Да се оплачем... 2024

• 1 986 775
  • 30 883
  •   1
Отговори
# 30 705
На втория ден от Коледа към 20 ч с ММ посетихме спешното в Софиямед, защото ни беше по път, със силни болки в сърдечната област и високи кръвно и пулс. 90 лв прегледа, 55 кръвните изследвания и 7 лв паркинг. Добре, че имах наличност в кредитната карта и че след системата ММ се освести... За мен си беше спешно състояние. Докато пътувахме в колата го присви сърцето яко, та акъла ми изкара...

# 30 706
Че какво невярно е казала Джолева? Това не са спешни състояния.
Напълно е възможно пациента да не може да прецени дали състоянието му действително е спешно или не. Затова има триаж. Медицинско лице, обикновено мед сестра, мери температура, снема анамнеза и маркира доколко е спешно състоянието. Ако е наистина животозастрашаващо, обикновено не се чака изобщо. Ако не е спешно пациента чака…

# 30 707
Аз днес си взех болничен до 6 ти.
Абе много зле се чувствам. Остай зъба, дето май е направил алвеолит, та днес ходих пак на промивка и лекарство да слагат, ми и тази ранна бременност ми ебава майката.
От всичко ми се гади, от всичко повръщам. Едвам сколасвам да си изпия антибиотика и фолиевата киселина и то в различни периоди и след като ги изпия лягам да лежа поне час. Другите добавки йок го пия последните два дни.
Не знам ако е така до трети месец как ще избутам да се придвижвам до работа. А и от пътуваме с кола/ градски ми става лошо.
Днес имахме ходене до зъболекаря и ММ кара, повръщах веднъж след зъболекаря и като тръгнахме да си ходим, отидохме до една закусвалня и след секунда излязох, че пак ми се догади. Едвам устисках до вкъщи. После заспах и се събуждам след 4 часа.
Тези дискомфорти до кога траят 🥲 аз не съм и сигурна дали не е само от бременността или и от нея и от зъба и тн.
Как ще я карам така нямам идея.

# 30 708
Оплаквам се от потресаващо неграмотни хора. Страшно е, страшно...

# 30 709
Какво беше... ЖДНБ!

Дами, мотивирахте ме да си изпия хранителните добавки днес Grinning Благодаря!

Оплаквам се, че не знам от къде все изникват хвърлени чорапи, единични играчки, книжки, салфетки (което всъщност хич не е чудно с тия течащи носове). При мен хремата си заминава вече, обаче сега ММ се тръшна, както винаги с няколко дни закъснение.

# 30 710
Какво беше... ЖДНБ!

Оплаквам се, че не знам от къде все изникват хвърлени чорапи, единични играчки, книжки, салфетки (което всъщност хич не е чудно с тия течащи носове). При мен хремата си заминава вече, обаче сега ММ се тръшна, както винаги с няколко дни закъснение.

Жива да не бях Simple Smile

# 30 711
Оплаквам се, че съм изтрита! Ама карай....

# 30 712
  • София
Б12 само подезичен усвоявам аз или спрей за нос. Трбяеа пак да го почна. Вит. Д не съм си намерила още моят. Все нещо не ми е тамън.

# 30 713
И аз пийнах добавките, стига за този месец
Пишете по-често Joy

# 30 714
Че какво невярно е казала Джолева? Това не са спешни състояния.
Напълно е възможно пациента да не може да прецени дали състоянието му действително е спешно или не. Затова има триаж. Медицинско лице, обикновено мед сестра, мери температура, снема анамнеза и маркира доколко е спешно състоянието. Ако е наистина животозастрашаващо, обикновено не се чака изобщо. Ако не е спешно пациента чака…
Каква сестра?! Тук е България.  Всеки пита "ти коя си да ти обяснявам?", "Лекарят да дойде на него ще кажа". "Аз на лекар съм дошъл,  не на сестра".
 Това са само част от репликите.
Така е. И аз съм на това мнение.  Самочувствие обаче имат.
Жаки, гаража е подреден като аптека. Като родих, явно в някаква дупка бях, не чак депресия и той все в гаража и покрай колата. И един ден като ми писна и като ревнах, викам му "искам да съм кола и гараж, че да има внимание към мен" . Още ми го припомня.
От висока температура много ме е страх. Като чуя, че не дават температуропонижаващи, че да не да се увреди черния дроб,  организма сам да се преборил. Страх ме е да не направи фебрилен гърч, да не отключи епилепсия-все състояния, които могат да останат постоянни. А иначе и аналгин мускулно съм слагала смело.
Болните да оздравяват.

# 30 715
Аз блъскам яко витамин Д. Сега и на момчетата доста набутах . Моя е в норма и все ме е страх да не падне . Моите имат от флаконите за впръскване с максималната доза , силно вярвам че ги ползват ежедневно . Ама докато са тук давам и аз от моя .
Искам да викнаха, че сме сутринта бях в Лидъл и имаше огромно количество червено и зелено бельо. Ей тва му се вика  маркетинг . Аз не взех, щото дантели не понасям , ще наблегна на гроздето . 
У майка съм.  И ми се реве, и не . Баси и живота … и мен ли ме чака това . Тя поне има кой да й  отвори вратата.

# 30 716
Аз блъскам яко витамин Д. Сега и на момчетата доста набутах . Моя е в норма и все ме е страх да не падне . Моите имат от флаконите за впръскване с максималната доза , силно вярвам че ги ползват ежедневно . Ама докато са тук давам и аз от моя .
Искам да викнаха, че сме сутринта бях в Лидъл и имаше огромно количество червено и зелено бельо. Ей тва му се вика  маркетинг . Аз не взех, щото дантели не понасям , ще наблегна на гроздето . 
У майка съм.  И ми се реве, и не . Баси и живота … и мен ли ме чака това . Тя поне има кой да й  отвори вратата.
Нали знаеш, че витамин Д като мастноразтворим се натрупва и може да се предозира. Внимавай все пак.
Димис, тук сестрите са уважавани. За да влезеш да следваш трябва да си с изключително висок успех. Причината е, че заедно с инженерните специалности, веднага след бакалавър ставаш член на професионална организация и може да получаваш доста висока заплата. Ако завършиш и магистратура може да работиш като nurse practitioner; имаш право да изписваш рецепти. Нещо като едновремешните фелдшери в България. С тази криза на лекари в Онтарио, най-вече лични лекари, някои практики наемат такива сестри.

# 30 717
Какво беше... ЖДНБ!

Жива да не бях Simple Smile

Знам, знам. Реших кратко да се изкажа за трола. Grinning

# 30 718
Abadjieva80 и тук си членуваш в организация, лично аз ходя на курсове и то по теми, които не са пряко свързани с работата ми. Но... населението това не го интересува, то си иска лекар, макар, че може преди това да е правил компрес с лук и оцет
Това е положението.  Понякога говоря и повярвай не четене с разбиране,  а слушане с разбиране не умеят.

# 30 719
Малко да сменя темата, но да се оплача и аз.
Днес си взех новият паспорт със снимка, правена от новите машини с биометричните данни.
Ами, ако я покажа на личната и ще ме вкара директно в болницата Joy

Общи условия

Активация на акаунт