Да се оплачем... 2024

• 1 986 692
  • 30 883
  •   2
Отговори
# 30 750
  • София
А в България се взима смело, както и Изопронозин за всеки сопол....
Съжалявам за това детенце, не знам историята. Но дано е на по-добро място и поне не го боли вече....
Няма да се м повече от моята перименопаузата, но върви доста тегаво при мен. И то с години продължава, вече се моля да свърши. Знам че тогава ще почнат други проблеми, ама с тоя цикъл и кръвоизливи нонстоп, не е по-дпбре.

# 30 751
Смърт или болест на дете успяват да ме изкарат извън кожата ми. Ужасно ги преживявам.
Дано ти е светло там, Гоги.

# 30 752
Единият ми син се оправи с Авирон . Иначе и двамата си изболедуваха дежурните   болести както е по традиция . Дойдат ли си, отпускат се и в комбинация с мръсен въздух и непознати вируси се натръшкват и ме побъркват .
Дами , само не искам да ви плаши МП,  моля . Гледайте позитивно . Секс без предпазни мерки . Големи деца . Повече свобода . Възможности . Може да спортувате. Да започнете хранене по някаква система която ви пасва . Да си угаждате повече в това което обичате най много .  Абе, има си позитиви . Сякаш е времето да се обърнем към себе си, да извадим на дневен ред забравени (заровени) мечти и да почнем да ги превръщаме в цели.
Аз съм от късно родилите - децата ми дойдоха на 30 и 31 . МП ме споходи малко след 50, и въпреки това мога да кажа, че дойде в точния момент и ми напомни , че преди да имам деца  си бях една пълна и завършена вселена . И е време да си върна базовите настройки . Ся, нито тяло, нито кожа, нито нищо е същото . Ама … колко пък други далеч по съществени и стойностни сетинги излизат на дневен ред .
И да , дразни ме дори земята защото се върти . За остатъка на вселената да не говорим. Ама пък съм си толкова самодостатъчна .

# 30 753
  • София
Милото дете. Да му е светло на душата.

Моята дъщеря си седна на д-то и записахме час за кардиолог. Видя ме, че изперках. Меря кръвно, записвам пулс,...

За женските неволи... две години с по един цикъл имам.
По-миналата зима ме бяха хванали горещи вълни. След това спряха.

# 30 754
Аз от доста време съм много зле с нервите, не спя почти нощно време, постоянно се депресирам, чувствам че не намирам смисъл в нищо. Единствено детето ми ме държи на повърхността, ама и с нея ми е трудно. Чувствали ли сте се все едно всяко нещо изисква огромно усилие от ваша страна?
Мисля да потърся психолог или психиатър, защото не съм на себе си. Ще послушам съветите ви за витамин б12, Д и тн. На 35 съм, възможно ли е да съм в пременопауза вече?
Моя съвет е първо посетете ендокринолог. Нека се видят хормоните. Проблеми със щитовидната, някой други хормонални дисбалански изглеждат така.
След това са кръвни изследвания - освен стандартните ви трябват всичко свързано с хемоглобин, черен дроб, щитовидна, пролактин, кортизол в слюнка, витамин Д, Б12, Б6, хоможистеин, минерали като Мед, магнезий и обезателно литой.
Тогава с тези изследвания и предписаното от ендокринолога може да се видите с психиатър.

Спорта и движенията са задължителни - по време на спорт се отделят молекули, които спомагат да се преодолее депресията.

Към момента започнете пробиотик и хранителна добавка в помощ на щитовидната.

# 30 755
  • Бургас
Оххх, днес прибирайки се към нас, пред съседния вход гледам паднал на земята по лице възрастен мъж. До него мъж и жена, говорят с БЪрза помощ.... Бастуна и торбичката му наоколо.Чудим се как да действаме? Да го вдигнем или да не го местим? Разпитваме го - лошо ли му е станало, спънал ли се е, как е паднал на земята? Ударил си беше лицето - цялото в кръв.... ДОбре,че БП дойде бързо! ЧОвека се е спънал и паднал, но разказа,че имал и проблеми.
Още ми е пред очите....

# 30 756
Оплаквам се, че хората са егоистични идиоти. От няколко дни навсякъде са разлепени плакати и навсякъде по социалните мрежи пише хората да се въздържат от гърмене около зоопарка, защото има малко бяло мече, което и без това е в критично състояние, и фойерверките могат да го довършат... От днес са се разгърмели. Пълни малоумници. Пълни.

# 30 757
Точно преди 2 седмици боледувахме от нещо като грип (контактни на ГРИП А, но домашният тест не показа). Личната каза, че тестовете могат да не показват вярно, както и че не препоръчва да давам на детето Тамифлу. Повечето й пациенти деца го повръщали и имал много странични ефекти. Каза че добре сме се лекували - температуропонижаващи, витамини, капки за нос. В Пирогов няма какво повече да направят, а реално няма и значение наистина какво е. И грип, и Ковид са вируси. Лекуват се като вируси. При усложнения е друго.

При нас е такава брутална мъгла, че се чудя какъв е смисълът на зарите. То нищо не се вижда. Ама съм сигурна, че утре ще сме бомбардирани като всяка година. Че имаме и един съсед, всяка НГ гърми с автомат във въздуха. 🤦🏽‍♀️

# 30 758
  • София
лютиче, тук вече седмица гърмят. Отглеждам си кученце на работното място вече 14 години, умира от ужас от гърмежите милото. И тук милиони пъти се обясни какво причинява това на животните, а и на някои хора. В София даже има забрана и глоба, но само на хартия естествено, реални действия никакви и кретените пукат на воля.

# 30 759
Жаки вече е на 2 рия самолет, още 6 часа:) После още 4 с кола.
Много хубава детска стая за млади пътници имат катарците, с диванчета, с вц, с нет. Имало си асистентка с нея. Имало още няколко деца, Жаки черпила всички с баница, дето кака и сложила, много им харесала. Не спала, щото играли игри и било много забавно. Асистентката имала любовна мъка, пишеща с гаджето. Наща давала акъли 😂🙃😅😅 Има теоретичен опит от сериалите 😂😅😅🙃🙃 спах къде 4 часа това ще ми е.
ММ тръгва след час за летището. При мен ще са чак към 17 часа мое време.
Аз ще подготвя посрещане, нали знаете че си пада по украси и изненади мойта романтичка:)

Донау, не помнят много децата, Жаки помни още, но голямата не! Където сме я водили на 6-7-8 г по чужбина и е мъгла. Но помни че съм учила с нея и съм и смилала уроците, повече помни неприятни неща от хубави, зора денек😂🙃

# 30 760
Моя “племенник”, който е около десет е годишен Бостън териер се ужасява от фойерверки. Зълва ми го седира и му приготвя скривалище всяка нова година.
Моето е ок. Не се впечатлява особено от гърмежи. То е идеалното куче, само че ако мъжът ми е наоколо ревнува от нас и ни лае. Много е смешна!
Не зная дали споменах, че оня ден като бяхме на вечеря с приятелката, която е бразилка от италиански произход, разбрах, че като изядеш гроздето трябва да прибереш девет семки в портфейла си. Ама аз нали съм си умница, купих грозде без семки!
Оказа се, че имаме семена от нар в хладилника; те също ставали, та спасихме положението. Няма да банкрутираме догодина.

# 30 761
Значи викаш да сложим и 9 гроздови семки в портомонето до люспата от шаран, дафиновото листо и бележка с числа от Грабовой и полуразпадната четерилистна детелина?
Някой ден, някой крадец ще успее да се сдобие с портомонето ми и ще живее убеден, че е обрал вещица - ще мине живота му в ритуали да се пази от "отмъщението ми", докато аз за пореден път претърсвам къщата де съм си сложила портомонето Simple Smile   

# 30 762
Значи викаш да сложим и 9 гроздови семки в портомонето до люспата от шаран, дафиновото листо и бележка с числа от Грабовой и полуразпадната четерилистна детелина?
Някой ден, някой крадец ще успее да се сдобие с портомонето ми и ще живее убеден, че е обрал вещица - ще мине живота му в ритуали да се пази от "отмъщението ми", докато аз за пореден път претърсвам къщата де съм си сложила портомонето Simple Smile   
Ма ний сме си вещици! Аз такива жени обичам. Жени с летящи метли и семки в портмонето! Жени като мен!
Аз си носех четирилистна Детелина в раницата, но изсъхна и се разпадна….
Жакито надявам се е пристигнало безпроблемно.

# 30 763
Здравейте! Бих искала да попитам приемащите вит. Д по колко и от кой вид пият? За сериозен недостиг се интересувам, аз пия по 5-6 капки Вигантол дневно. Според личния лекар трябва по 1-2, или ми беше изписал по 1 к. Вит. Д на Допелхерц. Струва ми се малко и продължава да ми е много, много под нормата.
За Нова година си пожелавам здраве, късмет и нормалност на мен и на близките ми и да сме в пълен състав. Бих искала и да се реши в наша полза един въпрос, да възтържествува справедливостта. Ако може Жаки да ме включи и мен към пожеланията с балона.
Чета ви всеки ден от много време. И за мен темата има терапевтичен ефект. 🙂
Лека нощ. Ще се оправям да лягам, а кога ще заспя е друг въпрос.

# 30 764
  • София
Здравейте! Бих искала да попитам приемащите вит. Д по колко и от кой вид пият?
Аз използвам спрей на BetterYou, 1000 IU. Не съм в дефицит, но стойностите са малко над долна граница.
Януари ще пускам изследвания и ще видя дали и колко са се качили стойностите.

Общи условия

Активация на акаунт