?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 026
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 640
  • Варна
Внимавай да не те забремени "случайно".

# 11 641
Когато го срещнах бях много добре финансово и кариерно, но едно дете и разни други препятствия ме потопиха. Знам обаче, че като поотрасне още малко ще имам повече възможности. И аз съм се чудила дали това не го дразни в някаква степен, но не съм забелязала маркери. Иначе си мисля, че е по вероятно да е имидж, его да го видят какво перфектно семейство е направил.
По принцип не говоря защо не искам, просто казвам НЕ. Но май сега най после моя отказ е пробил в съзнанието му и се засегна. А не се обяснявам, защото знам че ще се вкисне.
Не се налага да се занимава с домакинство, защото в тези 20-30 минути, които е с детето гледам да отметна задачи. Аз имам по пластично работно време и през деня готвя, чистя, пазарувам. Иначе лятото се редувахме кой да е с детето навън. Но в къщи той почти не се занимава, а то това е най тягосно и бавно върви времето.
Каза, че няма проблем да гледа второто, но аз трябва да осигурявам доходите. Само дето докато аз гледах първото и си работех и осигурявах добър доход в семейството.
Пазя се, но съм решила ако все пак стане нещо да направя аборт.

# 11 642
Ти гледаш детето , чистиш, пазаруваш , работиш .. а той какво прави?

# 11 643
Разбрах какво трябва да направя, в момента, в който се чувствах облекчена, че е на работа, и натоварена, когато е вкъщи и е почивка. (не че не отлагах действието с години, де)

# 11 644
Щом е готов да гледа, да започва веднага с вече наличното дете. И двамата работите, нормално е и двамата да го гледате, двамата да отмятате битовизмите и т.н. Така и за двамата ще остава по някой свободен ден за излет, за екскурзия, каквото там го влече всеки.

# 11 645
  • София
Лятото защо се редувайте, а не излизахте заедно? Какво правите заедно по принцип?
И твоето гъвкаво работно време не е оправдание той да е свободен от всякакви ангажименти. Че той затова си мисли колко ти е лесно и сигурно се чуди какво ще ти попречи да си уплътниш времето с бебе. Особено на фона, че не му казваш причините
Семейство без общуване и диалог не се различава от съквартиранти. Особено по такъв съществен въпрос. Единият иска, другият не, а не си споделяте мотивите. И по другите общи теми ли сте така?

# 11 646
  • Пловдив
Ти гледаш детето , чистиш, пазаруваш , работиш .. а той какво прави?
Прави деца. Очевидно.

# 11 647
Мис Чичи, заслужаваш нещо по-добро.
Твоят не става.

# 11 648
Второ дете е хубаво събитие в живота на едно семейство, но с човек, който стои зад теб, осигурява комфорт и се грижи  да не ви липсва нищо.
В твоя случай, ще е по- голямо завързване и грижи.
Но, това ти ще си прецениш.

# 11 649
Хубаво, де, ти гледаш детето, ти домакинстваш, ти си работила, докато си била в майчинство!!!!!, той с какво точно допринася в това семейство?

Единствената причина да го държиш е, ако изкарва супер добри пари и ти разполагаш свободно с тях. Щото дори любов не виждам.

# 11 650
miss_chichi, за да имам бизнес, аз винаги съм имала някаква помощ с децата. Няма как иначе. Хем бизнес, хем с детето постоянно.

Като цяло това, което описваш, се случва в някаква степен на всички хора с деца. Мъжът ти ако се скатава, ти си го знаеш на какво "кълве" и как да бъде подхванат, за да ти е на теб по-лесно. Пробвай нещо.

Аз напр. имам много всеотдаен мъж. Откак се е родило детето, я гледа много често, вкл. докато е болна вкъщи и т.н. Ходи по род. срещи, заедно пишат домашни и т.н. Въпреки това и аз съм понякога изморена, имам други моменти, в които не ми е кеф и т.н. Е не е виновен мъжът ми в случая, просто казвам, че дори и с грижовен мъж има всякакви ситуации.

Няма нужда да раждаш второ, ама поне си улесни живота с първото. И от теб зависи.

# 11 651
Ама ти още ли си с тоя.... Scream
Кво второ, кви пет лева... Оправяй се финансово и детето редовно на градина и шута.... WTF тоя го чета от година минимум... Я се стегни и си намери самоуважението там дет си го навряла.... Тя ли била "задника".... Ши умрЪ..., не, човече, ти си голямата бяла птица. Сори, нот сори.

# 11 652
maiathebee, много си набрала на мъжете и все съвет за шутове, ама чичи не се е запътила към развод. Може да си улесни живота с малко хитрост.

# 11 653
  • Melmak
Защо да правите ново дете, което той да гледа уж? Нали има налично дете, да се пробва него да гледа като за начало!

# 11 654
Мис Чичи, всяка жена трябва да има толкова деца, колкото ТЯ иска. Присъединявам се към питането на Fever Ray защо не правите неща заедно. Не ви е хубаво заедно ли? Защо не ходите заедно на походи и всякакви места?

Общи условия

Активация на акаунт