?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 072
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 655
  • France
Ти гледаш детето , чистиш, пазаруваш , работиш .. а той какво прави?
Извежда го в парка веднъж на 2 дни. Предполагам за 20-30 мин.

Аз едно не мога да разбера. Защо му мълчиш? Щял да се вкисне? И??? Кво от това? Как пък може да си чак такава добрушана? До сега да съм вдигнала на Ура половината Казанлък. Амаха и таз добра! Ядосах се!

# 11 656
Когато го срещнах бях много добре финансово и кариерно, но едно дете и разни други препятствия ме потопиха. Знам обаче, че като поотрасне още малко ще имам повече възможности. И аз съм се чудила дали това не го дразни в някаква степен, но не съм забелязала маркери. Иначе си мисля, че е по вероятно да е имидж, его да го видят какво перфектно семейство е направил.
По принцип не говоря защо не искам, просто казвам НЕ. Но май сега най после моя отказ е пробил в съзнанието му и се засегна. А не се обяснявам, защото знам че ще се вкисне.
Не се налага да се занимава с домакинство, защото в тези 20-30 минути, които е с детето гледам да отметна задачи. Аз имам по пластично работно време и през деня готвя, чистя, пазарувам. Иначе лятото се редувахме кой да е с детето навън. Но в къщи той почти не се занимава, а то това е най тягосно и бавно върви времето.
Каза, че няма проблем да гледа второто, но аз трябва да осигурявам доходите. Само дето докато аз гледах първото и си работех и осигурявах добър доход в семейството.
Пазя се, но съм решила ако все пак стане нещо да направя аборт.

Задника не си ти, а той.
Щял да гледа второто ли. На това му кажи, ти първото не гледаше, нищо не правеше и за други неща, пък сега щял.
И друг път съм ти чела драмите, просто недоумявам защо си още с този човек.
Знаеш ли какво. И да му обясниш и да не му обясниш все ще  драма.
Съзнанието му не е много ок.
Малко е като аз да кажа искам огромен и луксозен замък, ама немам пари, ама искаааааам
Казваш му, че за баща и съпруг не става, затова не искаш друго бебе.
Казваш му, че в битовизмите в един дом трябва да участват живеещите в него, а не само единия да се товари.
И след като смята, че всичко това е твоя работа/бременеене, раждане, чистене, готвене, гледане на бебе, абе всичко/, то му кажи, че решението да имаш бебе е ЕДНОЛИЧНО  и само ТИ имаш право да вземеш решението. След като бяга от отговорност , няма право да иска.
Ти носиш отговорност и ти взимаш решението.
Бил играл 20 минути и било голяма помощ. Няма що Joy

# 11 657
На тоя аз щях да му намажа ските.
Само като чета и съм обидена от отношението,  хем не е моят мъж.

# 11 658
maiathebee, много си набрала на мъжете и все съвет за шутове, ама чичи не се е запътила към развод. Може да си улесни живота с малко хитрост.
За уточнение. Не на мъжете, а на инфантилните комплексари. Вярвам, не всички са такива... Така, че... Не всички.
И каква хитрост? Що тя пак да се напъва да мисли как да обяснява елементарни неща, ама така че някой си да не се засегне от тъпотата си, щот не може сам да се усети и да мисли като зрял пълнолетен индивид.. Rolling Eyes

# 11 659
Мая, процесът на осъзнаване минава през доста фази - ти предполагам го знаеш, минала си го. Има самообвинения, не приемане на реалността, вяра, че всичко ще се промени... за мен най-тежката фаза е като разбереш, че не ти трябва, няма роля в твоя живот, никога не е имал, ти не си го разбрала това нещо по-рано, дете има, и то страда от всичко (и с бащата, и ако напуснеш бащата). След тази саморарушителна фаза, минаваш в другия левъл.
Ама всеки трябва да си мине фазите.

# 11 660
  • here and now
Съгласна съм с менията, че е забелязал, че тъкмо си поизплувала и иска пак да те потопи. Кеф му е да си смачкана.
Всичко, което съм чела ме навежда на тази мисъл.
Ти разбира се, пак ще му намериш оправдание, но нищо, ние ще продължаваме да си пишем...

# 11 661
Само да кажа, че не съм тръгнала да се развеждам. И аз като много други да си помрънкам тук.
Правим неща заедно разбира се. Пътувахме докато времето беше хубаво, излизали сме заедно почивните дни, често бяхме и на заведение и с познати. Просто през седмицата се редувахме вечерно време след яслата. Тогава или почивах или чистех вкъщи. Походите на които ходи са интензивни, чесно казано не са моето нещо, а и детето е малко и няма кой да го гледа да идем някъде заедно.
Всеки път когато съм била уморена или недоволна ми се е обяснявало колко много ми се помага и че едва ли не аз нищо не правя. С времето почнах да се оплаквам все по малко. Приела съм, че като имам дете няма да имам много свободно време. Не ми пречи че готвя и чистя, това е нещо, което трябва да свърша, искам детето да яде готвено и разнообразно, а и дори да се разведа пак ще трябва да го правя.
Мисля, че се подразник, защото той настоява за дете и се мъчи да ме манипулира. Няма значение какво ще кажа, как ще кажа - даже ми се сопна, че какво ще правим ако той държи да има второ. Казах му да търси друга жена.

# 11 662
  • Далечният изток
Аха, няма смисъл от съвети значи. Така кажи. Окей, мрънкай си.
Поне прочете ли темата за невъзможните хора?

# 11 663
Чичи пита дали е задник, защото не иска второ дете, не пита нищо за мъжа си. Отговорът е “не, разбира се”, обаче - откъде ли таквиз мисли  я спохождат….

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 20:00 от Дренка

# 11 664
  • here and now
Имаме богата фантазия сигурно? Или по скоро добра памет....

# 11 665
Много искате да разведете жената. Какво ще спечелите с това?
Мъжете не разбират от намеци. Казвай си директно какво искаш и прекарвайте максимално време заедно тримата. Мен са ме водили на лов в раница на гърба на баща ми. Нашето дете сме го водили къде ли не с нас. Важно е желанието да сте заедно.

# 11 666
Имаме богата фантазия сигурно? Или по скоро добра памет....

Сигурно. Какъвто и да е мъжът ѝ, няма намерение да се развежда. Очевидно.
Да, жените губят кариерно от майчинството, обаче тук всяка се спасява сама, с подкрепа от семейството  или без.
Тез приказки колко било тъпо и скучно с бебето и аз не бих искала да ги слушам, да оставим туй, ами перманентно ѝ зареждат семейната среда негативно. Чичи, мъжете са както ги научиш, ти си на ход, стига си мрънкала. ☺

# 11 667
И аз като много други да си помрънкам тук.

Казах му да търси друга жена.

Добре си му казала, браво.
Да ти кажа и да намери друга и да приключи брака ви, пак ти печелиш.
А да помрънкаш, лошо няма. Човек има нужда и от това. Но дали е достатъчно?
А тоз твоя каква му е ролята и функцията във вашето семейство?
Освен да каже сипи ракия, образно казано.
Доколкото помня от предишни ти постове той те обвиняваше, че си болна и че не си вършиш задълженията.
Което е свръх грозно.
Та неговите задължения има ли ги в картинката или седи за цвят? Grinning

# 11 668
  • France
... Казах му да търси друга жена.
Добро начало. Следващият ход е спирала или имплант. За всеки случай

# 11 669
И да намери друга жена, няма да ти е по-лесно. Само казвам.

Общи условия

Активация на акаунт