?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 188
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 365
И как точно ги пресметнахте тези 40000? Ако беше така, да вземе трето да роди 😄 Докато благоверният измисля всякакви схеми, тя направо апартамент ще може да си купи с още едно дете 🤣
Надали въобще има някакви спестявания момичето. Нито е имала възможност да задели такава сума, нито ѝ е минавало през ума да го прави.

# 13 366
Голям хаос настана в народопсихологията българска. Чакайте малко,  самостоятелен човек не е еквивалент на човек, който не се нуждае от подкрепа. Родителска, например, нематериална, материална…Тя може и да е самостоятелна, ама като няма кой да ѝ гледа детето, да го вземе навреме, да го заведе някъде?

# 13 367
  • София
Подкрепата е едно, но тук бащините двери се ползват кат въртележка след всеки любовен провал.
И принасяш с каквот си се сдобил, няма искам - не искам.

# 13 368
  • при късмета
Момичето не е казало и дума за пари. Както винаги, тук има кой да направи сметка вместо нея. Проблема ѝ беше държанието на мъжа ѝ. Финансите ще си ги прецени сама

# 13 369
  • София
Искрено се надявам един ден децата ми да са абсолютно сигурни, че ако някаква такава гадория им се случи, винаги ще имат моята помощ и подкрепа.
Толкова да ме дразни модерното - никой на никого не е длъжен - че няма накъде.
Слава богу, в моя семеен и приятелски кръг не живеем така.

# 13 370
  • София
Помощ и подкрепа е едно, вменено задължение друго.

# 13 371
Вменено от кого?

# 13 372
  • София
От болшинството потребителки на форума.
Често питам дали майките искат, знаят и могат да отглеждат 2-3 дечиня и порасналото си такова.

# 13 373
Тука няма искам или не искам, като детето ти има нужда помагаш с каквото и колкото можеш.

# 13 374
То пък и едни критикарки се навъдиха, дето много ги е еня за чуждите родители и семейства, а собствените си деца изритват на 18 и един ден.

# 13 375
За децата ни сме подкрепа за цял живот. Така върви светът. Ако си мислим, че децата ни са в беда, ще спасяваме. Инстинкт. Въпросът е редно ли е. И доколко. Къде е границата. Ами аз, за себе си, правя следната равносметка: възпитавай и отглеждай 18 години. Плащай частно средно и висше. Издържай. И така, 30 години ми минали да инвестирам в човек. И тъкмо съм решила, че ми се полага живот без ангажименти, достатъчно здрава и с хъс да си поживея поне, поне 10 години, и да ми се изсипе инвестицията у нас, заедно с потенциална нова инвестиция. Ами, не е добре. Временно- да. Но ако временното е да гледам две бебета, вместо с приятели по света, няколко години, не е ок.

# 13 376
  • София
Ето вменено задължение, нали пита Дренка.
И все пак, ако не искам?

Да погледнем от страна на родителите, които вече са извъртяли един цикъл на отглеждане и имат нужда от своя си живот, почивка, финанси.
Обаче се връща дъщерята без доход, без покрив и с две малки деца и котка.
С опция да си стъпи на краката…. никога. Защото обикновено такива истории четем.
Кое е подкрепа и кога тя става задължение?

# 13 377
Теб какво те бърка, че нечии родители си прибрали децата обратно? От опит мога да кажа, че на тези, дет цял живот чакат едно да мине, че друго да дойде, и старото да се не връща, нивгаш не им идва моментът, защото нещо четвърто, шесто или десето се случва и ги изтрещява когато най-малко очакват.

# 13 378
  • София
Теб какво те бърка, какво ме бърка мен, а? hahaha
Същото.

# 13 379
  • при късмета
А защо да няма опция да си стъпи на краката? И то по подразбиране

Общи условия

Активация на акаунт