?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 425
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 515
  • София
В момента той търси как да извърти нещата, така че тя да се върне. Най-стандартния тип манипулации прилага, може би дори себе си е изманипулирал и си вярва. Ако успее, бързо ще го домързи и ще се върне към стария начин на живот. Ако не успее, вероятно ще агресира. Осъзнаването на грешките отнема време, промяната да не говорим. За толкова кратко време той не се е осъзнал и не я е оценил, а прави отчаяни ходове да се върне към удобното му статукво.

# 7 516
Аз ти го казах още предния път.
1. Рев, сълзи и сополи, обещания за промяна. Ти си най-прекрасната, вече  се е осъзнал. Всичко ще ти даде. На психолог ходи, отворили му очите. Вече те оценява. Ще бъде перфектен както ти искаш.
2. Агресия. Ти си виновна за всичко. Ти си го съсипала. Заради тебе е такъв. Ти си го смачкала, ти си го провалила. Ти си ужасна гадна егоистка, на която не й пука за него.

Може да се върти малко между 1 и 2 за известен период.

3. Игнор. Ще спре да те търси, ако удържиш на предните две точки.

# 7 517
Мисля, че грешите. Човекът иска да си се разделят. Не се е опитал да я върне, помага с преместването.

# 7 518
  • Sofia
Не иска, но помощ дори в преместване показва някакво отношение и загриженост,  заради липсата на които е оставен. Както и ходенето на терапия. Закъснял е, но хората чак когато изгубят нещо, го оценяват и осъзнават какво са (не са) направили. Но ако Уейв се върне и старото статукво ще се върне, не си струва.

# 7 519
Не се опитва да ме върне в момента, защото осъзнава колко е прецакал нещата. Дори той разбра, че няма друг начин. Казва ми, че му липсвам, той държи да продължаваме да поддържаме връзка, иска да ми помага и да ми носи готвено (защото аз не си готвя). Грижил се е за мен по някакви начини, ще сготви, ще напазарува, но отиде ли да пие не мога да го намеря… мисля че ме е приел за даденост или се е успокоил, че живеем заедно. Защо да ми вдига телефона като ще се видим след няколко часа и без това… Нямам съмнения в чувствата му, затова ми беше толкова трудно да взема това решение, а ми е още по-трудно да се откъсна емоционално.

# 7 520
Той още мисли, че имате връзка. Нещо в цялата работа не е както трябва.

# 7 521
  • sf
Това е някаква болестна връзка. Зарежи го тотално и не се излагай повече.

# 7 522
Абе какви са тия терапевти със свободни графици през август? Късмет е имал човекът, че така бързо е започнал терапия. Като знам, че се ходи веднъж седмично, бая време ще му е нужно първо да си разчисти собсвените бъгове, после да стигне до отношенията с Уейв. Ама блажени са вярващите, както се казва.

Човекът сигурно не е лош. Даже може да е приятен събеседник. Но дали е окей за връзка е друг въпрос. Но Господ е събирач, казват, а аз смятам, че подобни отношения са на съзависимост - хранят си взаимно дефицитите. Заедно не могат, поотделно също.

# 7 523
"Защо да ми вдига телефона, като ще се видим след няколко часа"? Сериозно?! Ами ако си пострадала сериозно и не те види повече?
Уейв, ти не си готова да се разделиш с него. След седмица ще си намерила оправдание за всяко негово действие и ще ти се вижда светец. Не си изнасяй багажа, че няма смисъл.

# 7 524
Това предполагам е неговата логика, не че е окей за мен. Не го оправдавам.

# 7 525
Не търси логика в неговите действия. Каквито и да са мотивите му, това поведение ти е носило болка. Съсредоточи се върху това как си се чувствала ТИ, той не е важен сега. Не го съжалявай, мисли за себе си. А тези ежедневни контакти не ти помагат с нищо.

# 7 526
Ами носят ми успокоение за час два и после пак ми е ужасно гадно. Чувствам се като на изтезание, мъча се да се почувствам добре и то все не става каквото и да правя. Плача на работа, на улицата, сутрин, вечер, просто съм смазана.

# 7 527
  • Далечният изток
Мда, и той ще използва това, за да те върне.
Виж сега. Трябва много спешно да осъзнаеш, че този мъж не те обича. Това, което ти показва сега, как страда, реве и не може без теб, не е от любов. Още веднъж ти го казвам, и други хора ти го казаха - прочети за токсичните връзки и манипулациите на токсичните хора. Не си го направила все още, не искаш, няма и да го направиш. Непрекъснато го оправдаваш, изкарваш може би себе си виновна, за да се стигне до тук и така до никъде няма да стигнеш. Тоест ще стигнеш до обратния път към него, защото не можеш и не искаш да осъзнаеш, че си подложена на манипулации. Твоя работа, аз повече нямам намерение да давам акъл.

# 7 528
  • София
Изчистването боли. Контактите са като дозата наркотик, която взимаш, за да не усещаш абстиненцията. Така няма да се изчистиш. Но може и да не си готова. Излизането от лоша връзка изисква промяна в мисленето, а ти видно все още идеализираш всяко негово действие. Ти самата ходеше на терапия или бъркам?

# 7 529
  • София
Докато не отрежеш връзката напълно и от корен, постоянно ще циклиш в неприятни усещания.

Общи условия

Активация на акаунт