?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 336
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 500
  • 🌊
Уейв, спирай комуникация след като вземеш последната си вещ. Както казаха и другите - намери си хоби, сега има безплатни езикови курсове към Бюрото по труда, доста съфорумки ще ходим.

Абсолютно нормално е в началото да ти е гадно да се будиш сама, да осъзнаеш, че вече нямаш човек до себе си, нямаш малко или много опората, която е бил. Но ти не си приключила тази връзка от хубаво, прочети си предишните мнения. Той може да е прекрасен човек за семейството си, за приятелите си, даже за дюнерджията отсреща, но не е бил добър човек ЗА ТЕБ.

И да, може да обмислиш да се върнеш, защото в момента това нещо те наранява и си "Добре де, толкова ли лошо беше, не може ли да се оправят нещата". И аз съм се събирала с бивш, и приятели са го правили. И резултата беше, че скоро след това приключихме нещата окончателно, защото болката, която чувстваш в момента реално те лекува.

# 7 501
Аз имам чувството, че Уейв забравя защо си е тръгнала Grinning
И е напълно вероятно да се върне пак при него.
После ще се сети защо си е тръгнала - пиене, изневери, неуважение.
И пак порочния кръг.
Но ще видим дали съм права.

# 7 502
В продължение на предишните ми коментари - намерих си квартира и изнесох голяма част от нещата вече… доста е приятно мястото, собствениците са мили и отзивчиви. Знам, че е правилното решение, но сутрин като се събудя ме свива сърцето и като цяло ми е много тъжно… с него зле, без него пак зле. Колко време ще ми трябва да ми мине Sad той ми помага с изнасянето, каза “аз ще се погрижа, не го мисли” - нещо което не съм чувала от него никога. Като му звъня ми вдига телефона почти винаги. За пиенето тръгна на психолог, а аз го молих да ходи с години, той се ядосваше като повдигах темата. Ето че можело… ама трябваше да си тръгна. От това още повече ме боли.
Ооо, да! Колко познато. Мой бивш така - след мен снимки по планини и гори, разходки по други градове, фитнес... Когато попитах защо - "защото сега никой не ме кара". Точка.

# 7 503
Цитат
той ми помага с изнасянето, каза “аз ще се погрижа, не го мисли” -

За мен това значи, че човека се радва, че се е разделил с нея.

# 7 504
Не ми е изневерявал, писал си е с няква 5 реда, нищо сексуално или страшно, но аз съм ревнива и не го прави по-добре.

Ако се радва да се раздели с мен, защо всеки път като се видим плаче и му е гадно и казва че не може да спи? Твърди че иска да ми помогне и да се погрижи за мен.

Не забравям защо съм си тръгнала, точно това казвам, че ми е гадно, че чак сега прави нещата, които съм искала от него. Не се радвам че ги прави, нито се лаская, нито ми дава надежди - напротив, става ми още по-обидно и неприятно.

Не бих се върнала там, сега поне ми е спокойно, че не знам кога се прибира, не го виждам пиян, не очаквам да ми се обажда или аз да му звъня, като цяло нямам никакви очаквания от него вече и ми подейства освобождаващо, нищо че ми е тъжно.

Прави сте, че трябва да прекъснем отношения и се надявам скоро да събера сили и да направя и това. Явно съм слабохарактерна просто. Може и мазохист да съм, не знам.

# 7 505
Винаги става така.Човек се променя към по- добро, когато загуби това, което е имал.
И често тоя мъж, в по- добрата си версия ще даде на новата това, от което ти си имала нужда. За теб той няма да се промени.
За съжаление е така.
За теб остават уроците от преживените разочарования.

# 7 506
Направо ми се доиска да запазя цялата предишна страница в "любими " или нещо подобно. Много, ама много ценни мнения има там. Специално на Лъвица, ако можех, 10594 пъти щеше да го харесам.

1) Помни защо си си тръгнала.
2) Даа, после ще обвинява теб, че си го оставила и затова пие.
3) Първият ми бивш, 7 годишната връзка, беше същият - няма махмурлук, пиеше уикендите. После почна да пие и делниците. Сега, 10 години по-късно, все още е сам. Не е имал приятелка след мен. И продължава да пие. Събира се с все по-малки и по-малки в компания, защото наборите му се ожениха, деца имат, не може вече да пиянстват така. Даже един дечко ми беше колега за малко и ми разказваше как вечер си кльокат галони бира с него. Няма оправия. За мен е слаб характер.

П.п. Както се пее в една песен:
"Съжалявам, че ти си тая, която направи на следващите услуга,
Вероятно ще се променя и вече ще съм друг, друг, но за друга"
Поздрав:
https://youtu.be/Lez48XNEViM?si=XtGSRrEDHw7WJ7c0

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 13:07 от Рошличката

# 7 507
Подозирам, че нещо такова ще се случи… той отсега си има и приятелчета на по-малка възраст. Приятелите му са пиячи и нямат приятелки. Не мисля и че ще си намерят, камо ли да се оженят.

# 7 508
  • Be realistic - plan for a miracle.
Защото ЛЪЖЕ и МАНИПУЛИРА.
Простият отговор, който не искаш да чуеш и на който няма да повярваш докато не минат още 8 години, явно.

Ако се радва да се раздели с мен, защо всеки път като се видим плаче и му е гадно и казва че не може да спи? Твърди че иска да ми помогне и да се погрижи за мен.

# 7 509
Подозирам, че нещо такова ще се случи… той отсега си има и приятелчета на по-малка възраст. Приятелите му са пиячи и нямат приятелки. Не мисля и че ще си намерят, камо ли да се оженят.
В бившия ми квартал имаше такива образи. Около 40-те, всички много умни и дори гениални, ако ги питаш тях. Много обичаха да си облекат официалните анцузи и от сутринта да зависят по канефетата, за да обсъждат все глобални теми, по които са големи експерти - то политика, то философия, то култура... пък по някое време се мине на футбол и клюки. Всичко това на фона на маси, отрупани с бирени бутилки и преливащи пепелници. Години съм ги наблюдавала тези хора - без връзки или с някоя сгодна женица, завряна у тях си, която тегли каиша, вечно безработни или с някой доход от наем, който капе месечно, а някои дори с пари от родители пенсионери.
Странното е, че всички се имаха за голямата работа, обаче всъщност са доста жалки несретници.

# 7 510
Не ми е изневерявал, писал си е с няква 5 реда,

Той ли така казва?
И ти му вярваш Grinning
Айде да се събудиш.

Колкото до плача. Крокодилски сълзи. Чувала си за тях, нали.
Била си му удобна, затова успява да отрони нещо, не че много те обича и уважава. Плаче за изгубеното удобство.
Ако толкова те обичаше, щеше да си вдига телефона. Или поне да връща обаждане.

# 7 511
  • 🌊
Прави сте, че трябва да прекъснем отношения и се надявам скоро да събера сили и да направя и това. Явно съм слабохарактерна просто. Може и мазохист да съм, не знам.
Не се обвинявай, че не можеш. Не всеки може от раз. На мен ми трябваха 2 години, и аз не можех, мислех си, че ще можем да останем приятели. В един момент ти падат розовите очила за цялата връзка, почваш да се обичаш и изпитваш едно отвращение към човека, който ти е причинил дори 1 секунда от това да се съмнаваш в себе си и да се считаш за недостатъчна. Сега явно е на фаза "аз съм добър, тя има грешна представа"
Скрит текст:
Моят негативен пример яко ме преследваше (включително да влиза в имоти) шпионираше, звънеше от различни номера, тормозеше мен, семейство и приятели, но се отказа и ме жигоза с "ку*ва" понеже съм си позволила 3 години след като го зарязох да спя с друг. Grin Иначе и той казваше след това, че ме обича. А тия 3 години, къде спа?
Времето ще си свърши своето, аз изобщо не се сещам за неговата персона освен ако не е някоя специфична СО ориентирана тема, където да послужи за пример.

# 7 512
  • Далечният изток
Уейв, гадно му е за него си, не заради вашата раздяла. Не можел да спи и плачел - чети за невъзможните хора, за токсичните, за емоционалните вампири. Това си е манипулация като по учебник, за да те върне. Искал да се грижи за теб - глупости на търкалета. Що не се е грижил докато беше с теб?! Върнеш ли се, ще се грижи, всичко ще прави за теб, ще те носи на ръце, между седмица и 10 дни. Постепенно ще започне старата песен. Ако удържиш и не се поддадеш, след този етап на страдание, ще мине към етап на обвинения, как заради теб е такъв, ти си виновна за това и онова, нещо ще измисли, че си му длъжна, има много варианти. Единственото, което можеш и трябва да направиш, е тотална елиминация.

# 7 513
   Да се включа и аз, непитана, по случая на Уейв... (Не прочетох всичко, само отгоре-отгоре).

Не се връщай, мило момиче! Не е лош човекът, просто не е за теб. Затова са ти колебанията. Алкохолик ли бил или злоупотребява на моменти с алкохола, все едно. Вероятно е интелигентен и добър човек. И алкохолиците често са добри хора. Но нямате общо помежду си, не гледате в една посока. От проклет мъж е по-лесно да се откъснеш. Има за какво да го обвиниш. Затова ти е трудно, защото човекът явно не е лош. Но на теб не ти трябва. Така го помисли. Че не е това човекът за теб. И не се обръщай назад. Всичко добро ти желая!

# 7 514
Уейв,колкото и да си му омръзнала и да те е пренебрегвал,сега осъзнава,че може и никога да не се върнеш при него.
Свикнали сте един с друг,нормално е и на двамата да ви е тъжно,но това не означава да се връщаш при него.
Времето лекува,а за да лекува не трябва да се чувате и виждате.
След година и двамата ще сте на нов етап от живота.

Общи условия

Активация на акаунт