?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 826
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 7 155
Ако не е осъзнала какъв е нейният собствен проблем, та търпи с години такава личност, при следващата връзка е много възможно подсъзнателно  да търси пак подобен, заради някакъв неин си модел кое е добро за нея.

Чела съм за хора, които при следващи връзки не само търсят и намират същия като предишния, но даже и физически сходен успява да ги привлече. За фиизическото няма значение, но като личност, тя да не види толкова време колко е пагубно за нея да стои в такава връзка...
Освен наистина да се надява съдбата да й оправи спатиите. Или да си осъзнае все пак проблема.

# 7 156
  • София
Доколкото разбрах, тя ходи на терапия, тоест, работи по въпроса. Стискам палци да се справи по-бързо и да не повтаря повече такива типажи!

# 7 157
Уейв, чета те от години, оставяш впечатление на много мил, всеотдаен и отговорен човек. Не знам защо имаш толкова ниско самочувствие и не мога да повярвам, че си търпяла един безотговорен алкохолик и манипулатор цели 8 години.
Мисля, че нещата са се развили добре при теб и си се отървала. Има и нормални, любящи, грижовни мъже, само трябва да си вдигнеш критериите и да не се задоволяваш с отрепки.

Желая ти всичко най-добро, успех и горе главата!

# 7 158
Мисля, че партньорът на уейв е правил всичко възможно от много време да я разкара от живота си.

# 7 159
Да, има го това да търсиш един и същи тип, но е при хора, които не са се осъзнали. Какво искат от човека до тях, какви са им принципите и границите и да се научат да ги отстояват. Трябва да се вгледаш дълбоко в себе си, да си видиш и осъзнаеш травмите, да си дадеш време (всеки различно има нужда), да си дадеш почивка на тялото, ума и душата.
Миналата година приключих една токсична връзка, която беше с прекъсвания и събирания. Общо 5. Аз си виках, че ако още един път се върна може да ми казват тото 6/49.
Връщах се постоянно при него, въпреки, че знаех, че не се държи подобаващо към мен.
Ама все си мислех щом толкова се връщаме един към друг значи е обич. Пълни глупости, чесало му се е на човека.
След една от разделите записах онлайн курс по Криминалистика, в който имаше цял раздел Психология. Много ми помогна да си осъзная грешките, травмите.
До този момент не осъзнавах, че семейната история ми е повлияла - разведени родители, майка ми имаше любовник, накрая стана и си замина от нищото. Дълго ни лъжеше, че не е с него. Ами още е с него.
Страх от изоставяне имам/х.
Но ми отне доста работа върху себе си.
И не слушах хората, които ми казват прави това, прави онова и ще ти е по-добре.
Първото, което направих е да започна да чета за тези неща. След това имах един момент на шок - буквално стоях и гледах в точка и това беше момента на осъзнаването.
Няма да крия, имаше още едно събиране с въпросния човек, само че този път опитах да приложа наученото.
Не се получи, той се оака по същия начин както и предните пъти.
Тогава изпаднах в жестока депресия, за две седмици отслабнах няма да казвам колко кг бях.
Плачех и не можех да се храня.
Започнах да общувам с психолог, обаче то нали знаете как започват първо от детството, после започват да ти обясняват как този човек не е за теб. Ама как да не е! Аз искам да оправя нещата! Кажи ми какво да направя и как да оправя връзката!
Това ми бяха думите.
В крайна сметка се осъзнах. За една връзка двама човека са нужни.
Пуснах човека да си живее. Щом това му трябваше. Разбрах, че ако той не иска, аз няма как да оправя всичко сама.
В началото поддържах уж приятелски контакт, отговарях му, като ми пишеше. Накрая реших и го махнах отвсякъде. Няколко пъти се пробва да ми праща последване в Иг, директно трия последването.
Докато не спреш да се въртиш в такъв кръг и докато не го счупиш този кръг, ще намираш само подобни хора на този, който те е наранил.
Бях отчаяна, че няма да намеря моя човек. Бях дотегнала на малкото си приятелки, но съм им благодарна, че може да са три, но останаха до мен.
Дадох си почивка както казах. Което за мен беше - ако ми се спи и съм почивка - спях. Не можех да търпя да гледам сериали и филми, така че това го бях отписала. Не можех да си задържа вниманието на книга. Обикновено харесвам все такива емоционални жанрове, та като четях и ревях - ами аз никога няма да си намеря човек, с когото да изживея такива ‘приказки’.
Но малко по малко се съвзех. Продължих да работя върху себе си. Срещнах приятеля си и мога да кажа, че за човек като него, който е на 35, живял сам толкова време и не с много сериозни връзки зад гърба си - имам тази приказка от филмите и книгите.
И двамата се учим взаимно. От ден 1 съм му казала какви са ми принципите, какво искам от човека до мен.
Когато има проблем сядаме и говорим. Може да е цял ден в обсъждане. Може едно и също нещо да ме гложди 20 пъти. Говорим колкото е нужно. И се справяме с проблемите. И той ми е казвал, да беше някоя друга да съм теглил чертата. Да, ама с мен му се получава, нищо, че е вече зрял мъж с изграден характер.
Не бил романтичен, не е казвал Обичам те от не знам си кога. Познайте кой каза Обичам те пръв.. и както не беше романтичен, прави малки сладки жестове за мен. Когато усети прилив на емоции от нищото ми пише колко е благодарен, че съм в живота му и че го правя по-добър човек.
Точно аз, която за бившия бях токсичната и лудата.
Така, че, дами, не се задоволявайте с трохички. Някой някъде е готов да Ви даде всичко!
Дават се шансове само ако човекът има капацитет да се поправи,в краен случай си е само едно мъчение (предимно за нас, после и за тях, защото повдигаме все разни теми и ставаме лоши). И то се прощава само ако си способен да простиш не само на думи, но и да загърбиш случката. И тук не визирам изневяра, защото за мен това е чист избор.

Не се отчайвайте и не се вкарвайте в дупки! Усетите ли, че имате нужда от помощ, кажете на някого - родител, приятел, колега. Дори на мен, нищо, че съм непозната. Не позволявайте здравето Ви да зависи от някой, който не Ви цени.
 Някой ще хареса във Вас и това да си емоционален, това да си малко или много смахнат. (А аз съм от много смахнатите 😂).
И няма да има нужда да се молите да Ви звънне, да Ви пише, да се видите и прочее. Когато искаш - намираш начин.
Съжалявам за дългото писане, но имах нужда да го изкажа и да покажа, че и през тежките неща се минава. Стига да искаме 🫶

# 7 160

Някой каза че не можело да обичаш някого ако не обичаш себе си, това е пълна глупост. Тогава най силно и безкористно обичаш защото слагаш човека на пиадестал и какъвто и да е той ти го гледаш със зейнала уста и се радваш че те е избрал. Не очакваш нищо от него защото мислиш че не заслужаваш. Хващаш се за малките неща. Така се чувствах аз. За мен беше най-умния, най-хубавия, най-добрия и миличък. Аз все още мисля че е добър човек.

Все още смятам, че не са глупости.
А също така смятам и че за да те обичат другите, трябва и ти да се обичаш.
И като се научиш, тогава и няма да допускаш отровни хора в живота си.
Сама виждаш, той има такова отношение към теб, каквото и ти към себе си.

Иначе съм убедена, че пак ще те потърси.

Мисля, че партньорът на уейв е правил всичко възможно от много време да я разкара от живота си.

Възможно е.
Има мъже не искат да сложат те края, а правят така, че жената да и писне и да го направят.
Или в случай той е просто нагляр.

# 7 161
Не можеш да обичаш някого ако не обичаш себе си. Това няма да е здравословна любов, а такава, продиктувана от травмите.
Първо обичаш себе си и после всички останали.
Научи се на това.
Докато не го научиш, не влизай във връзки.

# 7 162
  • София
И той ми е казвал, да беше някоя друга да съм теглил чертата.
Постът ти много ми хареса освен това.
Сърдечно написано и изживяно, желая ти всичко най- хубаво и да продължавате да се обичате.

# 7 163
И той ми е казвал, да беше някоя друга да съм теглил чертата.
Постът ти много ми хареса освен това.
Сърдечно написано и изживяно, желая ти всичко най- хубаво и да продължавате да се обичате.
Много благодаря, аз се бях притеснила да не е досадило на някого 🥲
Ами, аз честно казано преди него също бях изчерпала търпение. Още в началото като не ми хареса нещо и режех.  Но видях, че има потенциал в него както и той - в мен. Взаимни компромиси, говорене, изслушване и решаване на проблеми е при нас.

# 7 164
Благодаря ви момичета… честно казано ми е все тая ще срещна ли някого. Чувствам се победена и се отказвам от идеята да срещна някой подходящ. Сега съм на вълна да намеря къде да живея 🤣 някой може ли да ми препоръча брокер в София?

Ами аз не се обичам но се намират хора, които ме обичат. Извадих късмет, че имам приятели и колеги, които ги е грижа и ми помагат в момента. Иначе не знам как щях да се справя. Не мога да разчитам на семейството си.

# 7 165
Уейв, друго визираме с Мая.
Естествено, че всеки има някакви приятели.

# 7 166
  • При семейството си
Уейв, не мога да помогна с брокер, но можеш да следиш и тази тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1658585.525
Рано ти е да мислиш сега дали, кога и изобщо за друга връзка.
Успех.

# 7 167
Е как победена... Та ти си кралица! Ти! Ти си заявила и отстояла себе си! Ти си сложила края! Ти си казала "достатъчно! Аз заслужавам повече!" И това е така. Ти си прекрасна, уникална, и неповторима! Ти си победител! Ти си кралица! И никога, ама никога, не приемай нещо по-долу от това! Помни коя си!
Heart

# 7 168
  • Столичанин ама не в повече :D
Да, има го това да търсиш един и същи тип, но е при хора, които не са се осъзнали. Какво искат от човека до тях, какви са им принципите и границите и да се научат да ги отстояват. Трябва да се вгледаш дълбоко в себе си, да си видиш и осъзнаеш травмите, да си дадеш време (всеки различно има нужда), да си дадеш почивка на тялото, ума и душата.
Миналата година приключих една токсична връзка, която беше с прекъсвания и събирания. Общо 5. Аз си виках, че ако още един път се върна може да ми казват тото 6/49.
Връщах се постоянно при него, въпреки, че знаех, че не се държи подобаващо към мен.
Ама все си мислех щом толкова се връщаме един към друг значи е обич. Пълни глупости, чесало му се е на човека.
След една от разделите записах онлайн курс по Криминалистика, в който имаше цял раздел Психология. Много ми помогна да си осъзная грешките, травмите.
До този момент не осъзнавах, че семейната история ми е повлияла - разведени родители, майка ми имаше любовник, накрая стана и си замина от нищото. Дълго ни лъжеше, че не е с него. Ами още е с него.
Страх от изоставяне имам/х.
Но ми отне доста работа върху себе си.
И не слушах хората, които ми казват прави това, прави онова и ще ти е по-добре.
Първото, което направих е да започна да чета за тези неща. След това имах един момент на шок - буквално стоях и гледах в точка и това беше момента на осъзнаването.
Няма да крия, имаше още едно събиране с въпросния човек, само че този път опитах да приложа наученото.
Не се получи, той се оака по същия начин както и предните пъти.
Тогава изпаднах в жестока депресия, за две седмици отслабнах няма да казвам колко кг бях.
Плачех и не можех да се храня.
Започнах да общувам с психолог, обаче то нали знаете как започват първо от детството, после започват да ти обясняват как този човек не е за теб. Ама как да не е! Аз искам да оправя нещата! Кажи ми какво да направя и как да оправя връзката!
Това ми бяха думите.
В крайна сметка се осъзнах. За една връзка двама човека са нужни.
Пуснах човека да си живее. Щом това му трябваше. Разбрах, че ако той не иска, аз няма как да оправя всичко сама.
В началото поддържах уж приятелски контакт, отговарях му, като ми пишеше. Накрая реших и го махнах отвсякъде. Няколко пъти се пробва да ми праща последване в Иг, директно трия последването.
Докато не спреш да се въртиш в такъв кръг и докато не го счупиш този кръг, ще намираш само подобни хора на този, който те е наранил.
Бях отчаяна, че няма да намеря моя човек. Бях дотегнала на малкото си приятелки, но съм им благодарна, че може да са три, но останаха до мен.
Дадох си почивка както казах. Което за мен беше - ако ми се спи и съм почивка - спях. Не можех да търпя да гледам сериали и филми, така че това го бях отписала. Не можех да си задържа вниманието на книга. Обикновено харесвам все такива емоционални жанрове, та като четях и ревях - ами аз никога няма да си намеря човек, с когото да изживея такива ‘приказки’.
Но малко по малко се съвзех. Продължих да работя върху себе си. Срещнах приятеля си и мога да кажа, че за човек като него, който е на 35, живял сам толкова време и не с много сериозни връзки зад гърба си - имам тази приказка от филмите и книгите.
И двамата се учим взаимно. От ден 1 съм му казала какви са ми принципите, какво искам от човека до мен.
Когато има проблем сядаме и говорим. Може да е цял ден в обсъждане. Може едно и също нещо да ме гложди 20 пъти. Говорим колкото е нужно. И се справяме с проблемите. И той ми е казвал, да беше някоя друга да съм теглил чертата. Да, ама с мен му се получава, нищо, че е вече зрял мъж с изграден характер.
Не бил романтичен, не е казвал Обичам те от не знам си кога. Познайте кой каза Обичам те пръв.. и както не беше романтичен, прави малки сладки жестове за мен. Когато усети прилив на емоции от нищото ми пише колко е благодарен, че съм в живота му и че го правя по-добър човек.
Точно аз, която за бившия бях токсичната и лудата.
Така, че, дами, не се задоволявайте с трохички. Някой някъде е готов да Ви даде всичко!
Дават се шансове само ако човекът има капацитет да се поправи,в краен случай си е само едно мъчение (предимно за нас, после и за тях, защото повдигаме все разни теми и ставаме лоши). И то се прощава само ако си способен да простиш не само на думи, но и да загърбиш случката. И тук не визирам изневяра, защото за мен това е чист избор.

Не се отчайвайте и не се вкарвайте в дупки! Усетите ли, че имате нужда от помощ, кажете на някого - родител, приятел, колега. Дори на мен, нищо, че съм непозната. Не позволявайте здравето Ви да зависи от някой, който не Ви цени.
 Някой ще хареса във Вас и това да си емоционален, това да си малко или много смахнат. (А аз съм от много смахнатите 😂).
И няма да има нужда да се молите да Ви звънне, да Ви пише, да се видите и прочее. Когато искаш - намираш начин.
Съжалявам за дългото писане, но имах нужда да го изкажа и да покажа, че и през тежките неща се минава. Стига да искаме 🫶
Това хубаво само че в по-голямата част от случаите нещата не се случват така, защото ако след като се беше разделила с въпросния беше останала сама нямаше да тръгнеш да пишеш нали? Никоя няма да напише, че след като е изпуснала някой мъж примерно поради егоизъм защото чете съвети да не се задоволява с трохички, а заслужава принц и си е останала сама. Инак по тая логика щот съм с по-млада жена бих могъл да напиша мъже не се задоволявайте с трохички, някоя някъде е готова да ви даде всичко и да е красива и по-млада от вас, ама в реалността не стоят така нещата, напротив повечето хора си остават самотни и нещастни и от това почват да се озлобяват намразвайки себе си и леейки злоба срещу другите дали тайно, дали явно.

Последна редакция: ср, 07 авг 2024, 07:45 от jerami

# 7 169
  • Далечният изток
Повечето хора?
Ти някаква статистика ли водиш на самотните и озлобените?
И скривай цитатите, че стават огромни чаршафи на телефон.

Общи условия

Активация на акаунт