Счетоводител в нужда се познава 22

• 16 725
  • 489
  •   2
Отговори
  • София
Добре дошли в двадесет и втората ни тема.

Ето и линк към предишните теми, слагам в скрит текст, че са доста вече:

Полезни линкове:

К&К инфо

ОДИТ. инфо

Lex.bg Българският правен портал

Tita.bg он-лайн списание за данъци

Нека уважим и сайта на НАП, който въпреки проблемите аз ползвам често и съм много доволна,слагам линк за новия портал:

Национална агенция за приходите

Качвам и сайта на Министерство на Финансите, където също намирам полезна информация:

Министерство на Финансите

Добавям и сайта на НОИ:

НОИ

Също така допълвам и сайта на Агенция по вписванията - Търговски регистър:

Търговски Регистър

По предложение на Бо_ :

ЗБУТ. Безопасност и здраве при работа

Ако имате идеи за още линкове с полезна информация, давайте да ги слагам.

Добавено по предложение  на  Белла  Донна  :

http://trox-bg.com/

Ето и линк за новият закон за счетоводството:

Новият закон за счетоводството

Добавям и сайта на Писар, с удобни макети на документи и други полезни неща:

Писар

# 1
  • София
Благодаря за темата!

Има предложение в декларацията по чл. 55, освен касовите наличности, от догодина да декларираме и материални запаси и ДМА над 5000 лв. Съвсем приятна ще стане за подаване, ако го приемат Simple Smile

# 2
  • София
Тези просто си нямат друга работа, и аз го четох и се чудя за чий им е тази тъпня.

# 3
  • гр.София
Ами направо да се върнем към тримесечно приключване, както беше преди мноооого години Rage

# 4
  • В полите на Пирин планина
И аз това четях... Направо на всеки 3 месеца ще се налага да приключваме всичко...
Силно се надявам да нямат време да приемат подобна промяна от Парламента.

# 5
  • гр.София
Благодаря за темата!

Има предложение в декларацията по чл. 55, освен касовите наличности, от догодина да декларираме и материални запаси и ДМА над 5000 лв. Съвсем приятна ще стане за подаване, ако го приемат Simple Smile

И за какво им е тази информация? Поне и тук прага да беше 50 000лв., че то така почти всяка фирма ще трябва да подава такава декларация.

# 6
Да, ако е регистрирана по ЗДДС, реално почти всяка фирма за нещо ще подава - я наличности, я ДМА, каси, вземания от физ. лица...
В коментарите към промените пишеше, че наличностите били, за да се види връзката между ползвания данъчен кредит и тях. Как по-точно, не знам, предвид, че ДДСто е всеки месец, а тези са на тримесечие (дано не, де).

# 7
  • София
Вместо да обсъждат декларирането на ДМА, да бяха обсъдили вдигането на прага, че тези 700 лв. са нелепи вече.

# 8
  • София
Благодаря за темата!

И за какво им е тази информация? Поне и тук прага да беше 50 000лв., че то така почти всяка фирма ще трябва да подава такава декларация.
Явно някой се напъва да отчита дейност, без да влага мисъл. Интересно ми е какви засечки ще правят и какъв ще е резултатът. Проверки ли ще правят на определени фирми, ще искат възстановяване на ДДС ли, кой може да каже какво им е на акъла.

# 9
В същото време цели сектори си работят съвсем официално на тъмничко. Смях.

# 10
Изобщо каква информация ще им дадат тримесечните счетоводни данни за складови наличности. Така или иначе са ориентировъчни. Има липси, има излишъци, преоценки, бракуване, фира. Няма да правим на всеки три месеца инвентаризация я.
Поредните глупости на някой, който счита, че като имаме компютри и данните са на един клик време. Повод за рекетиране на фирми, които биват нарочени.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 15:29 от dariVale

# 11
Към статистиката се подават толкова справки и справчици. Да си ги вземат от там.

# 12
Имам нужда от съвет как да постъпи близък човек ... Прикачвам снимка с казуса.
П.П. Въпросния човек е уведомил , че му се налага да напусне работа 30мин. по рано ... било му е разрешено , а получава тази Покана ?!

# 13
Да опише какво се е случило. Може би ще му наложат дисциплинарно наказание, защото разрешението вероятно е устно.
А имало ли е свидетели?

# 14
Lady Brinne Да , благодаря за отговора.
Да устно е разрешено, и свидели е нямало много , много ...а и кой ще застане зад гърба на въпросния човек , като веднага ще е нарочен.

Общи условия

Активация на акаунт