?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 064
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 745
То хубаво да имаш мъж вкъщи, ама да е надежден и да ти върши работа всеки ден, не само когато има форс мажор като припадъци и счупени пръсти. Тогава и съседът, и приятел ще се отзоват. Българинът не е съвсем закоравял и отчужден човек. На Янтра мъжът се е доказал, че е пич.
Моят бившият, както имаше навика да се сърди и да не ми говори по 1 месец, не знам дали нямаше само да ме поотмести припаднала в банята, за да си вземе един душ. Наистина не знам.

# 11 746
Може би сте излезли от някакви кошмарни бракове. Аз не съм живяла в такива отношения с години да се мъчим. На нас първата криза ни е била и последна с бившия.

# 11 747
Аз отидох при нашите временно, докато бившия ми се изнесе от моето жилище и се успокои и приеме ситуацията. После баща ми се разболя от рак и им помагах. После почина и останах за подкрепа на майка ми. Но отдавна вече мина това. Да, майка ми ми помага с детето. И аз й помагам, защото е пенсионер. Живеем в две жилища.
Достатъчно ли обясних? Някой не разбрал?

И?
Има жени, които нямат родители или родителите им няма да ги приберат.
Моите родители например биха ми затръшнали вратата, ако им се изтипосам на прага с бебе на ръце.
А Чичи няма при кого да се прибере въобще. Хайде смири се малко.

И Мая, и Чичи имат самостоятелни имоти, при кого трябва да се прибере Чичи? Болен от рак в терминален стадий е много тежко, абсурд е да си мислиш, че отишла при умиращия си баща да я обгрижват и чака от майка си, която не знае на кой свят е, кой знае каква помощ.

# 11 748
Интересно, как се сформира мнението да се разведе 😀
Това, което се пише като “казвам си мнението” всъщност е опит да се наложи лична позиция по проблем, който не ни касае пряко. Х и У се били развели - ами, да, то друг вариант няма. Как пък да не е “само си казвам мнението”. 😀

# 11 749
Както казва Божинката – "Човек, само когато знае какво му е, само аз си знам какво ми е!".

# 11 750
  • Melmak
Айде сега , това е форум. Елора добре го казац ако й кажем да го издумка по главата с тигана, ще го направи ли? Щото тва е по-лесно от развода. Ако ми седи по цял ден да играе игри верно ще го издумкам.

# 11 751
Скрит текст:
Аз отидох при нашите временно, докато бившия ми се изнесе от моето жилище и се успокои и приеме ситуацията. После баща ми се разболя от рак и им помагах. После почина и останах за подкрепа на майка ми. Но отдавна вече мина това. Да, майка ми ми помага с детето. И аз й помагам, защото е пенсионер. Живеем в две жилища.
Достатъчно ли обясних? Някой не разбрал?

И?
Има жени, които нямат родители или родителите им няма да ги приберат.
Моите родители например биха ми затръшнали вратата, ако им се изтипосам на прага с бебе на ръце.
А Чичи няма при кого да се прибере въобще. Хайде смири се малко.

И Мая, и Чичи имат самостоятелни имоти, при кого трябва да се прибере Чичи? Болен от рак в терминален стадий е много тежко, абсурд е да си мислиш, че отишла при умиращия си баща да я обгрижват и чака от майка си, която не знае на кой свят е, кой знае каква помощ.

Благодаря ти Hug
Всъщност в онзи период аз им помагах, независимо през какво преминавах вътрешно /раздяла с токсичен партньор, тормоза му, детето как ще го преживее и пр./.
Ама няма значение. Аз винаги съм била силна и никога няма да се преживея като жертва. Таааа все ми е тая кой кво бил разбрал и как разбрал и кво си мислел. Аз съм свободна! Силна и свободна! Whatever.. който иска да си живее мишкарски, да си живее, не преча. Но това не съм аз. Съжалявам ако някой се обижда от това. Всъщност, не съжалявам. Квот си направиш сам...

# 11 752
  • Пловдив
Тоест викаш, разведена или не, все едно. Като не си пробвал и двата варианта - така е явно Simple Smile

Наистина ли си вярваш, че инцидентно сама с деца и постоянно сама с деца е едно и също? Със сигурност не, затова няма и кого да убедиш в това Simple Smile
Казвам, че има доволно много ситуации в които и да си омъжена е все тая.

# 11 753
Ако не те бяха прибрали пак ли щеше да се правиш на силна?
Къде на майната си щеше да отидеш?

# 11 754
Все тая е за теб. За мен не е. Различни сме.

# 11 755
  • При семейството си
Мис Чичи иска да се убеди колко е права в решението си да не иска второ дете.
Други искат да се убедят колко са силни и свободни.

# 11 756
Ако не те бяха прибрали пак ли щеше да се правиш на силна?
Къде на майната си щеше да отидеш?

Нали Мая и бащата на детето ѝ са живели в НЕЙНОТО жилище. Ако не беше отишла у техните, той просто щеше да е принуден да си прибира багажите в нейни присъствие.

# 11 757
   Ох, чета ви пак от известно време. Съвети не ми се дават. Всеки си знае семейната ситуация, няма как да си разкаже целия живот във форум, не е и нужно. Идеална среда няма, всеки има трудности, бори се, преживява ги, компромиси прави, когато е необходимо. Няма две еднакви семейства.
   В едно обаче съм сигурна и съм държала винаги да е така. Човек трябва да може да е независим. Във всеки момент от живота си, да си каже - сега, ако бях сам/сама, щях ли да се справя? Желателно да си отговори с "да". Аз съм от късметлийките. Свестен ми е мъжът, голямата ми любов е, идеален не е, нито аз съм, но нямам съществени оплаквания. И все пак, винаги съм си го мислила това и съм държала да мога да си отговоря с "да". Не защото му нямам доверие. Пълно доверие му имам. Но се случват и лоши неща, разболяват се хората, блъска ги кола на улицата... И тогава, щеш не щеш, трябва да можеш и сам. Ето така го мислете, пък дано всяка си намери правилния човек и да се чувства по-добре с него, отколкото сама. Дано.
   Много харесвам една песен на Ирина Флорин: "И без тебе мога, само че искам с теб."

# 11 758
Аз не бях готова да живея сама, когато ми се наложи. Реално поех доста голям риск. Първо действах, после мислих,. Но за мен не е имало друг избор. А за семейства, в които проблема е неизмит тиган и някакви битовизми, може да има и друг шанс.

# 11 759
И аз мисля, че във форума много лесно се дават съвети за развод. И с лека ръка се надъхват оплакалите се по някаква причина съфорумки безкомпромисно да късат отношения.
По зададения въпрос - не, не е задължително да имаш второ дете и нищо лошо няма в това да не искаш.

Общи условия

Активация на акаунт