?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 503 361
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 11 835
Има един типаж мъже хаджигенчовци, на които няма начин да обясниш или да направиш революция.
Те са дървени философи и само ползи гледат.
Там каузата е пердута.
А и Чичи не ми се струва водач на революция.
Тя него няма да промени.
Но като си го е избрала такъв чорбаджия, трябва да отстоява поне собствения си комфорт.
Ако не иска дете КЪМ момента, заявява му го. Може след 3-4-5 години пак да обсъдят. Щом не иска той да поема домакински и семейни задължения, тогава да помислят за жена 1-2 пъти седмично. И така.
Има варианти.

# 11 836
Днешните мъже не са ходили войници!
То може и оттам да идват повечето им проблеми.

А бащите на днешните мъже, като са ходили войници, се утрепваха да помагат в домакинството. Масово си седяха с вестника и новините и чакаха жена им, тъкмо върнала се от работа, да им принесе ракията и салатата. И после да отсервира, измие, почисти, организира децата и т. н.
Като на баща ми му се наложи да отиде на родителска среща, дали не обърка класа? И не беше изключение. А той беше от помагащите у дома, не лежеше по цял уикенд под колата.

# 11 837
Само не разбрах как Чичи казва, че е имала помощ, пък аз оставам с впечатление, че става дума за едни 20 мин. с детето в парка през летните месеци. Ако това е огромната помощ, не знам.

Аз пък друго помня. Тя дори и да тази тема пише, че напоследък понамалил заниманията с детето, а тя искала да е като на градина всеки ден - сутрин да го приготвя детето, вечер да го взима, и да не се занимава през това време с него. То това трудно ще стане 7 дни е седмицата все пак.

Помня и че свекървата, докато тръгне детето на ДГ, го гледаше повече от Чичи, бащата също се е включвал. Тя била "глезанка", нейни думи. Спеше си през деня, необезпокоявана от бебето, защото свекървата на пост при бебето. На вас колко пъти ви се е случвало с малко бебе редовно да си поспивате през деня, колкото си искате, без да сте нащрек дали няма да се събуди бебето?

# 11 838

А бащите на днешните мъже, като са ходили войници, се утрепваха да помагат в домакинството. Масово си седяха с вестника и новините и чакаха жена им, тъкмо върнала се от работа, да им принесе ракията и салатата. И после да отсервира, измие, почисти, организира децата и т. н.
Като на баща ми му се наложи да отиде на родителска среща, дали не обърка класа? И не беше изключение. А той беше от помагащите у дома, не лежеше по цял уикенд под колата.

Единия ми дядо си седеше и чакаше всичко на готово. Пръста не си мръдваше за нищо. Единствено ремонтни дейности и нещо по градината.
Баба ми правеше всичко по цялата къща, чистене, готвене, пране, зимнина сама е правила. Той беше консуматора.
Другите ми баба и дядо не бяха така. Работеха наравно навсякъде. На работа са ходили, вкъщи и двамата вършат всичко. Имаха освен двор и няколко ниви обработваха. Във всичко по-равно. Ставаха заедно рано в 4 и работеха.
Нямаше тъпи забележки "жено измий чините"
Помня не един момент, баба да не измие чинии, просто си легна и заспа.
Дядо ги изми. Не е казал "жена, ставай да миеш"
Ми видял, че жената е изморена и решил той да измие.

# 11 839
Леле хора не знам...
Вие го изкарахте абсолютен психопат чичиния мъж?
Чичи такъв ли е, ти така ли го усещаш тоя човек - способен ли е да те забремени нарочно, тормози ли те всеки ден? Не си обича детето, а го иска само като вид тормоз над теб?
Те се усещат тези неща, не сте заедно от вчера?
Теб като ги четеш тези неща става ли ти малко криво, за мъжа ти или по-скоро смяташ, че са верни?
Ако е второто то моя съвет е моментално да мислиш за изнасяне... това си е опасно.

Май само кукумицинка и питца прочетох, на долу горе моето мнение, затова се включвам, за баланс.
Чела съм я Чичи доста и аз. Честно ви казвам - стува ми се нормален човек, нейния мъж, не насилник.
Има си тук там изцепки и необмислени думи, тук там скатаване, както съм сигурна имаме ги всички...
Но! Може би пък нямам достатъчно нюх за тия неща, не мога да кажа, че съм специалист, по форумни оплаквания то си е малко гадаене. Но ние тук четем само нея и то в момент на афект.
И това с тигана, след първия пост се попромени малко, полека лека.

Разбиа се, че има право да не иска второ дете.
Но напълно разбирам мъжа и също. Ако моя съпруг не искаше второ дете също бих била тъжна, сърдита и даже малко гневна, допускам че и любовта ми щеше да се промени. Просто за мен е много важно и съм го заявила отначало.

Той все пак си гледа детето, но не с чак такъв ентуасиазъм както Чичи си представя, гледа го всеки ден, но не точно както тя иска.
Свекървата също редовно помага.
Това е само едно дете(вече не съвсем малко), гледат го активно 3ма души плюс детска градина...
Мисля, че си обича и жената и детето и просто му се иска още едно. Мисля, че това е нормално. Мисля, че е нормално и тя да не иска. Супер нормално ми се вида той да е тъжен от факта:( ...
Изобщо в тоя филм не виждам психопати, нормални хора като мен и вас.

Да не се чете като подкрепа на насилници. Ако предположенията тук са верни (повечето) съвета ми е да не чака абсолютно нито ден и да бяга!

# 11 840
  • Sofia
От всичко изглежда, че нито на Чичи, нито на мъжа и им се гледат деца, защо за бога е на дневен ред второ? Да питат свекървата дали иска да гледа две. Grinning

# 11 841
  • София
Куку, ти направо описа друго семейство от това, което се описва в темата.
Аз не съм попадала явно на историята на Чичи и не знам какво да кажа, освен да изразя пълното си недоумение от липсата на комуникация в двойката и от каквато и да е реакция от Чичи.
Това с тигана на го разбрах. Тя е излизала и той я върнал от вратата, пък тя безропотно го послушала или той открил некачествено измит тиган и я накарал повторно да го мие?

# 11 842
  • Другата България
Само не разбрах как Чичи казва, че е имала помощ, пък аз оставам с впечатление, че става дума за едни 20 мин. с детето в парка през летните месеци. Ако това е огромната помощ, не знам.

Аз пък друго помня. Тя дори и да тази тема пише, че напоследък понамалил заниманията с детето, а тя искала да е като на градина всеки ден - сутрин да го приготвя детето, вечер да го взима, и да не се занимава през това време с него. То това трудно ще стане 7 дни е седмицата все пак.

Помня и че свекървата, докато тръгне детето на ДГ, го гледаше повече от Чичи, бащата също се е включвал. Тя била "глезанка", нейни думи. Спеше си през деня, необезпокоявана от бебето, защото свекървата на пост при бебето. На вас колко пъти ви се е случвало с малко бебе редовно да си поспивате през деня, колкото си искате, без да сте нащрек дали няма да се събуди бебето?
Зачетох се в темата и стигнах до тук.
Не съм запозната с творчеството на потребителката, но ако написаното от теб е вярно, какви са и най-вече - защо са тези съвети за разводи и “да бяга от този????? насилник“? Напълно обяснимо е защо стои, тя се опитва да си го каже, но тук цялото форумско воинство по инерция си я съветват да бяга....от какво? От помощта, която е имала, и вероятно има?

# 11 843
А пък аз помня, че свекървата я боляха краката и не беше много опция да помага. Освен това, на Чичи най-много и тежеше, че не може да работи, губи клиенти и няма доход. Сега отново е успяла да набере инерция, да има работа и приходи, естествено че няма да иска пак да се застои у дома.

# 11 844
Ами напоследък може би аз по-малко следя форума, не знам кога е претърпяна трансформацията до мъченица, нагърбила се с всичко, но се сещам много добре как ме съветваше да си взема детегледачка, как при нея бабата идвала сутрин да гледа детето, вечер се прибирала. Освен бабата да е спряла да помага, не знам.

Като не може да работи, да си вземе детегледачка:

https://bg-mam.ma/p/1320199/42725930

То излиза, че за няколко дни, когато е болно детето, и се налага да го гледа, не може да се оправи ни с работата, нито да плати на някоя баба да го погледа.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 12:12 от кукумицинка

# 11 845
Аз пък съм и срещала постове, че тя върши почти всичко.
Къде е вече истината, не знам.

# 11 846
  • София
Какъв тиган я е върнал да измие? Какво ще рече "върнал"? Изобщо някой може ли да ми обясни за какво става въпрос?

# 11 847
  • BG
Имала е записан час за зъболекар и е оставила тигана в мивката, защото е закъснявала. Благоверния се е подразнил и се опитал да я върне от вратата.

# 11 848
Ооо.. разбирам, че сега Чичи е на около 40 години и нещата ми се изясняват... Ако беше на 25-30 може би -да, но на 40+ тепърва колички и памперси, колики и ваксини..  https://m.bg-mamma.com/?topic=1320199.390

# 11 849
Ама защо я пращате да си взима детегледачка? Бащата само за украса ли е? А, да и да се цупи, че жена му не ще да ражда второ дете.
Тя си е нагласила нещата, ок е, работи си, занимава се с детето, но мъжът и се цупи че не ще второ. Ми в тази ситуация, не знам коя би поискала, да е пак без доходи, зависима, с мрънкащ мъж, но пък  вече с 2 деца.

Общи условия

Активация на акаунт