?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 506 007
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 12 855
Аз пък съм на мнение, че на мъжете им е абсолютно все тая кой прави първата крачка. Ако си яка мацка, хииич няма да го интересува кой писал, кой пращал и т.н. Това премисляне е характерно повече за жените. Пък ако мъж го прави, то той ми е на нивото на мъжете клюкарки, твърде изнежени ми идват такива емоционални изблици от “силния” пол.

# 12 856
В случая на авторката не я съветвам да го търси, защото звучи безумно и безнадеждно влюбена от няма нищо. Нека изчака да се засекат пак на работа, усмивка, поздрав.. как си, що си и толкоз.
Той ако има интерес щом е толкова комуникативен ще се включи.

# 12 857
  • София
Аз пък съм на мнение, че на мъжете им е абсолютно все тая кой прави първата крачка. Ако си яка мацка, хииич няма да го интересува кой писал, кой пращал и т.н. Това премисляне е характерно повече за жените. Пък ако мъж го прави, то той ми е на нивото на мъжете клюкарки, твърде изнежени ми идват такива емоционални изблици от “силния” пол.
Той може да не го мисли, но защо ти мислиш, че мъж, който си пада по жена няма да направи първата крачка, а ще чака тя да го търси? И ако той ще я направи защо да го търси тя като и без това жената решава, т.е. приема или отказва?

# 12 858
Според мен в този казус мъжа изобщо не схваща какво се случва. Нито знае за тези трепети, нито знае, че трябва да прави нещо. Звучи ми като да е любезен с добро отношение към хората около себе си човек, който обича да участва в компанията и завързва леко разговори с колегите си. Има такива хора и редовно някой решава, че получава знаци свише за голямата любов, а то нашия решил да разкаже как е прекарал уикенда или да пусне някой майтап, за да си направи на себе си деня по-свеж.

# 12 859
Той може да не го мисли, но защо ти мислиш, че мъж, който си пада по жена няма да направи първата крачка, а ще чака тя да го търси? И ако той ще я направи защо да го търси тя като и без това жената решава, т.е. приема или отказва?

Е, той може и човекът просто да не я харесва. В общия случай моите наблюдения са, че мъжете не са много наблюдателни. Или пък не им пука достатъчно. Смисъл, могат да видят яка мацка и да си кажат “е, готина е”, след 5 минути да забравят, че съществува. После ако прати покана тя, не смятам, че ще им стане неприятна. Или ще го мислят много, много. Това може и да се случи в обратна посока. Затова и не смятам, че “кой направи първата крачка” е от значение. Историята познава много успешни връзки и бракове, които са започвали и по двата начина.

# 12 860
Плюс това хубавите момичета са много. Не толкова хубавите, между другото, също имат перфектни шансове, ако са мили, забавни, отзивчиви и умеят да приласкаят човека. Докато чакаш да те завладяват, той кривнал в друга посока. Времето на събирачите на завладени жени в тефтерче доста поотмина. Сега печели, който умее да се презентира добре. Полето на всеки стана твърде широко - включва и необятния интернет.

Но едно мило момиче, което е  подръка на живо, може да направи чудеса, с една усмивка и редовни разговори, ако ще и само от типа "Днес тежка ли е смяната".
При всички случаи е по-добре да пробва, отколкото да си прожектира филми в главата.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 10:17 от Iris04

# 12 861
  • София

Е, той може и човекът просто да не я харесва. В общия случай моите наблюдения са, че мъжете не са много наблюдателни. Или пък не им пука достатъчно. Смисъл, могат да видят яка мацка и да си кажат “е, готина е”, след 5 минути да забравят, че съществува. После ако прати покана тя, не смятам, че ще им стане неприятна. Или ще го мислят много, много. Това може и да се случи в обратна посока. Затова и не смятам, че “кой направи първата крачка” е от значение. Историята познава много успешни връзки и бракове, които са започвали и по двата начина.
При положение, че се срещат редовно в работата ако я хареса няма да я забрави след пет минути, нали ще си говорят понякога и така. И аз не говоря за успешни връзки, а за тоя излишен стрес, който при нея и без това е много в повече. По-разумно е да не прави първата крачка, пък и ако я посвалят мъже може и да спре с филмите. Пък тя вече работа ще напуска, сигурно не спи по цяла нощ, доколкото е ок жена да прави първата крачка е нужно да е малко по-оперена и да не си среже вените ако я отрежат.

Ирис, нищо не се е променило от хилядолетия, уверявам те. Просто тук жените станаха като рускините и то зор, зор и мъжете само цъкат в телефоните. И пак ако харесат някоя ще я поканят, то не е до хубост, иначе нехубавите нямаше никога да си намират половинка. Рядко някой човек е чааак съвършено красив, всички останали са тип на едни, и не тип на други.

# 12 862
Леле, добре че нямам фейсбук. Аз си мислех, че е просто за общуване, а то всичко там било свалка. А пратиш покана на някого, а решил, че мреш по него. Дано поне да важи само за хора от противоположния пол, че иначе става страшно.

# 12 863
  • 🌊
Мед. Анонимна,
Като човек, който беше страшен филмар като теб, който си представяше деца на запознанство... Дишай. И според мен или си няма никаква идея как възприемаш нещата, или е на много ранна фаза.

А това за напускането ми е странно, че го обмисляш като опция. Имам колега - 3 пъти го ряза колежка (и на 4 очи, и пред колеги), друга му би шамар пред целия офис, цялата компания малко или много му се подиграва, но да се е махнал - неее. А ти за едното комуникиране

# 12 864
Мабожегосподимой ! В какви филми живеете? Минали 4 часа от поканата, ако се видим как да реагирам …  поканата приета, трудности в съвместната работа … Очите ми кървят.
Че аз на шефа ми не съм приела поканите в социалните мрежи и на нито един колега. Няма и да го направя.
Излезте навън и го живейте тоя живот!

# 12 865

Еми не е общуване както ти го мислиш. Като имаш професионален профил и алгоритъма те задължава да отговаряш на всички, и възпитанието, и работата.  Това не е знак, че с всеки искаш да си приятел.
Точно това казах. Че има общуване и общуване. А и повечето от тези профили се управляват от наемници. Казвах, че ако човекът има реален интерес, има начини за комуникация и той я намира. Wink
//
Различен е комуникативният канал на д-р Семерджиева, примерно, и Папи Ханс, нали?
//
А това с напускането заради една покана във Фейсбук ме разсмя. Я колко лесно ставало. Laughing

# 12 866
Плюс това хубавите момичета са много. Не толкова хубавите, между другото, също имат перфектни шансове, ако са мили, забавни, отзивчиви и умеят да приласкаят човека. Докато чакаш да те завладяват, той кривнал в друга посока. Времето на събирачите на завладени жени в тефтерче доста поотмина. Сега печели, който умее да се презентира добре. Полето на всеки стана твърде широко - включва и необятния интернет.

Но едно мило момиче, което е  подръка на живо, може да направи чудеса, с една усмивка и редовни разговори, ако ще и само от типа "Днес тежка ли е смяната".
При всички случаи е по-добре да пробва, отколкото да си прожектира филми в главата.

Ирис, принципно си права. Но ако става въпрос за мило, забавно и усмихнато момиче, което се държи естествено. Докато авторката е пренавита и напрегната - което винаги си проличава в общуването, и по-скоро отблъсква, отколкото да привлича. Тука за едни четири часа за приемане на покана се прави въпрос, вече чак ще напуска работа - несериозно е. Винаги съветвам хората да пробват, да са смели, но в случая не бих. Първо - професионалната им неравнопоставеност (не е за пренебрегване, колкото и да се омаловажава в някои постове), и най-важното - нейната липса на социални умения. Само драма и неприятности могат да произтекат от една хипопетична нейна напоритост.

# 12 867
  • София
В крайна сметка, ако ми стане трудно да работя в колектив с него, мога да напусна веднага.

Момиче, имаш спешна нужда да се погледнеш отстрани. Няма начин в ранните си 20 г. да си го закършила така!
Ей ти един виц, да се разведриш и да помислиш:

"Една вечер млад мъж се прибирал от работа и гледа - асансьора не работи. Разкопчал сакото и с уморена крачка тръгнал да се катери по стълбите. Между четвърти и пети етаж се разминал с пищна девойка - гърдите и били като дини, стегнати в голямо деколте, а не особено дългата пола разкривала прекрасни, дълги крака и загатвала малкият стегнат задник на красавицата. Косите били руси, устните - алени, в лицето - ангел. Замаян от нея, той едва не се пребил. Качил се в жилището си и позвънял на домоуправителя Бай Пешо, питайки коя е тази мадама.
- Ама ти не знаеш ли? Миналия месец в апартамента под вас се нанесе мадамата, и тя живее сама, младо момче си, ерген - давай!
И така, на следващия ден мъжът решил да слезе и да опита късмета си. Звъннал и си мисли:
"Тя ще ми отвори. Ще кажа, че живея сам и ми е изгоряла ютията, и не мога да си изгладя ризата за утре. Ще взема нейната на заем и по-късно ще и я върна, след това ще я поканя за благодарност на по питие. След това ще я поканя на вечеря, ще идем някъде да хапнем, след това ще я заведа на кино и ще се сближим. Ще я поканя в нас, ще я ч*кам на леглото, на масата, на терасата, след това ще я изпратя и ще я ч*кам и у тях. После ще я ч*кам още няколко пъти, след което ще се оженим, ще пръсна един тон пари за сватбата, а тя ще ми роди дете. То ще ме буди в 2 през нощта, ще досажда и ще ми пречи на с*кса. Пък на нея по-късно ще и увиснат ц*ците ще надебелее, ще почне да ме пита къде са ми парите, да ми се кара, когато се прибирам късно, да се сърди заради секретарката, да иска почивки, да не мога да си гледам мачовете с Ванката и Жорката..."
В този момент тя му отворила, той се сопнал:
- Абе я си е*и майката, не ти ща ютията!!!"

# 12 868
  • София
Абе, глупости, не важи това на всяка цена. Някои мъже се кефят и на жена да прави първата крачка и
Да, тези, които нямат топки.

Онзи ден ми се наложи да изчакам едно събитие и седнах да обядвам в едно заведение. Май беше Mr Pizza. Както и да е
Имах възможност да наблюдавам няколко двойки, езика на тялото им. Едните бяха около 30. Жената - прилична, усмихната, мъжът - топчо и безличен според мен. Той седи, гледа напред, ръчка си нещо ръцете, а тя се обърнала към него, протегнала единия крак и гледа като Бамби, забавлява го нещо. Той не де е държал грубо, просто по излъчването и жестовете им си личи кой е по- заинтересованият поне в дадения момент. Все повече такива двойки виждам. А мъжете да доста под средното, не някакви готини

Другата двойка бяха около 60. Жената беше с оправена коса и приятна жилетка. Скромно, но чисто. Пиеше си виното, а мъжът ѝ я "гледаше в очите". Говореше ѝ, обясняваше, тя стои спокойно, без да е груба, но не и пренавита като другата. Енергията тече от него към нея, а не обратното.

От моя опит и наблюдения - на мъжете им пука и още как. Просто може да избие на по- късен етап. Няколко десетилетия не стигат, за да се измени човешката природа спрямо новите социални модерности.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 11:37 от The Catcher in the Rye

# 12 869
  • София
Момичето е младо. Нормално да се вълнува. На 30 и 40+ може да изглежда пренавита, но за нея са първи трепети и е нормално. Не виждам драма.

Общи условия

Активация на акаунт