?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 394
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 305
  • Далечният изток
Ей така ми се искаха от мен по едно време да му връщам 30 000, щото ме бил издържал и гледал. После поиска 50 000. Казах му, първо, че тези пари, дори и да ги е дал, не са били дадени в заем, а и нямаме такава уговорка, че да трябва да ги връщам, и второ, да ме съди, ако смята, че може да си ги вземе.

# 13 306
Не бих искала да влизам в подробности.
Каза го в съвсем спокоен тон, в разговор за миналото ни

# 13 307
Е, то като няма подробности във въпроса и отговорът е такъв: бий му шута. От малкото което пишеш, излиза, че е супер гадняр.

# 13 308
  • София
Мдаааа, ти си решила да го представяш като някакъв садист. Бягай тогава.

Иначе има значение дали тогава ти е угодил на някакъв каприз или сте изхарчили парите заедно за емоция и за двамата.
Има разлика и дали ги казва в смисъл, че му ги дължиш сега и трябва да му благодариш до гроб или пък казва, че не му е проблем да прави нещо за теб.
Изобщо не виждам смисъл в нещо без връзка, но ти си знаеш.

# 13 309
  • София
На мен ми се струва, че много бързо го заклеймихме младежа, без да знаем контекста, в който е припомнена случката. Ако примерно в тоя спокоен разговор си говорят колко скъпи са станали медицинските услуги и той каже - абе те все са си високи, 2010та като платих на майка ти оперцията на очите, 5 бона отидоха. Ми разговор, нормален.
Ако обаче си говорят как апартамента е за ремонт, ама нямат пари и той каже - еми как да имаме, като 5 бона за операцията на майка ти дадох - друго е.
Та, честно казано, без контекста, в който го е казал, не е честно да му режем главата.

# 13 310
Ами ти не даваш абсолютно никаква информация освен, че мъжът ти вади минали неща да ти ги натяква и те разплаква целенасочено, след което излиза от стаята. Представяш го като един психопат.
Всъщност какъв е въпроса ти? Дали е нормално? Защо го прави? Не звучи да е нормално, но и твоето поведение не е нормално, така че сте си лика-прилика.

# 13 311
Според мен мъжа е споменал помощта за да подчертае, че още от началото държи на нея. Да я уведоми, че винаги може да разчита на него, а тя като много чувствителна го е изтълкувала по друг начин.

# 13 312
  • София
С човек, който постоянно чувства вина и плаче, как се общува... Звучи ми много натоварващо да меря всяка дума и да преценявам всяка ситуация. Ако вкъщи пред мъжа ми не мога да си говоря откровено и каквото си мисля, пред кого тогава. Това в общи линии, нали, не стана ясно какъв е точно случаят.

# 13 313
  • София
Според мен мъжа е споменал помощта за да подчертае, че още от началото държи на нея. Да я уведоми, че винаги може да разчита на него, а тя като много чувствителна го е изтълкувала по друг начин.
Ами да. Или пък е от тия, дето имат нужда да им се благодари честичко, за да се чувства оценен. И да речем, се самоизтъкнал. Има много варианти, и не във всички той иска умишлено да уязви.

Затова, както съфорумките казаха - питаш. Докато обясни. Ама питаш спокойно. Преди да се разстроиш. Преди "какво бихте си помислили?".

# 13 314
  • Далечният изток
Според мен пък иска да подчертае, че ако не е той, тя за нищо не става.
Иначе нямаше да има ревове, сълзи, вини и т. н. Просто момичето е много младо и тепърва се сблъсква с емоционално и психическо насилие и още не може да го осъзнае, че ѝ се случва.

Форумът е сила, да знаеш!

# 13 315
А някои хора, удобно си живеят в ролята на постоянната жертва.
Тоя що ме погледнал така, мъжът що така ми казал, шефа що днес ме подмина? Е то трябва вените да си прережеш, ако постоянно мислиш другите какво и защо.?
Как се оцелява така, в тоя безпощаден свят? Ми, не се.
На хапчета, евентуално.

# 13 316
Така съвсем без контекст няма смисъл да стреляме в тъмното. Откога е връзката ви, на каква възраст сте? Щом се стига дотам често да плачеш, а той да не идва да те прегърне, или няма никаква милост, или ти ревеш прекалено често и използваш сълзите като манипулация. Примерно. 
При всички случаи, обаче, връзката ти не трябва да е такава, в къщи трябва да имаш спокойствие и подкрепа, щом не се получава, нещо не правите както трябва и двамата.

Също така пишеш,  че според тебе носиш някаква тежка вина, може би на това да обърнеш внимание, да потърсиш някаква професионална помощ.

# 13 317
Няма как да дадем полезно мнение с толкова малко информация. Той ако е настъпил мотиката без да иска, логично ще иска да прекрати темата, защото нататък е минно поле.
Ако пък е тормозител, може да те е сварил неусетно като жаба.
Не може да се прецени с лека ръка и бих казала, е опасно да даваме мнения, които могат да хвърлят авторката в нова тревожност.

# 13 318
Благодаря на всички за мненията

# 13 319
  • Пловдив
Не бих искала да влизам в подробности.
Каза го в съвсем спокоен тон, в разговор за миналото ни
Съвсем добронамерено ти казвам - голяма си шматка. Почни да работиш върху себе си. Аз например смятам, че ми се полага мъжът ми да ме гледа. Дълбоко убедена съм. И ако ми каже - ама аз еди си кога те издържах (което е вярно), аз няма да му обърна внимание. Така е трябвало, точка.

Общи условия

Активация на акаунт