?Въпроси всякакви за СО? 2024

• 505 356
  • 13 417
  •   1
Отговори
# 13 335
  • при късмета
Колкото време изкарва той извън вкъщи, изкарвай и ти. Само като се заеме с всичко вкъщи, включително децата ще разбере колко време остава за ровене в телефона. Щом не е разбрал от съвместен живот и не го вижда.
Знам колко е трудно с малки деца (аз лично не знам дали ще ми стиска да го направя), да ги оставиш напълно на незаинтересован баща, но често работи. И като ги поемаш ти, да му посочиш всичко, което не е направено както трябва.
Ох че се ядосвам на такива селски бекове

# 13 336
Мъжът си има друга жена и затова се държи като прасе - намира кусури на всичко и иска свобода.

# 13 337
Ползите от новото развитие, което ти предлага, са изцяло за него. Единственото, което ти ще направиш ще е, че няма да го " тормозиш" да ти помага с децата. А той ще заживее като ерген.
Ако смяташ да живееш при тези условия, извлечи ползи за себе си. Финансово да ви обезпечава. Започни да се грижиш единствено за децата и за себе си. Да яде, каквото иска, извън къщи. Да си носи дрехите на химическо. Да спи отделно. Да си гледа работата. Простак! Дотежало му.

# 13 338
  • София
И как ще я обезпечи финансово? Като се омете, ако той се омете, а не я изгони, ще и дава по 200 кинта на дете и тя както не работи, не знаем какво ще прави. Да се надяваме, че е празнична криза, хората си умират да се карат по празници, и ще се кротне. Пък анонимната да се стреми към финансова самостоятелност, че това, което разказва не са добри знаци.

# 13 339
Съветите как да го превъзпита да помага биха работили в рамките на двойка, а тук явно има желание за раздяла поне от едната страна. Струва ми се, че мачът е свирен.

# 13 340
  • София
Че той не предлага да гледа деца и домакинство, за да има тя свободно време, какви съчинения си направихте. Предлага тя да продължава да си го обгрижва, ама да не си говорят.
Честно казано, ако жената няма доходи и разчита на него, това си е вариант. Иначе с две бебета....

# 13 341
Според мен има друга жена, въпрос на време е да излезе наяве. Анонимната няма как да му оставя децата и да излиза както той смята д аправи, защото не е финансово самостоятелна. Той ще си джитка навън с новата мадама, ще й хвърля по някой лев, а тя ще стои вкъщи да гледа децата.
Патова ситуация за теб. Ако можеш да се прибереш при вашите с децата и ако са съгласни да ви издържат - това е вариант. Ако не, не знам как се живее така. Трябва да се стремиш към финасова самостоятелност на всяка цена. Няма да стане бързо и много нерви ще скъсаш, така че се подготви психически.

# 13 342
  • София
Със сигурност има друга жена, да. Трябва да се мисли и в тази посока, че не се знае онази кога ще реши, че иска да е титулярка.

# 13 343
Здравейте. Имам мъж и 2 деца. С мъжа не се разбираме - бързо след запознанството ни се оженихме, направихме деца без да сме се опознали добре (знам, че е огромна грешка, но явно любовта ни един към друг ни е затваряЛа очите) не се разбираме, имаме различни виждания за нещата - той очаква от мен да се седя в къщи и по цял ден да чистя, готвя, да гледам децата и дома, а той да изкарва пари и да не се включва в домакинството, за сега е така защото съм в майчинство, той обаче е вечно неудовлетворен, все не му е изчистено, все някъде ще намери прах/паяжина и ще го направи на въпрос, все това не му се яде, онова не му харесва, а като го попитам, а какво ти се яде? И той не знае - и за това ли трябвало да мисли. Неговата гледна точка е, че нищо не правя по цял ден, той работи, да има за дома, пък аз по цял ден си ровя в телефона/повъртам се и нищо полезно не правя, нито е изчистено като хората, нито в сготвено вкусно.
Днес искаше да поговорим, иска да прекарва по-малко време вкъщи за да не се караме постоянно, изстинали сме един към друг, всеки да правел каквото иска, да си вземе живота в ръце както всеки от нас прецени, за сега да живеем заедно заради децата, не искал повече да се караме, искал да сме си приятели, да нямаме очаквания един към друг (той да не се кара с мен, че не е изчистено, аз да не се карам с него, че не ми помага) каза, че няма друга жена, просто му дотегнало, след всичките караници аз не съм си била правела труда да се постарая малко повече, той бил опитал различни варианти (който аз не съм усетила/видяла) може ли да ми дадете някакъв съвет, защото може би още ми е прясно и реагирам емоционално, не знам какво да направя...

Колко време още имаш платено майчинство? От твоето майчинство харчиш ли, след като той изкарва парите? Започвай да го спестяваш, ако досега не си, а ако скоро ще приключва, децата на ясла/градина, да може веднага да се върнеш на работа.

# 13 344
  • Melmak
Авторке, има друга. Просто сега е измислил как да те разкара - ти да си стоиш у вас, докато той излиза с новото гадже.

Той не иска да сте просто съквартиранти, защото не го виждам уикенда да седи с децата у вас и да ти даде 500 лв да идеш на спа. Той иска домакинство и отгледани деца, докато играе на друг фронт.

Скоро ли свършва майчинството? Имаш ли работа, на която да се върнеш и да носи стабилен доход? Готова ли си да се разведеш? Готова ли си да търпиш любовница, ако не се разведеш?

# 13 345
Защото не реагирате веднага.Попитайте го какво иска,да му върнете парите ли?Няма какво да разнищвате,мъжете не обичат напоителните разговори,като приятелките ви.
Щом ви подразни с  нещо реагирате незабавно.И така всеки път.

# 13 346
Авторката не е готова за никакъв качествен скок, това е ясно. И да няма друга жена / по- склонна съм да мисля, че няма/, И такава ще се появи.
В много уязвимо положение е, ще и трябва време, за да се окопити, осъзнае и освободи. С две толкова малки деца е ужасно. Не бих я съветвала да бяга с двеста, ако няма къде да отиде. Време и стратегия и трябва. И пари.
Реално, този и предлага да си живеят като съквартиранти. Ако той си плаща за децата, няма скандали, нека да опитат. Тъкмо и тя ще се стабилизира емоционално. Няма защо да го освобождава от отговорности, като бяга с двеста. Той това цели. Защо да го улеснява ? Тъкмо напротив. Трябва да го използва поне финансово и времево, докато може.

# 13 347
А ако не може да се прибере при родителите си? Ако не могат или не искат да ѝ помогнат? Тези родители за нищо ги нямате – не стига, че са ви изгледали, ами вместо да си починат на стари години, им се тропосвате отново да ви дондуркат, че и децата ви...
И всичко това, само защото една жена не може да се изрепчи на мъжа си и да му вкара малко разум в главата.
Казаха по-горе – да се съгласи, но според нейните условия. Колкото дни той хойка навън, толкова и тя, докато той в това време гледа децата. Ако не му отърва, да плаща на детегледачка.
Сега, ако са я хванали гола и боса от улицата и са я приютили по милост, докато са ѝ правили децата... Т.е. си е заработвала със секс покрива и храната, там вече не знам. Децата трудова злополука ли се водят в такъв случай?

# 13 348
Ако и  на нея вече не й пука за мъжа й, най-добрата стратегия е да се заделя всеки възможен лев и да си трае, докато се позакрепи финансово / върне на работа. Да не му прави никакви скандали, да се мести от единия ъгъл в другия и да си следва своята програма. Тоест повечко разходи, за да се заделят пари настрани тайно.

Ако има искрица чувства, живот като съквартиранти е много труден. Към невъзможен отива. Та не знам какво да кажа.

Само не си представяйте, че животът като съквартиранти е лесен. Винаги има препъни камъни и разправии. Може би го постигат 60+ годишни хора, дето скандалите са си ги преживяли, ама при млади - ?

Как' Сийка, точно как си представяш мъж тръгнал да ергенува, да бъде вързан да гледа децата? Авторката не е учила в Хогуортс... който не иска, не можеш да го накараш.

# 13 349
  • Варна
Не знам как я виждате тая работа със заделянето на пари. Колко ще заделя като му хвърля прах в очите? По стотачка месечно, по двеста? Едва ли повече. И тия пари са за никъде, ако остане сама с децата и се изнесе или я изнесат. Колко точно години подред трябва да заделя великите 200 лв за да може после да разчита на тези пари? Много. А ще й стигнат едва за някой и друг месец.

Единственият начин, който аз виждам, е да стисне зъби и да изтърпи, докато децата се закрепят на ясла/градина, а тя тръгне на работа и се сдобие с доходи. Тогава ще има една идея повече варианти, не че сега са много.

Общи условия

Активация на акаунт