Томболи, игри, конкурси и подаръци, анкети (тема 142 - януари 2024)

• 140 201
  • 1 715
  •   1
Отговори
# 1 245
Да, така ми казаха и на мен, че фирмата внася данъка, но в служебната бележка в графата Авансово ударжан данък по чл.44 от ЗДДФЛ /код 606/ липсва 10% от сумата. Видях си стари бележки, където тази сума е вписана.
Това по отношение на данъка.
Въпросът ми е трябва ли да се подава декларация в НАП?

# 1 246
  • София
Дотук всички, които казаха, че са спечелили Дайсън, се оплакаха и явно са играли, за да я продават после, то нямаше други награди в играта. Дано поне един е отишъл при жена, която наистина го е искала и не може да си го позволи. Аз се пробвах в поне пет игри за Дайсън, но не ме огря.

# 1 247
  • При децата ми
Дотук всички, които казаха, че са спечелили Дайсън, се оплакаха и явно са играли, за да я продават после, то нямаше други награди в играта. Дано поне един е отишъл при жена, която наистина го е искала и не може да си го позволи. Аз се пробвах в поне пет игри за Дайсън, но не ме огря.

И аз така. Много я исках тази награда и няколко пъти досега играх за нея!

# 1 248
  • Велико Търново
Да се похваля и аз с награда маша  Dyson airwrap от новогодишната игра на DM. Скъпа награда, която обаче няма да ползвам! Дадоха ми и гаранция 24 месеца. Управителката ме предупреди, че трябва да се декларира в НАП, защото глобата била 500 лв.

Вие нищо не декларирате.
Фирмата трябва да внесе данъка.
Когато подавам декларация пред НАП по електронен път, виждам заредените суми от игри в профила ми и ги потвърждавам. Не плащам данък, но потвърждавам сумите в декларацията си.

# 1 249
  • при късмета
Да, така ми казаха и на мен, че фирмата внася данъка, но в служебната бележка в графата Авансово ударжан данък по чл.44 от ЗДДФЛ /код 606/ липсва 10% от сумата. Видях си стари бележки, където тази сума е вписана.
Това по отношение на данъка.
Въпросът ми е трябва ли да се подава декларация в НАП?
Не, не можеш ти да подадеш тази информация с декларация по чл.50. Просто защото от декларациите за физическите лица, тази графа отпадна, съответно нямаш такава възможност. Такъв доход може да се декларира само с декларация по чл. 55, която обаче се подава от платеца, не от получателя на дохода.
И да има санкция, че тези награди не са декларирани, то те ще са за организатора, не за печелившите

# 1 250
Ами само това бяха наградите в Коледната игра на ДМ, а пазарувах над 100 лв...Само бях я чувала тази маша, но изобщо нямах представа, че е толкова скъпа. С къса коса съм и единственото, което ползвам е прост сешоар и четка....
ма ко, благодаря! Всяка година отговаряш на такива въпроси, ама все има неразбрали, пък и законите се променят..

# 1 251
  • София
Аз не те нападам, просто ми направи впечатление специално за тази награда, защото си поредната. Дотук нито един не се похвали и да е доволен, че е спечелил, дори и да е за майка/сестра/приятелка.

Не съдя хората, които продават наградите си, всеки си знае за какво му трябват парите. Аз не съм печелила толкова, че да продавам, всички големи награди си ги използвам, а каквото не ми е влизало в употреба, все е отивало в роднина или приятелка. Бих продала, ако някога спечеля повтарящи се продукти например, затова написах, че не съдя, който го прави.

# 1 252
# 1 253
Instagram печеливши Pantene Bulgaria 
Скрит текст:
Аз бях от печелившите за четка но така й не ми отговориха след изпратен касов Бон и им писах на мейла също…..

# 1 254
И на двете от Пощенска банка.

Кога са звъняли? Вчера към 16 и нещо имам пропуснато от пощенска, но днес няма обаждане. Като звъня пък все са заети

# 1 255
  • София
Наградите от Happy Friday

# 1 256
Rally16 сутринта към 10.30 звъняха.

# 1 257
  • При децата ми

При мен отново нищо не се отваря. Никакви петъчни награди няма. Даже много малко награди има.
Редактирам се: Появиха се наградите.

# 1 258
На КК приложението за пореден път дава фира. И не стига това ами и решиха тази седмица да не обявяват печеливши.

# 1 259
Аз се надявам някой да,се похвали с мейл от КК Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт