Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 213
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
И ние бяхме преди 2 дни - каза ни също да правим по често това упражнение, аз ѝ го правих, но той спомена да е по-често, по няколко пъти на всяка смяна на памперс. На нас ни каза също, че едната става е малко по - плитка от другата на ехограф, но не е проблем това и да съм редовна с упражнението. Това с гънките и аз съм го забелязвала на моето бебе, и на нея не са ѝ симетрични. Попринцип това е  един от многото симптоми на `тазобедрената дисплазия` и явно за това го е отблезал, но най-информативно си е ехограф / рентген. Щом е казал, че всичко е наред на него, значи е така 🥰 Също ни спомена за профилактика на плоскостъпие да ѝ правим по няколко пъти т. нар рефлекс на Бабински на стъпалата.

# 691
И ние бяхме преди 2 дни - каза ни също да правим по често това упражнение, аз ѝ го правих, но той спомена да е по-често, по няколко пъти на всяка смяна на памперс. На нас ни каза също, че едната става е малко по - плитка от другата на ехограф, но не е проблем това и да съм редовна с упражнението. Това с гънките и аз съм го забелязвала на моето бебе, и на нея не са ѝ симетрични. Попринцип това е  един от многото симптоми на `тазобедрената дисплазия` и явно за това го е отблезал, но най-информативно си е ехограф / рентген. Щом е казал, че всичко е наред на него, значи е така 🥰 Също ни спомена за профилактика на плоскостъпие да ѝ правим по няколко пъти т. нар рефлекс на Бабински на стъпалата.

Благодаря ти! Heart

# 692
Добър ден, Самуил тази сутрин се събуди с обрив по коремчето и гърба, претоплила съм го. Утре сме на консултация, но вие мажехте ли с нещо пъпчиците?

# 693
Добър ден, Самуил тази сутрин се събуди с обрив по коремчето и гърба, претоплила съм го. Утре сме на консултация, но вие мажехте ли с нещо пъпчиците?
При Борис най-редовно се получава на вратлето отзад и понякога по бузките,затова го мажа всеки ден с на А-дерма от зелената серия има флакон за пръскане(около 40 лв. струва), но веднага се успокояват пъпчиците.

# 694
При Борис най-редовно се получава на вратлето отзад и понякога по бузките,затова го мажа всеки ден с на А-дерма от зелената серия има флакон за пръскане(около 40 лв. струва), но веднага се успокояват пъпчиците.

A-Derma cytelium ли?

# 695
# 696
    Момичета тези ва вас, които вече взимат майчинство то на определена дата в месеца ли се изплаща или е като болничния разпокъсано, че не помня вече?

# 697
    Здравейте,
    Рядко пиша, но сега ме измъчва поведението на бебка. От вчера яде по много малко или въобще отказва (на 3 навършени месеца е).... Хапваше си 120-150 мл., през 3 - 3,5 часа, а от вчера едва изпива по 90-100 мл.😒 Пъшка, ръмжи, рита, извива се, бута с език и не иска да пие...  На 15 бяхме на Консултация и и биха задължителнага ваксина + взехме и Ротавирусната. Дали има значение или е период? На някой случвало ли му се е?

# 698
    Здравейте,
    Рядко пиша, но сега ме измъчва поведението на бебка. От вчера яде по много малко или въобще отказва (на 3 навършени месеца е).... Хапваше си 120-150 мл., през 3 - 3,5 часа, а от вчера едва изпива по 90-100 мл.😒 Пъшка, ръмжи, рита, извива се, бута с език и не иска да пие...  На 15 бяхме на Консултация и и биха задължителнага ваксина + взехме и Ротавирусната. Дали има значение или е период? На някой случвало ли му се е?
    Същата работа след ваксините - 2 дни ми скъса нервите с това хранене, на третия я оставих да яде колкото иска. После се оправи Simple Smile

# 699
    • София
    Или е от ваксините или е скок в растежа. Моето на последните два скока като приключат правеше така. Търпение и стискам палци да отмине

# 700
    За мен е или от ваксината или е стачка- типично за тази възраст. Ние минахме през нея, когато беше на 2,5 мес. Имайте предвид, че при някои бебета стачките могат да се появят още няколко пъти. Средно продължават 2 седмици. Моята ми скъса нервичките за 3 седмици…

# 701
    Ох, много ви благодаря, че споделихте и ме успокоихте❤️ Не се е случвало до сега и се притесних наистина... Ходихме и до педиатърката, прегледа я и всичко е наред🤞 Също каза, че има такива периоди. Благодаря ви още веднъж!

# 702
    В момента и моята девойка е така. По календар е скок в разтежа две седмици. Надявам се е това. Точно ще приключи и другият понеделник сме на ваксини и купона ще продължи. Яде двойно по малко от преди. С голям зор яде даже и това количество. 3 м и 4 дни яде от 50 до 100 макс ....

# 703
    • Somewhere beyond the moon and stars
      Момичета тези ва вас, които вече взимат майчинство то на определена дата в месеца ли се изплаща или е като болничния разпокъсано, че не помня вече?

При мен е разпокъсано, на 2 неравни транша в месеца, като сумите варират. Датите също не са едни и същи.

# 704
      • София
      Вчера ми изплатиха последния болничен, и вече почва майчинството. От април нататък ще се изплаща първата седмица на месеца, вторник или четвъртък, по време на празниците помня че се изплаща по рано

Общи условия

Активация на акаунт