Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 925
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
  • София, България
Пробвай тогава с някоя лесна за правене седалка и лесна за нагласяне раница. Алое са такива раници. Седалката се получава много лесно.
Иначе препоръчвам Ани от Слингомания. Страхотна е и отделя нужното време. Има много носилки за проба. Simple Smile

# 91
Здравейте, надявам се всички мами и бебчета са добре!
Аз имам малко нелеп въпрос, но как разбирате кога и по колко пъти да храните бебчетата вечер? Моето момиче не спира да издава звуци докато спи и постоянно мрънка. Което само по себе си ме събужда нон стоп и гледам за знаци дали е огладняла (въртене/смучене на ръце) и като видя нещо такова започвам да я храня и буквално яде 3-4мин и заспива. След час същата история. Има моменти, в които изревава събудена и тогава яде настървено но не ми се иска да се стига до там. Вие как процедирате с храненията?

# 92
Ами моето бебе се събужда на около три часа за ядене през деня и през нощта. От начало започва да мрънка известно време и после рев 🙂

# 93
  • Somewhere beyond the moon and stars
tothemoon, Purple_Peanut,
Благодаря за препоръките!
Ще ми е интересно да почета и да се запозная!

Tori244,
Съвсем нормален въпрос си е.
Моята девойка през нощта се буди около конкретни часове, така че не обръщам внимание на сумтене и мрънкане през останалото време.
Освен изброените от теб неща, я познавам, че е гладна по плача (различен вид плач е, като пораснат, става по-отчетливо) и най-вече по това, че "търси" (удря си главата в мен и се опитва да се смъкне надолу към гърдите), когато я гушна и е гладна.
В твоя случай, можеш да опиташ да я храниш малко повече. Като заспи, я вдигаш да се оригне и поразбуди и я дохранваш. С цел да ѝ удължи интервалите на хранене и сън. Може наистина да се буди от глад през час, защото е заспала, преди да успее да се нахрани.

Малко офф, но от доста време не мога да се добавя във фб групата, защото ми бъгва при отговор на въпроса. Може ли администраторът ѝ да ми пише едно ЛС и да ми помогне? Hug

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 15:43 от ~Emerald~

# 94
И при моята го им това мрънкане, дори след наяждане и не знам какво е , а уж спи и е със затворени очи, иначе я кърмя на около три часа- в началото навивах аларма, после я оставих тя да ме буди ( сега е пак на 2-3 часа). С АМ знам, че са сити по- дълго време.

Исках да питам правите ли масаж на бебетата и ако да всеки ден ли?
Аз не съм започнала, единствено нанасяне на лосиона след баня с поглаждащи движения, но и не я къпя всеки ден.

# 95
Здравейте момичета,

Моето момче също е доста шумно докато спи, това си е т.нар. active sleep, тоест те си спят, но издават всякакви звуци, махат, поотварят очи… Аз докато не видя, че е съвсем буден не започвам със смяна на памперс и хранене. Иначе или само го разбуждам и после приспиване час и половина, или яде съвсем малко, заспива и после трябва пак да яде доста по-рано от очакваното.
За масажите - аз ги правя сутрин по някое време, но не са особено продължителни - на човека не му допадат засега. 😊

# 96
Здравейте момичета, аз съм от януарската група, но хвърлям по един поглед и тук 🤗 Исках да ви питам предвид сезона олио или мляко/лосион използвате за вашите бебчета и от кое (като марка) сте доволни?

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 18:20 от Naniiii

# 97
Здравейте момичета,

Моето момче също е доста шумно докато спи, това си е т.нар. active sleep, тоест те си спят, но издават всякакви звуци, махат, поотварят очи… Аз докато не видя, че е съвсем буден не започвам със смяна на памперс и хранене. Иначе или само го разбуждам и после приспиване час и половина, или яде съвсем малко, заспива и после трябва пак да яде доста по-рано от очакваното.
За масажите - аз ги правя сутрин по някое време, но не са особено продължителни - на човека не му допадат засега. 😊

Колко време продължава тази фаза при вас? При нас се е стигало до два часа…

# 98
През нощта не сменям памперс освен ако няма голяма драма, така да се каже. Сменям вечерта последно към 10 и това е, чак сутринта. Все още ползваме 1ца Памперс, но за през нощта се подсигурявам с 2-ри размер, за да съм сигурна, че няма протичане, защото доста пишка.

Иначе е нормално да издават звуци докато спят. В началото и аз се ослушвах, но вече спрях. Храня на фиксирани часове - 1 и 4, а не всяко мрън. От два дни спрях да давам мляко през нощта и я чакам да поиска - ами и двата дни спа плътно до 5-6 сутринта. Последно давам около 23 ч вечерта. Очаквам, че ще има събуждания, но преустанових храненето по часове нощем, тъй като мина 3500 кг и навърши 1 месец.

Това, което сега имаме за цел вкъщи е да поработим върху малко по-организиран режим на хранене-активност-сън, тъй като досега беше лесно - спи и яде, но вече има будно време и това променя играта. Ще видим докъде ще я добутаме.

# 99
rgold не съм засичала, но обикновено първо си заспива и е тих, а след това по някое време започва да бучи и да буйства насън. Даже се случва да си мисля “ей сега ще се събуди - отивам да правя мляко, за да ми е готово за след малко”, а той си спи още доста дълго.

# 100
rgold не съм засичала, но обикновено първо си заспива и е тих, а след това по някое време започва да бучи и да буйства насън. Даже се случва да си мисля “ей сега ще се събуди - отивам да правя мляко, за да ми е готово за след малко”, а той си спи още доста дълго.

И при мен същата работа. Колко много мляко съм хвърлила до сега, зъщото мисля че ще се събуди и го правя да ми е спремно, че като почне да реве няма спиране, а кърма няма достатъчно за да го задоволи... Сега вече чакам да се събуди и тогава правя млякото, сменям памперс и давам да яде.
Аз имам въпрос за времето когато е буден. Какви активности имате вие с бебетата? Аз му говоря, пея правя масаж който обаче много не му харесва, слагам го на постелка за активна гимнастика. Обаче той все само в раце иска и да се гушка, а вече будува и по 3 часа.

# 101
Има едно приложение Bebbo, там има активности по месеци, постижения на бебето и друга полезна информация. Общо взето по него се движа аз, откакто го свалих.

Нашето бебе на 2 месеца близо обаче спи доста, едва ли не правим игрите само преди следващата смяна на памперс. Ние я държим 20тина минути след храна заради рефлукса и това явно я успива, не смеем да играем тогава, за да не върне мляко.
А пък за храна ние трябва да я будим, понякога след събуждане има рев от гад и съответно се изнервя на игрите ми. Grinning

Малко ме притеснява това поспаливо бебе, но ще видим другата седмица на прегледа

# 102
Охх при нас всеки ден е различно..2..3 вечери спи като се събужда към 2 да яде и после в 6.. вчера през деня обаче цял ден не мигна..общо за целия ден да е направил 2 часа от дрямки..вечерта си спа и днес цял ден също като имаше и дълги будувания. Обаче тази вечер след банята няма заспиване..рев...което се случва за пръв път..и имам лошото чувство,че не иска в кошарата ,а при мен на спалнята..което си е лично моя вина,защото за да сменям посоките на главата го взимах при мен..и сега тази вечер ще си играем на будуване и реване..постоянно е нацупен и ревлив ..утре сме при педиатър ,защото имам и няколко въпроса относно запека,повръщането след всяко хранене и колики..

# 103
  • София
Момичета не забравяйте че идва първия скок в растежа (5 седмици след термина) и че бебетата ще преминат през голяма трансформация. Аз още с баткото си следях от този сайт, моето е вече в скок и си е голяма драма, ама и вече получавам наченки на обновената версия.

https://www.biberonbg.com/info/plach.htm

# 104
Здравейте, моят малчуган вече е 4та седмица и трябва да хапва по 100-110мл. Но понякога не му стига и иска още. 120мл трябва да хапва във втори месец, вашите бебчета по колко хапваха, когато бяха на 23-24 дни?

Общи условия

Активация на акаунт