Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 915
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте, моят малчуган вече е 4та седмица и трябва да хапва по 100-110мл. Но понякога не му стига и иска още. 120мл трябва да хапва във втори месец, вашите бебчета по колко хапваха, когато бяха на 23-24 дни?

За няколко дни разлика няма значение. Децата не са точни като часовници. Ако не му стига увеличаваш. Четири седмици си е почти месец

# 106
Моята днес прави 40 дни и хапва около 60-100 мл на 2 -2:30 ч , всеки път различно… ще следя теглото, но се притеснявам, че пък яде малко, но е само на кърма.

# 107
Моята утре става на 1 месец и яде по 120 мл. 8 пъти за денонощие . Иначе е мн дребничка и едва ли е качила 1 кг за този месец . Изхожда се след всяко хранене .

# 108
  • София
Кексче и моята госпожица яде 120 мл и е мн лакома, яде на 3 часа, но почти всеки път е пълен памперса.
На прегледа я премериха- качила е 300 гр. за 2 седмици. Вече е 3 800гр. а е на 20 дена.

# 109
Мами има ли от вас такива , които все още не сте излизали с бебетата или сме само ние ?

# 110
Мами има ли от вас такива , които все още не сте излизали с бебетата или сме само ние ?
Ние на разходка не сме,само до педиатъра и то с колата и днес до църквата , че станахме на 40 дни.
Относно храненето първия месец започнах с 60 мл с 2 лъжици АМ като увеличих на 90мл и 3 лъжици АМ. Качихме  за 1 месец 1,100 кг. Продължавам да му давам толкова мляко,защото той след всяко хранене връща и мисля,че му е достатъчно. Днес педиатъра каза,че трябва да отпадне храненето в 2 през ноща и не знам как да стане с тази вода. Някой по-опитни мами може ли да пишат как става. Освен това лекуваме млечница и жълтеницата която още не е изпишкал..🥺

Последна редакция: чт, 11 яну 2024, 23:33 от kristina.d

# 111
Ние на разходка на вън само 2-3 пъти до сега когато има слънце (повече на балкона го изнасяме за кратко време), зъщото при вас е много студено, бебето е на 43дни. За 40 дни бяхме в църквата. Обаче при сестра ми, родителите ми и едни приятели ходиме на гости.

# 112
  • София
Всеки ден излизаме и на -3 и на -5. Не излизаме ако вали, духа силен вятър и има мъгла. Не го разбирам това седене вкъщи и пазене на бебетата, нищо им няма навън, даже по добре му е на моето лично, има сополи и след разходките с часове няма сопол.

Кристина няма как насила да махнеш хранвне с вода. Оставяш детето само да си махне хранене.

# 113
Здравейте момичета!

Само ви чета. За писане време не остава.
И моите момчета станаха на 10.01 на 40 дни. Водихме ги на църква.
Излизаме на разходка с количката често. В Пловдив температурите не са толкова ниски, сякаш под нулата не са падали. Обожават да са навън. В къщи се шегуваме, че когато им обличам космонавтите започват да се прозяват и се приготвят за сладък сън Simple Smile Нямам търпение да се стопли и да започнем да прекарваме повече време навън.
Относно коликите - при нас инфакола върши работа.
Да се оплача, че загубих битката с кърменето. За това вина имаме и тримата Simple Smile Те бързо разбраха от къде е по-лесно да се храниш и започнаха да отказват да сучат, а аз сякаш не бях достатъчно настоятелна. Единственият ми плюс е, че сега се храним по-бързо, кърменето един след друг отнемаше повече от един час на двамата и почти не ми оставаше време за сън. Сега си хванахме някакъв ритъм и се справяме доста бързо. А и когато минаха само на адаптирано мляко (от няколко дни) се промени режима им - последно ги храня около 10.00 часа вечерта, тогава сменям и памперсите. За следващо хранене се будят в 4.00 часа сутринта. Явно АМ ги засища доста повече. При спането следобед също правят по-голяма пауза (от 4 часа). Педиатърът, обаче, препоръча следобед да ги будя, защото са малки още.
Вече израстнахме първия размер дрешки -тези за новородени, и 50-ти размер ще архивираме до няколко дни. Растат със скоростта на светлината Simple Smile
Исках да ви питам, на бебенцата, които са само на АМ предлагате ли вода и кога? С другите деца се кърмехме до 6 месеца и не съм предлагала вода, но сега не се получи.

# 114
Само на АМ съм, не предлагам никаква вода, включително за "изплакване" на устата. Засега няма проблем, тя изпива почти литър течност, памперсите са доста мокри, така че си набавя нужното количество чрез храната.

Ние извеждаме без значение, че е студено - стига да не вали. Аз повече се притеснявам за мен да не направя някой шпагат по тоя лед, отколкото че тя ще настине.

Вие кога увеличихте интервалите на хранене? Педиатърът ми каза постепенно да минавам на 4 часа, не на 3 като постепенно спра да предлагам стриктно на третия и така постепенно ще се удължи. Все ми се струва, че още яде малко - около 110 мл, за такъв интервал и няма да си набавя нужните калории през деня, което предполага, че ще се буди за хранене повече нощем. Или пък като увелича интервала на 4 часа тя ще почне да хапва повече...

# 115
Здравейте . Днес малката стана на 1 месец . Бяхме на консултация , качила е 800 гр за този месец и само 1 см .
Имахме 2 много неспокойни нощи , почти не сме спали . Снощи от 0ч до 4ч се мяташе и ревеше . След това в 4 ч като заспа се събуди чак в 10ч . За първи път ни се случва да спи толкова часове , даже за ядене не се събуди . Дали това е знак че трябва да махнем едно хранене ?!

# 116
Спят почти шест часа вечерта от няколко дни. От седмица горе долу са само на АМ. Нямам рецепта как, защото смятам, че нямам заслуга за техния сън. Ако се будят, ще ги храня, на линия съм Simple Smile
Иначе педиатърът настоява да ги храня на 3 часа през деня, защото били малки, близнаци и родени на съвсем в началото на деветия месец (36с+3дни). Отложи им ваксините по тази причина за третия месец. Според мен  - няма нужда, но както е решила - така. Родиха се 3700/2800кг, а сега са 4300кг/3800кг. Хапват по около 110-120мл. Сега когато са само на АМ, често хълцат след ядене, явно бързат...
И аз за сега ще се въздържа с водата ....

# 117
И ние не предлагахме вода по съвет на педиатърката, но от капките за колики започна да се запича и отвсякъде ни питат дали даваме вода и че тя щяла да оправи нещата. Предлагаме вече, но тя не е много ентусиазирана, чат пат прави няколко гълтока. Но винаги изплакваме устата след хранене Simple Smile

# 118
На мен пък всички ми казваха да давам вода , за да му изплаквам устичката ,аз не давах и направи млечница..сега давам чай на хип с копър и анасон и добре му се отразява, даже след чая се изака сам и то доста обилно..въпреки ,че с АМ доста си пишка даже не мога да намеря подходящ памперс. Почнахме с пуфис целия беше мокър постоянно, пробвахме памперс същата работа. Взех на мамия 2ката и по-добре беше. Сега съм на лупило от лидъл ,които също са 2ка пак са ми пропускали , но не както другите. Най-съм доволна от мамията. И аз смених лефакс с инфакол и да чукна на дърво е доста по-добре. Щом и педиатърката вчера каза,че сме овладели коликите.  Относно излизането нямам количка тук ,защото нашия апартамент е още в ремонт,а количката ни е там. Тук няма къде да я държа..изтървах много хубави топли дни и направо се пукам от яд,но живот и здраве по нататък ще излизаме ..

# 119
  • София
Здравейте и от мен! Малкият ще стане утре на 8 седмици, още хапва на 3-4 часа. Вчера нощес за първи път не се буди цели пет часа! Болничък е и кашля, давам му Атусин бебе. Много рядко връща храна. Храня го вече със 120 мл АМ по препоръка на педиатърката. Ако му дам повече - връща. За антитефлукс мляко съм му давала Фризолак Vom. То е с добавено рошков, което сгъстява млякото в стомаха. Но достатъчно е да добавите една лъжица от него в обичайното му мляко и пак действа по същия начин и детето е сито и не връща. За колики най-доволна съм от Инфакол. Също така - обръщане на бебето в поза самолетче - с корема надолу го прихващат е под мишниците и за краченцата и така го люшкате 2-3 минути над лехлото ви примерно. Винаги действа - спира да плаче, улисва се и коликите минават поне за известно време. А от няколко дни е мн по-добре положението и може да се спи нощем! Вода пие рядко, най-вече ако почне да хълца - по 2-3 глътки. Давам антиколок чай с анасон и др билки за деца, от dm-a. Не му харесва много, но пийва няколко глътки. Тяхното био мляко babylove много го харесва, но не и в количествата препоръчани на пакета - 170 мл, 6 лъжички. Пробвах веднъж 150 мл и повърна всичко. Иначе за бебчетата, които имат запек препоръчвам Аптамил органик био - на моето действа даже прекалено разхлабващо и спрях да му давам, защото почна съвсем течно да ака от него.
Иначе нормално си ака по 2 -3 пъти на ден и си пишка добре.
Кърма още цедя, но е мн малко количество - давам му веднъж на ден около 30 мл, за имунитет.
На 17.01 ще стане на 2 месеца, вече е 4500!
Пуска усмивчици още от 1 месец, гука си, ритка активно. Мн обича една играчка с мелодийки, които му пускам ако го почнат коликите да се разсейва. Правя му гимнастика на ръчичките и краченцата всеки ден. Когато е слънчево, го извеждам на балкона със шушлеков чувал и там се припичаме на слънце като на зимен плаж. Навън рядко го извеждам, с космонавтчето, и си го гушкам в мен, че зимната количка е мн тежка и голяма хамалогия...Оглеждам се за слинг хибридни ранички, но го чакам още малко да порастне, че засега е 53 см.
За памперсите и аз съм доволна от Лупилу 2 на Лидл.
Къпя го в малко бебешко коритце, но не всеки ден. Всяка вечер почнах да го обтривам с една мека памучна тривка, която изплаквам в топла вода с малко бебешки гел за атипична кожа на Микса. Направо над повивалника и после го забърсвам с хавлийката.
Понякога го слагам с чувалчето до мен на леглото да прави сиеста и то много обича. На бебешка анатомична възглавничка на Лорели. Знам, че може да свикне, но обичам да си го глезотя и да го чувствам близо до себе си. Освен това ако заплаче, предимство е че веднага мога да подам биберон. Но нощем си спи в неговото легло.

Общи условия

Активация на акаунт