Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 925
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
Аз имам един въпрос. Как цадържате бебетата си будни. Искам малко да будува през деня за да спи вечер повече,но той като е буден постоянно мрънка. Не знам как да го занимавам..пея му,говоря му , музикални играчки пускам - гледа малко и пак почне я да се напъва, я да мрънка..😐

# 121
  • София
Сложи го на електрическа люлка, заведи го в друга стая за разнообразие, прави му гимнастика. Когато нещо им се променя, са любопитни и оглеждат всичко и гукат.
Зависи и на колко дни е. Първият месец спят доста и през деня.

# 122
Само на АМ съм, не предлагам никаква вода, включително за "изплакване" на устата. Засега няма проблем, тя изпива почти литър течност, памперсите са доста мокри, така че си набавя нужното количество чрез храната.

Ние извеждаме без значение, че е студено - стига да не вали. Аз повече се притеснявам за мен да не направя някой шпагат по тоя лед, отколкото че тя ще настине.

Вие кога увеличихте интервалите на хранене? Педиатърът ми каза постепенно да минавам на 4 часа, не на 3 като постепенно спра да предлагам стриктно на третия и така постепенно ще се удължи. Все ми се струва, че още яде малко - около 110 мл, за такъв интервал и няма да си набавя нужните калории през деня, което предполага, че ще се буди за хранене повече нощем. Или пък като увелича интервала на 4 часа тя ще почне да хапва повече...
Да, постепенно започнах да го храня на 3 часа и половина, после на 3 и 45 мин, сега има 6 хранения за денонощие, на равни интервали от 4 часа, по 135 мл яде (120 мл с 4 лъжици мляко), днес става на 40 дни.

# 123
Днес спи цял ден бебето , всичко на всичко е била събудена 20 мин . Явно е объркала деня с вечерта . Сега цяла нощ пак ще иска носене и ще реве . И през деня има колики ама не реве , много странно . Явно вечерта са по силни . Днес даже и за ядене трудно се събужда , чак почвам да се притеснявам .

# 124
Добро утро мили мами 🙂
Какво мислите и дали някоя от вас е носила бебетата още докато са на 1 или 2 Месеца на плуване? Намерих курсове за мама и бебета които са по 30мин. Чула сам че е добре за моториката на бебето и за освобождаване на блокажите в гръбначния стълб, причинени от престоя в утробата или ограниченията по време на раждането, и релаксация на бебето.
Също какво мислите и за гимнастика за мама и бебе след раждане?

# 125
Добро утро мили мами 🙂
Какво мислите и дали някоя от вас е носила бебетата още докато са на 1 или 2 Месеца на плуване? Намерих курсове за мама и бебета които са по 30мин. Чула сам че е добре за моториката на бебето и за освобождаване на блокажите в гръбначния стълб, причинени от престоя в утробата или ограниченията по време на раждането, и релаксация на бебето.
Също какво мислите и за гимнастика за мама и бебе след раждане?

На мен много ми харесва идеята, но имам резерви спрямо хигиената, а и дори да я има на ниво- знам, че работещите дезинфекциращи препарати са на хлорна основа. Та…и аз не знам… може би трябва да се проучи добре. За гимнастиката съм ЗА!

# 126
Здравейте,
Следя ви от началото на бременността си, но сега се реших да пиша:) Родих на 13.12., бебе Никол, 4015 гр., 51 см., секцио (беше разположена седалищно). Днес навършваме точно месец🥰 Всичко е наред с нас(дано е все така🤞), в Понеделник сме на консултация. Храним се изцяло с АМ (Nan Opti Pro), като преди него пробвах с Аптимил, но се запекохме, започнахме Nan Comfort, с който се оправихме и постепенно минахме на Nan Opti Pro. Бих искала да попитам възможно ли е бебето да намали милилитрите мляко? До преди 2 дни пиеше по 120, даже понякога 150 мл. мляко. Сега пие по 90-100 мл. ... на какво може да се дължи, трябва ли да се притеснявам или е просто период? В Понеделник ще питам педиатърката, но ако ако на някоя от вас се е случило нека сподели.

# 127
  • София, България
Ивайло нощно време в последните дни прави 5-6 часови паузи. Сам си ги направи тези нощни интервали като минахме на 120мл.+4 лъжици.

От вчера давам чая на Хип с копър и го хареса. Пие си го с удоволствие. Обича и водичка да пие, но много рядко давам ако съвсем не спира да мрънка или е прекалено рано за мляко. Баткото не искаше да подушва нито чая, нито вода.

Памперси ползваме на ДМ Babylove и му пасват перфектно. Много съм доволна.

vladislava, добре дошла. По-вероятно е период. Почти всички бебета минават през такъв период, в който хапват по-малко.

Относно плуването аз знам, че е абсолютно безопасно за бебета и се използват специални препарати. Въпреки всичко за мен са неоправдано скъпи тези “уроци” ако няма някаква причина като рехабилитация например. Animal See No Evil

# 128
Днес спи цял ден бебето , всичко на всичко е била събудена 20 мин . Явно е объркала деня с вечерта . Сега цяла нощ пак ще иска носене и ще реве . И през деня има колики ама не реве , много странно . Явно вечерта са по силни . Днес даже и за ядене трудно се събужда , чак почвам да се притеснявам .
Бебетата нямат циркаден ритъм и това е първата стъпка да им се помогне да започнат да го създават. Знам, че отнема месеци и процесът не е завършен напълно до към 3 годишна възраст. Ние директно от началото започнахме със светлината - сутрин се дърпат всички завеси, светват се лампите и изобщо се чуват обичайните шумове за едно домакинство. Вечер осветлението се приглушава и напълно изкючва при сън.

Лично аз не я оставям да спи и я будя. На 2 месеца количеството дневен сън трябва да е около 5- 6 часа, разделен на 4-5 дремки. При нас е около 5-5.30 часа; 4 дремки като никоя не е с продължителност повече от 2 часа. Толкова я оставям да спи само обеден сън и то ако другите не са били пълноцени. Будя я в 7.30 сутринта, яде, сменя памперс и има будно време около час и малко. След това спи час и половина и повтаряме. В 14 часа ляга за обеден сън до 16 часа най-късно и вечерта около 17.30 я оставям за едни 30-40 минути. Към 20.30 правим ритуали за сън и в леглото. Не винаги заспива, понякога се върти и заспива около 21-21.30, но друг път още в 20 часа е в страната на сънищата.

Обедната дрямка е задължително в леглото й, сутрешните и следобедните в гнездото или пак в леглото. Не ползваме шезлонги и други места за сън. Евентуално спи в количката на разходка, но гледам излизането ни да съвпада с нейното време за сън. Така не спи двойно през деня.

Това работи при нас, но ние сме фенове на режимите, които ние правим, а не които детето ни прави. Защото последното означава да сме будни по цяла нощ и по цял ден да сме зомбита. Мъжът ми работи, аз минавам едни обучения и ни е важно към 4ти месец вече да имаме изграден някакъв график на будуване и сън, за да може да си знаем и ние свободното време.

Последна редакция: нд, 14 яну 2024, 11:43 от Like_Smoke

# 129
    Боже колко хубаво звучи.... Режим за сън, режим за игра... За жалост не знам какво е това.... Със зверски колики сме та те определят режима, доволна съм ако изобщо спи. Ето днес например сме будни от 02:00 през нощта, в момента е във слинга та да мога дето се вика вода да пия поне. И батко и беше така, сега и тя, но какво да се прави. Живи и здрави да са пък ние все ще оцелеем. Иначе това със разграничаването на деня и нощта го практикувам и аз( дърпане на завеси, шум, точно както си го описала).

# 130
    Вивиан, тя е още доста мъничка и не всичко върви по някакъв стриктен план - то няма и нужда. Като имаше колики много се мъчеше, но мисля, че от седмица и нещо вече преминаха и сега е доста спокойна. Ако детето страда от нещо, не бих го "натискала" в посока на някакъв граафик само и само да угоди на мен.
    Наясно съм, че всичко е процес и има дни, които са по-добри от други.

Имам желание в бъдеще да почне да заспива и самостоятелно в леглото си, но сега това се случва на моменти, в другите случай се унася като я гушкаме и тогава я поставяме в леглото. Гледаме да използваме меки асоциации за сън - шъшкане, потупване по гръбчето.

# 131
    Аз съм решила да правя режим като ѝ минат коликите. Сега е невъзможно . Тя вечер като не спи през деня ставаме в 12 ч . След яденето в 9 трябва да ставам , но много ми се спи и пак лягам. Това е и нейния най спокоен сън .
    Мами вашите бебета спят ли със стиснати юмручета ?

# 132
    • София
    Смоуки, браво, много добре сте се ориентирали, ние вървим в подобен ритъм.

# 133
    Ооххх… това с режима звучи толкова хубаво… Ние сега борим скока в растежа на 6-тата седмица и си е потрес… Снощи момчето заспа в 9, събуди се в 4:30, яде и пан заспа до към 8. След това пак ядене и сън от 9 до 10. И оттогава досега никакъв сън + все още налични колики. Нали… и сами си представяте как я караме… 😩

# 134
    Смоуки, и нашето момче прави долу-горе по толкова часове будуване през деня вече без приучаване, сам започна да не иска да спи в тези интервали. Проблемът е, че сравнително малка част от будното му време успява да протече “гладко” - да си играем и да му задържам вниманието върху различни неща - гледаме черно-бели карти, слагам го по корем пред огледало, с разни дрънкалки и въртележки го разсейвам, пускам му песнички, говоря му, но нещата винаги са на ръба да се обърнат в рев, т.е към момента, с изключение на кратки периоди, в които е запленен от случващото се , будуване е равносилно на мрънкане и реване. При вас как е, какви занимания прилагате?
    А и на един мек шезлонг го слагам, да седи до нас и да ни наблюдава като е буден, но след 14-тата секунда в него отново го обръща на рев.

Общи условия

Активация на акаунт