Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 935
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
РРРРР, то май е нормално да не си задържат много-много вниманието върху нещо, много са малки, а и не виждат и чуват още много добре. Аз не съм супер амбициозна откъм занимания - говоря й, в някой от будните интервали показвам една-две играчки, в друга й правя масаж/гимнастик, третата баща й се е прибрал и ги оставям двамата.
Разбира се, че плаче, ама те бебета това правят. Ако е нахранена, с чист памперс, не й е студено/топло, не се притеснявам, че мрънка. Все пак и аз трябва да отида до тоалетна, да си приготвя нещо за ядене и т.н. и не мога да я държа на ръце нон-стоп. Не бих я оставила да реве истерично и безспирно 20 минути, но за 5 нищо няма да й стане.

# 136
Благодаря за мненията момичета 🙂 За сега записах само гимнастиката, за плуване има време понатам.
Вашите бебета хъркат ли още? Матео е вече на 46 дни и все още е с запушен нос и хърка нощно време, тогава и носа му е най много запушен. Имаме овлажнител на въздух, а и парно в спалнята не пускам нощно време и редовно проветрявам. Не знам какво вече да направя. Вадим водни или бяли сополи, като първо капвам физиолошки разтвор. Едно време имаше гъсти зелени и жълти но вече не. Педиатър каза че не трябват капки, нормално било за бебета, обаче до коя възраст е нормално?

# 137
Въпрос за аспираторите за нос - купих някакъв електрически, който е супер смешен и не върши особена работа освен да бръмчи Simple Smile Както и да е, засега става защото няма и особен секрет, но със сигурност ще трябва да намерим друго решение.
Признавам си, че ме е страх от този за прахосмукачка - тази, която имаме е професионална и суууупер мощна - вдига килима вкъщи, който е доста тежък, та си представям, че не просто ще аспирира секрета на бебето, а направо мозъка.
Всякакви алтернативи, които препоръчате ще са добре дошли Simple Smile

# 138
Борис след 4 дена става на 3 месеца, откакто сме го взели от болницата го пръскам с физиологичен разтвор в нослето и после дърпам с електрически аспиратор на батерия, ако е много навътре или е тлъст секрета и не може да го изкиха. Правя го всеки ден, понякога преди всяко хранене, защото забелязах, че когато има сополи, явно се дави от тях като яде и ми повръща на фонтан. Ако му е чист носа много добре се храни. Асписаторът ми е купен от В@с Витал@с за 59 лв. със зареждаема батерия. Засега ми върши работа.

# 139
Само на нас ли педиатърката ни каза никакво капене на физиологичен разтвор в нослето, никакво чистене на ушичките и очите с разтвор (освен очето, което е със запушен слъзен канал)? Четох, че така се стимулира образуване на секрети и ушна кал и може би затова препоръката й е такава. Не знам къде е истината. Факт е, че моята девойка няма проблем с нослето и не съм я чула да се мъчи от запушване.
Но аспиратор трябва да се купи, та и аз се нареждам да чакам за препоръки. И мен ме е страх от тези за прахосмукачка. С Dyson V15 сме вкъщи и също е много мощна и надига килима. Blush
Момичета, отскоро като плаче, на бебка й тече малка сълзичка от очето, което се водеше със запушен слъзен канал. Това дали значи, че се е отпушил или все още е запушен? От другото не виждам да капе сълзичка.

# 140
  • София
Понеже бебчо е със сополи и вирус вече 10 дни дърпам с вертикалната прахосмукачка на Турбо режим, иначе няма как да излезне този секрет. И баткото беше така, с него имахме Филипс май и на пълна мощност го пускахме . Безопасни са и няма драма

# 141
Bobby®, аз също съм от тези, които до момента не ползват аспиратор и не капят в нослето нищо.
Нашият педиатър каза само при нужда, ако усетя, че има коричка в нослето да слагам по една капка. От болницата, в която родих, казаха всеки ден по една капка физиологичен разтвор в двете ноздри. Но за момента нямат проблем с нослетата. Имам останал ръчен аспиратор на Чико от децата. Никога не съм го ползвала. Ако се наложи, ще знам къде да питам кой е най-ефективен Simple Smile
Едното бебенце се оказа, че има запушен слъзен канал на едното око. На него правя масаж, като преди това капя физиологичен ратвор на една марля и почиствам очите. Дали има ефект  - нямам представа. От това око понякога се стича сълзичка.
А уши не чистя вече. От престараване, преди години бях напълнила ушния канал на дъщеря ми с люспички ушна кал. Беше на около 1г.-1.5г. и един ден започна да нервничи, да се опитва да си дърпа ушичките. Добре, че джипито заподозря на какво може да се дължи този видим дискомфорт и ни прати да ги почистят. Няма да споменавам, че орева света по време на манипулацията. От тогава - какво изтече във външната ушна мида, това забърсвам.

# 142
Аз капя физ един път дневно в нослето и промивам очите, но в повечето случаи реве и не знам какво точно промивам при стиснати и затворени очи… имам обикновен аспиратор, който не съм използвала за сега. Понякога вместо физиологичен използвам на Uriage монодозите, но мисля, че е едно и също. Уши почиствам само след баня , и то главно водата по ушната мида (клечките са с ограничител).

# 143
Момичета, мощността на прахосмукачките ви не е релевантна за тези аспиратори. Носко например имат ограничение до 0.2 бара - ние сме с Дайсън В15 и засмукването съм го пробвала върху пръста си, нищо страшно не е ..даже очаквах повече.

# 144
Аз капя всеки ден физ.разтвор след баня ,някай път ако видя ,че има нещо в нослето капя и през деня. Имам такъв аспиратор,който единия накрайник,трябва да го сложа в нослето на малкия с другия накрайник изсмуквам с уста. Доста пъти съм успявала да изскарам ,но го правя само ако видя ,че има сополки. Инъче след баня само с хавлийката забърсвам ушичките и ако видя,че са мокри още почиствам и с клечки само ушната мида. От време на време минавам и очичките. Ама то е такъв рев след банята ,че не знам точно къде успявам да накапя разтвор 😁
Относно режима,стараем се да изградим такъв ,но не на всяка цена. Когато му се спи през деня си спи не го карам да будува,защото съм успявала по 3 часа да го държа буден и явно се превъзбужда и вместо да спи вечер той нервничи и реве. Вечер като се събуди да яде не му говоря,не го гледам в очите за да не се разсънява и да заспи по-бързо. Спим на мютнат телевизор само за светлина , а през деня сме на лампа . За сега взе да спи вечер,но се буди за ядене. Въпреки,че педиатърката каза да изключвам нощното хранене мен ми е жал и продължавам да го храня.. Другата седмица сме на ортопед за преглед на тазобедрените стави. Още малко и ще наближат ваксините за които много се притеснявам..🥺  Някоя от вас мина ли ги и как беше бебчо след това..😐

# 145
Ние утре сме на ваксини за първи път. Отсега ми се е свило сърцето. Предния път станахме свидетели на биене на ваксини на друго бебе и ми стана много гадно като се разплака миличкото.
Иначе от 3 дни сме на една схема с Шуслерови соли и Туя + тази вечер трябва да й сложа и 3 капки Фенистил. За утре сме подготвили и лепенка Kool patch по искане на педиатърката. Ще видим утре как ще мине всичко. Rolling Eyes
Момичета, които сте родили през ноември и не кърмите, дойде ли ви първи цикъл след раждането? На мен още не е, а днес стават 2 месеца от раждането. Не знам кога да го чакам. Четох, че на някои жени им идва 3-4 седмици след секциото.

# 146
Ние утре сме на ваксини за първи път. Отсега ми се е свило сърцето. Предния път станахме свидетели на биене на ваксини на друго бебе и ми стана много гадно като се разплака миличкото.
Иначе от 3 дни сме на една схема с Шуслерови соли и Туя + тази вечер трябва да й сложа и 3 капки Фенистил. За утре сме подготвили и лепенка Kool patch по искане на педиатърката. Ще видим утре как ще мине всичко. Rolling Eyes
Момичета, които сте родили през ноември и не кърмите, дойде ли ви първи цикъл след раждането? На мен още не е, а днес стават 2 месеца от раждането. Не знам кога да го чакам. Четох, че на някои жени им идва 3-4 седмици след секциото.
На моята сестра и дойде на 4 месец..така,че общо взето когато дойде..при всеки различно 😁
Относно лепенките и на мен ми казаха да подготвя такива..пиши утре да кажеш как е минало ..късмет 🫶

# 147
  • София, България
Уши не се чистят! Само мидата отвън се чисти с тампонче. Никакви клечки за уши! Нито на бебе, нито на нас възрастните Wink

Аспиратор имахме на Бейби вак за прахосмукачка и беше най-добрият ми приятел Joy сега пак с такъв ще сме при нужда. Но на него в описанието изрично пишеше да се намалява мощността на прахосмукачката. Аз обаче не съм с вертикална. Имаме Рейнбоу, но за аспиратора ползвах обикновената ни евтинджос прахосмукачка, на която ѝ се регулира мощността Simple Smile
Много майки са доволни от аспираторът на Носко за дърпане с уста. Може да пробвате с такъв Wink

# 148

Аз кърмя, дойде ми и цикъла - 7 седмици след раждането.

# 149
Аз използвам Носко за прахосмукачка и сме много доволни, почти винаги дърпам с уста, защото всичко излиза.
Цикъл не ми е дошъл още, бях при АГ-то за преглед и видя лигавица 14 мм, това беше на 29ти декември, все още няма.
Ваксината, педиатърката сложи на 5ти януари и до 8ми не беше нашето дете. Само рев, но на самото поставяне не рева. Беше изнервен и кисел няколко дни, температура не вдигна.

Общи условия

Активация на акаунт