Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 947
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, включвам се в темата със свито сърце от детското отделение на Пирогов, където вчера приеха Крисчо с пневмония...разви я буквално за 24 часа с деряща и спастична кашлица. Бебо се дереше от рев цяла нощ и отказа дори да се храни...Благодарение на адекватната и бърза намеса и точна диагноза на др Цокова от Вита 2, която ни направи в същата болница и рентгенова снимка със щадящ за децата апарат, след това ни прати по клинична пътека в Пирогов. Отделението е пълно, едва ни намериха място в четворка стая с още 3 бебета и техните майки.
Тази пневмония е вирусна, много коварна и се причинява от пълзящ аденовирус, по думите на педиатърката.
Вече втора нощ не спя и съм станала зомби от притеснения. Успокоявам се, че съм в добри ръце. Чакам мъничкият да се подобри. На венозно антибиотично лечение е и инхалации. Гледа го и шефката на отделението, която е детски пулмолог.
Пазете се от вируси и пазете си бебетата, защото белята става за часове! Аз съм здрава, мисля че я прихвана от бабата, която не беше толкова зле, но все пак кашляше.
По темата за цикъла - още нямам, а цедя кърма чат - пат. Утре ще станат два месеца от секциото.

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 15:21 от ЛейдиРоуз

# 151
Момичета, включвам се в темата със свито сърце от детското отделение на Пирогов, където вчера приеха Крисчо с пневмония...разви я буквално за 24 часа с деряща и спастична кашлица. Бебо се дереше от рев цяла нощ и отказа дори да се храни...Благодарение на адекватната и бърза намеса и точна диагноза на др Цокова от Вита 2, която ни направи в същата болница и рентгенова снимка със щадящ за децата апарат, след това ни прати по клинична пътека в Пирогов. Отделението е пълно, едва ни намериха място в четворка стая с още 3 бебета и техните майки.
Тази пневмония е вирусна, много коварна и се причинява от пълзящ аденовирус, по думите на педиатърката.
Вече втора нощ не спя и съм станала зомби от притеснения. Успокоявам се, че съм в добри ръце. Чакам мъничкият да се подобри. На венозно антибиотично лечение е и инхалации. Гледа го и шефката на отделението, която е детски пулмолог.
Пазете се от вируси и пазете си бебетата, защото белята става за часове! Аз съм здрава, мисля че я прихвана от бабата, която не беше толкова зле, но все пак кашляше.
По темата за цикъла - още нямам, а цедя кърма чат - пат. Утре ще станат два месеца от секциото.
Олее лейди бързо оздравяване...ужасна новина..аз по назад писах,че има много лоши вируси в момента и в Стара Загора детските отделения са пълни. Единия вирус засягал деца от 0 до 4 години с ударна температура от 39 +. Аз никой не пускам в нас,нито излизам. Моя мъж също много си е ограничил контактите и нито се вре в малкия ,нито го целува..разбира се пак не е гаранция,но каквото зависи от нас го правим. Ужасно болнаво време..да минава и спокойно да си живеем,че аман ! 🥺

# 152
  • София
ЛейдиРоуз стискам палци бързо да се оправи малкия, важното е че сте реагирали бързо!

# 153
Лейди Роуз, и от мен стиснати палчета за малкия боец! Ще минете и през това и той ще бъде още по-силен и здрав.

И ние сме ограничили контактите на максимум, но гаранция никога няма на 100 процента. Би трябвало към края на февруари вече вирусните вълни да понамалеят, хората да са прекарали каквото е имало за прекарване и всичко да е много по-спокойно за мъниците, а и за нас.

# 154
ЛейдиРоуз, стиснати плачета и от мен!
Имай вяра на лекарите, ще отработят ситуацията по най-добрия начин!
Пожелавам бързо оздравяване на детенцето и скоро пак да сте си вкъщи!
Ние излизаме ежедневно с бебетата. Нямам друг избор, няма кой да заведе/вземе другите деца от училище и градина.
Педиатърът даже ми препоръча да спра баткот от градина. Но той е предучилищна, 4-та група и му трябва бележка. А и аз не съм съгласна, той също си има нужда от социален живот. На бебетата давам Silicea по 4 гранулки на всяко. А дали не е само плацебо ефект е друг въпрос....

# 155
ЛейдиРоуз, вярвам, че всичко ще бъде съвсем скоро за гърба ви и ще се приберете здрави с бебчо! Изпращам ви цялата си позитивна енергия! 🩵

# 156
  • София
Ох Лейди роуз, много съжалявам! Ще се оправи! Важното е че си в добри ръце. Много бързо се развиват пневмониите за съжаление, аз с баткото така съм лежала в детска белодробна болница.

Ние няма как да ограничим контактите за съжаление, баткото си е ученик и искам не искам е в контакт с бебето, давам му профилактично т@мифлу, поне това се надявам да ни спаси.

# 157
Лейди, стиснати палчета и от нас! Бързо да оправят Крис и скоро да сте си вкъщи Heart

# 158
Ох Лейди много ми е мъчно за вас. Стискам палци всичко ще се оправи. ❤️ Държи не в течение как е бебчето.

# 159
Лейди, стискам палци и аз по-бързо да оздравявате. ❤️

# 160
  • Somewhere beyond the moon and stars
ЛейдиРоуз,
Бързо да се оправяте! Много е страшно, когато боледуват толкова мънички, стискам палци всичко да е наред!

# 161
Лейди, стиснати палчета и от мен. Бързо оздравяване на малчо. Толкова мъничък, а пневмония... Бързо да я пребори. Явно трябва наистина много пазене.
На нас днес ни биха 2 ваксини + тази за ротавирус. Сега й треперя, дано всичко да е наред. В момента спинка и е спокойна. Днес ще й следя температурата, но педиатърката каза, че не очаква да вдигне температура. По-скоро при втория прием очаквала температура. За всеки случай взехме Панадол, а в кабинета й поставиха и лепенка Kool Patch, която трябва да сменям на 4-4.5 часа до утре на обяд. Издадоха ни и направление за ортопед. Електронни ли са вече тези направления.? Не ми дадоха нищо, а аз се отплеснах и забравих да питам.

# 162
Лейди, стикам и аз палци скоро да сте вкъщи и здравички и двамата ❤

# 163
  • София
Боби електронни са направленията от две години 😁, казваш ЕГН само на детето и им излиза на лекарите.

За ваксините зависи, на мен баткото точно на първите вдигна. Тези кул пач са гола вода, ама дано ви помогнат. Хубаво е да имате Панадол за бебета под ръка за довечера.

# 164
Лейди, направо съм ужасена от това през което преминавате… дано всичко мине бързо и малкия се възстанови! Ти и той сте истински герои - адмирации !

Общи условия

Активация на акаунт