Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 031
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Бебето е още прекалено малко за да има режим и да се води по него така че никъде не бъркаш. Може две седмици да спи добре после не, може да обърне за момент деня с нощта, общо взето първите месеци са месеци на промени, изненади и напасване за малкото човече. Може и нещо да го мъчи и за това не може да заспи, моята хубавица  например все още си има колики.

# 331
Бебето е още прекалено малко за да има режим и да се води по него така, че никъде не бъркаш. Може две седмици да спи добре после не, може да обърне за момент деня с нощта, общо взето първите месеци са месеци на промени, изненади и напасване за малкото човече. Може и нещо да го мъчи и за това не може да заспи, моята хубавица  например все още си има колики.
Много се стряска ...точно заспи и подскочи..доста често както се смее на сън започва да плаче..явно сънува . Определено не спи спокойно. Има си едни моменти в който повече от час не може да заспи както трябва , пери ръце,плаче,нервничи...надявам се с времето нещата да се нормализират !

# 332
Аз забелязвам че моето бебе също не спи спокойно когато е по гръб, стряска се и се събужда за 10-15мин. Той самия се опитва да се превърта по корем. Щом го легна по коремче спи и па 3-4 часа. Разбира се ние сме винаги тук да го надгреждаме. Той вече и сам си върти главата и държи изправена. Знам че спането по корем си носи рискове, но както казах ние сме винаги тук а и той спи доста спокойно така.

# 333
Ние сме с ново 20.. както спеше през деня и вечерта и изведнъж след храненето в 3 през нощта не иска да заспива до 7 сутринта, а видимо му се спи..реве ,заспива за 10 минути събуди се реве заспи 15 минути и така докато не стане 7 и 30..8 и после се събужда чак към 12 ..1.. онази сутрин като заспахме в 7 чак в 13 и 40 се събудихме..как да го изградя този режим като постоянно има нещо ново..не мога да спа по 3 часа за денонощие и да го будя в 9 да яде ,като аз самата не мога да стана..цял ден спи и дори да се помъча да го събудя малко да будува и се почват сълзи ревове и сополи.. мислих си,че имаме някакъв режим ,защото се задържа повече от 2 седмици и сега с това будуване пак през нощта ме съсипва...изключително трудно заспива и ако заспи е за 10,20 минути и пак се повтаря всичко отначало ,а реално ми отнема повече от 30 минути да го приспа..момичета,не знам какво е това ,но съм много изтощена..честно казано мисля,че никакъв режим няма да има! Вероятно нещо аз бъркам.. 🫤

Да не да е започнала въпросната регресия, просто по-рано

# 334
  • София
Това не е стряскане момичета, рефлекс на Моро се казва  и изчезва към 3-4 месец. Имат чувството че падат и за това така разперват ръце. За това помага ръцете да са повити, чудеса не очаквайте,но със сигурност помага доста

# 335
Кристина, ние отдавна сме така . Като стане в 4 ч през нощта да яде много рядко заспива след това ,повечето пъти  се почва едно ококорване , мрънкане , носене , приспиване …няма шанс в тези часове нито да и говоря , нито да я занимавам ,защото мисълта ми е единствено, че ми се спи.  Понякога заспива чак в 12 ч на обяд като излизаме 🙁🙁🙁 през цялото това време ми е в ръцете или я оставям на спалнята и реве , за да си измия лицето и зъбите . Да си хвърля душ -абсурд 😀 мисията невъзможна . Не искам да ви казвам какъв рев пада , когато излизаме . Докато се облека и подготвя чантата е уревала света .

# 336
Кристина, ние отдавна сме така . Като стане в 4 ч през нощта да яде много рядко заспива след това ,повечето пъти  се почва едно ококорване , мрънкане , носене , приспиване …няма шанс в тези часове нито да и говоря , нито да я занимавам ,защото мисълта ми е единствено, че ми се спи.  Понякога заспива чак в 12 ч на обяд като излизаме 🙁🙁🙁 през цялото това време ми е в ръцете или я оставям на спалнята и реве , за да си измия лицето и зъбите . Да си хвърля душ -абсурд 😀 мисията невъзможна . Не искам да ви казвам какъв рев пада , когато излизаме . Докато се облека и подготвя чантата е уревала света .
 И ние сме същата работа.... Само, че моята госпожица и в количката реве. Като я обличам реве, като я къпя реве абе общо взето само като спи( ако спи) не реве. Слушам аз за едни такива бебета от тук от там дето само спяли и си пускам по една сълза Grinning

# 337
Ааа на моето къпането поне му харесва 😀 много и е кеф , само като я обличам реве . Абе живи и здрави да са ни , малки деца , малки проблеми … само искам да спя , ако иска след това цял ден да реве 😀

# 338
  • София
И нашата госпожица реве, събужда се в 4,5 сутринта, храним я и се почва едно мрънкане, носене на ръце, дондуркане, повече от час. Заспива някъде към 6, 7 за 20 минути и после отначало. През деня спи по 3, 4 часа само, до обяд се реве и мрънка и след 5 следобед пак се реве и мрънка. Изобщо трудно се приспива, по 30 минути, час, ако изобщо заспи....Коликите ни мъчат още, след всяко хранене се свива, има газове, изобщо красота.
Дано да оцелеем!

# 339
И нашата госпожица реве, събужда се в 4,5 сутринта, храним я и се почва едно мрънкане, носене на ръце, дондуркане, повече от час. Заспива някъде към 6, 7 за 20 минути и после отначало. През деня спи по 3, 4 часа само, до обяд се реве и мрънка и след 5 следобед пак се реве и мрънка. Изобщо трудно се приспива, по 30 минути, час, ако изобщо заспи....Коликите ни мъчат още, след всяко хранене се свива, има газове, изобщо красота.
Дано да оцелеем!
   В абсолютно същия режим сме и ние! А между 18:00 и 19:00  е най-зле. И нас ни мъчат колики и това е главната причина за реването и безсънието. Търпение, търпение....

# 340
Теди няма да се отчайваме ! Айде още малко и ще минат коликите , после малко се очовечват тези мъници … реално нека да не спат , но поне да не реват, ама я ! Все бъзикам мъжа ми , че децата са мрънкала като него 😀

# 341
Как сте мами ? Не пешете тези дни ..липсва ми да ви чета,свикнах с вас 🫣
Днес бяхме при д-р Маринов детски кардиолог , препоръчвам с 2 ръце ..доста обстоен преглед ,този шум на сърцето каза , че е от една дупчица между 2те предсърдия,която до 6 месец се затваря . Убеди ме,че детето е изключително здраво даже и бъбреците му прегледа. Изключително впечатление ми направи когато го попитах колко дължим..отговорът беше ако бащата работи прегледа е 50 лв, но ако не работи и сте финансово затруднени е безланто..като се има в предвид , че не работи със здравната каса..рядко са вече тези доктори, които съвестно да си вършат работата.. та така..в сряда сме на ваксини и съм много притеснена..общо взето всеки ден нещо ново искача..ден с ден не си прилича ! Вие как сте ? 🙂

# 342
Как сте мами ? Не пешете тези дни ..липсва ми да ви чета,свикнах с вас 🫣
Днес бяхме при д-р Маринов детски кардиолог , препоръчвам с 2 ръце ..доста обстоен преглед ,този шум на сърцето каза , че е от една дупчица между 2те предсърдия,която до 6 месец се затваря . Убеди ме,че детето е изключително здраво даже и бъбреците му прегледа. Изключително впечатление ми направи когато го попитах колко дължим..отговорът беше ако бащата работи прегледа е 50 лв, но ако не работи и сте финансово затруднени е безланто..като се има в предвид , че не работи със здравната каса..рядко са вече тези доктори, които съвестно да си вършат работата.. та така..в сряда сме на ваксини и съм много притеснена..общо взето всеки ден нещо ново искача..ден с ден не си прилича ! Вие как сте ? 🙂
Аз съм била при др Маринов през бременността и определено препоръчвам! Не съм я водила сега, защото в неонтологичния й пакет беше включен подобен преглед, но определено е много човечен.
Ваксината на бебка трябваше да е утре, но лекарката я отмени за след две седмици, тъй като не иска струпване на хора… и на мен ми е много притеснено как ще я понесе…
Иначе нещо почнахме да се мъчим с това кърмене…

# 343
  • София, България
Kristina.d браво за новините! И ние миналата седмица бяхме при д-р Маринов за същия проблем. Страхотен доктор! На фона на всички оплаквания за лошо отношение от лекари, за несвършена работа, той е като лъч надежда, че им и хора!
Кардиологът в Софиямед също е страхотен лекар, но за съжаление е в дълъг болничен. Онзи ден преди да сложим еритропоетина на Ивайло за анемията, трябваше да го прегледат и в Софиямед и човекът беше супер мил и внимателен. Малко им се разминаха мненията с д-р Маринов, ама не е нещо фрапантно.

И ние тази седмица няма да слагаме ваксини. Трябваше в четвъртък, но пропускаме заради този препарат в Софиямед, който сложихме. А и бяхме болни вкъщи, все още влачим сополи.

# 344
Здравейте, тъй като от хилядите прегледи, които трябва да мине моето бебе при различни специалисти, още не сме минали кардиолог. Д-р Маринов къде преглежда, защото виждам, че няма часове за него в момента?

Общи условия

Активация на акаунт