Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 024
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Ааа ма тя и моята е кисела през тези часове , в които не спи . Като се нахрани е в настроение , стои вече на люлката по 10-15 мин , или баткото я занимава и тя му се радва , след това започва мрънкане и носене .
Мами аз исках за друго да ви питам сега .
Днес като къпахме малката , видях че и се е появила червена пъпка на рамото , която е реакция от ваксината , която им слагат при раждането . Не знам от кога и се е появила , днес я видях . При вас има ли реакция ?

# 391
Ааа ма тя и моята е кисела през тези часове , в които не спи . Като се нахрани е в настроение , стои вече на люлката по 10-15 мин , или баткото я занимава и тя му се радва , след това започва мрънкане и носене .
Мами аз исках за друго да ви питам сега .
Днес като къпахме малката , видях че и се е появила червена пъпка на рамото , която е реакция от ваксината , която им слагат при раждането . Не знам от кога и се е появила , днес я видях . При вас има ли реакция ?

При нас все още не, но се надявам да има реакция. Това е от БЦЖ. Ако не остане белег, се повтаряше мисля на 7 мес .

# 392
  • София, България
Преди два дни забелязах, че леееко се е зачервило на рамото. Пипнах и беше твърдо. Отделно е и с някаква хрема от няколко дни, която не е постоянна, което е нормално като избива реакцията на БЦЖ. Тази вечер докато го къпахме вече видях ясно появилото се петно.

# 393
Днес следобед станаха нещата с акането и съм по спокойна.
Относно количеството храна- моята никога не си изяжда мл за нейната възраст- между 70-100 мл на 2-3 часа. За сега наддава уж добре, но не иска повече- започва едно дърпане или пък заспива…

И моята Цветелина не може да изяде повече от това. Но си наддава, така че не се притеснявам. Не може и да прекарва толкова много време будна, колкото чета тук за другите деца. Но спи спокойно по цяла нощ и когато се събуди през деня е в чудесно настроение. Доста добре се справя с физическата активност, така че и за многото сън не се притеснявам🙂
Моята будува не повече от час и половина, ако е повече става кисела. Явно при всяко дете е различно…
Да попитам вие каква гимнастика правите, масажи всеки ден ли? По колко време?

Слагам я по корем винаги, когато е будна и съм преценила, че е минало достатъчно време след хранене. Педиатъра каза да го правя преди всяко хранене, но тя има задължително 2 хранения през деня, за които изобщо не се събужда, а яде спяща, за това го правя по-често, когато не спи. Също така едно упражнение да имитирам подскоци, с които леко да докосва с крачета твърда повърхност, правя го по 15 пъти на сеанс, пак по препоръка на педиатър. Също така се опитвам при почти всяка смяна на памперса да правя кръговите движения в тазобедрената става по препоръка на ортопеда, но за да се изпълни това упражнение, крачетата трябва да са отпуснати. За това по-често правя безуспешни опити, отколкото реално да го изпълнявам. Иначе тя започна да се занимава доста с активната гимнастика, днес дори изкара около 45 минути луда веселба там. Осъзна, че като удари някоя играчка и тя се движи и дрънка и изпада в екстаз като го прави😆 сякаш започва и да се сеща, че ако си отвори пръстите може да хване някакъв предмет и да го придърпа към себе си.

Темата може и да е коментирана вече, но искам да попитам за ергономичните раници. Можете ли да ми препоръчате модели, които са качествени, осигуряват добра опора на детето и стават за носене както на по-малко дете, така и на по-голямо. Може и да ми е тъп въпроса, но за отглеждането на едно дете колко раници са нужни, в смисъл, една за по-малки кг, после друга, като стане детето по-голямо, после друга и т.н. или една се регулира за целия период?

# 394
Like_Smoke, вашата бебка успява ли да издържи час и половина? При нас е много трудно, 1 час издържа с приспиването, а пък невинаги спи 2 часа и почва едно чудене как да се справя със следващия интервал на будуване.

Случвало ли ви се е бебетата да намалят яденето? Аз го отдавах на скока, обаче 2 седмици ще станат, иначе си наддава. Мислех, че не може да огладнява за 3 часа.
Час и половина издържа, някои път и два и отгоре. Обаче става кисела, защото й се спи, а не може да заспи. Просто не всеки ден е еднакъв с предходния и не всеки ден е в супер настроение Simple Smile Като цяло се стремя да поддържам режим, но без фантаизъм и не се тръшкам, ако даден ден не върви по план.

Сутрин е нормално даа са им по-къси интервалите на будуване, а следобеда да се удължават. Ако е заспала и вече е спала час и половина, просто я будя. След това й давам да яде, но държа да е будна преди яденето. След него се оригва и започва активно време - смяна на памперс, някаква занимавка с мен или без мен и така до времето за следващ сън. Следя й сигналите - като почне да се прозява, да търка очи, да си завира главата в мен, ако съм я гушнала, значи й е време за сън.

Ползвам едно приложение - Хъкълбери, в което още от началото записвам часове на хранене, будуване и сън. Така много лесно за около седмица почнах да се ориентирам в график и кое накъде може да се побутне като интервал. Скъсяване или увеличаване на такъв се прави с по 10-15 минутки през няколко дни, за да може да се адаптира бебето и да не му е стрес.

От няколко дни спря изобщо да се буди през нощта за хранене. Последно й давам към 22.30 часа. Преди около 4 примрънкваше за мляко, сега го измести в 6. Интересно ми е дали ще задържи така и колко. През деня я следя да си изяжда максимално от бутилката, за да съм сигурна, че си е осигурила калориите.

# 395
Like_Smoke бебе по учебник имаш ти! Wink Супер звучи и точно това се опитвам да постигна, но ми е трудно! Бебка се буди след 45мин дрямка и започва едно доприспиване и се чудя как да процедирам, защото ако я оставя будна става голям интервал, а я виждам, че ѝ се спи, но не може да заспи. Почти всяка дрямка ѝ е такава.

# 396
Нямам бебе по учебник, това е заблуда Simple Smile
На тази възраст ако дремките са под 50 мин е защото не могат да свързват циклите на съня. Ако до 10 минути приспиването е безрезултатно, по-добре да е будна и следващия интервал ще го напаснете. Аз общо за деня гледам да има 5 часа сън. Сега навърши 2 месеца, през третия трябва дневният сън да падне на четири часа и половина.
При моята има цели дни, в които спи сумарно по 3 часа на ден, което определено е много малко и е кисела, та не се трае. Но след това пак си се връща в режим. Не го мисля толкова, нито тя, нито аз сме роботи.

# 397
Според мен за всяко бебе си е индивидуално. Мойте деца от как им минат коликите спят по много . И големия ми беше така , спиола голяма. Никога не съм ги събуждала за каквото и да е . Сами си влизат в режим .

# 398
  • София
Преди два дни забелязах, че леееко се е зачервило на рамото. Пипнах и беше твърдо. Отделно е и с някаква хрема от няколко дни, която не е постоянна, което е нормално като избива реакцията на БЦЖ. Тази вечер докато го къпахме вече видях ясно появилото се петно.

Айй вярно ли това с хремата? Че миналата седмица почна хрема и онзи ден видях белега. Интересно, не го знаех

# 399
  • София, България
Да, Маце, покрай БЦЖ е нормално да текнат сополи. Някой ми го беше казал още предния път с баткото. Дали е някакъв спад в имунитета, не знам.

Иначе не знам дали съм ви се похвалила, че вдигнахме малко хемоглобина, от 95 вече беше 104 миналата събота преди инжекцията. И му сложиха еритропоетина и би трябвало вече да го вдигне сериозно.

Онзи ден бяхме и на консултация, качил е още 1 кг, вече е 5200. Ко отложихме ваксините заради въпросната ваксина от миналата събота. Дадохме само ротавирусната Simple Smile

Моето бебе не дава гък да кажа ако е гладен! И съответно режим на храненето малко трудно. Като е гладен писва с пълно гърло и няма шанс да го забаламосам Grinning  Та понякога яде на 3тия час, понякога на 4, понякога на 5.

# 400
Здравейте , мамчета . Да събудя малко темата , с какъв цвят на очите са за сега бебетата ви ?

# 401
Здравей 🙂 Моето е със сини очи. Аз имам зелени а ММ има сини. Силно се надявам да останат очите на бебето сини, но каквито и да са найважното е да е жив и здрав. Сестра ми като малка също беше със сини очи, но в пубертета и станаха зелени и така са до ден днешен... при нас в семейството никой не е със сини очи освен ММ.

# 402
Моята е с много тъмно кафяви очи- като на ММ. Аз съм с пъстри…но и тя май си прилича изцяло на него. Остава ми утехата поне първата й думичка да е мама 😅

# 403
Идея нямам какви са й очите - моите са зелено-сиви, на ММ са тъмни, нейните са нещо средно и се шегувам, че са небесно кафяви.
Точно вчера си говорихме, че детето на този етап не прилича на абсолютно никой от двамата. Но пък има едни жестове, които са точно като на ММ - например слага си ръката върху очите докато спи. Ясно е, че не имитира, защото е много малка, но е смешна.

# 404
На моята са сини очите все още и се надявам да и останат такива . Татко и е със сини очи. Само не искам зелени да и станат , защото свекървата веднага ще каже “ ето очите и са на мен “ 🙄

Общи условия

Активация на акаунт