Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 31 009
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
На мен ми дойде менструацията преди 4-5 дена и днес ме зацапа само вече . Родих на 12.12 . Първите 2 дена беше нещо страшно , много обилно . Нямах симптоми , освен мн подут корем , но не се сетих , че може да ми дойди . Сега от както ми дойде някак си мн ми се прибра корема.
Вчера и на нас сложиха ваксините , нямаме проблеми за сега .
Не сме излизали 3 дена и даже и не ми липсва , чувствам се изморена и добре ми дойде лошото време .
Иначе очите и станаха същия син нюанс като на татко ѝ и предполагам това ще ни е окончателния цвят . 😊

# 436
  • София, България
Аз вече втори цикъл карам от днес. Много неприятно Joy добре си живях без цикъла Confounded
При нас много колики последните дни. Направо мъка голяма. Не знам на други свършиха ли им коликите, но аз пак изтеглих късата клечка в този аспект и сигурно пак ще си откарам с бебе с колики до 4ти месец….
rgold, честно казано много рядко и по малко. Ей го днес само за 1 минута ми позволи да го сложа и нищо не свърши. Но пък детето си държи здраво главата вече, не я мята навсякъде като преди. И първото дете доста рядко слагах по корем по спомен.

# 437
Аз вече втори цикъл карам от днес. Много неприятно Joy добре си живях без цикъла Confounded
При нас много колики последните дни. Направо мъка голяма. Не знам на други свършиха ли им коликите, но аз пак изтеглих късата клечка в този аспект и сигурно пак ще си откарам с бебе с колики до 4ти месец….
rgold, честно казано много рядко и по малко. Ей го днес само за 1 минута ми позволи да го сложа и нищо не свърши. Но пък детето си държи здраво главата вече, не я мята навсякъде като преди. И първото дете доста рядко слагах по корем по спомен.
И при нас имаше един период на колики наскоро- пак голям рев… моята уж не я килка главата, държи я стабилно, но вече 2-3 х се случи рязко да я издаде назад (аз реагирам късно понеже вече не я поддържам с ръка) и съответно я заболява и реве. С една дума не знам колко стабилно е нормално.

# 438
Здравейте, нас ни мъчат коликите много, давам еспумизан и БиоАмика. Имали ли сте светло зелени 💩 Акита от колики, от няколко дни наблюдавам, че от жълти се промениха към зеленикаво. Бебчо е почти на 2 месеца .

# 439
  • София, България
Да да такива са и при нашия Simple Smile зеленикави, жълти всякакви.

rgold, да ти кажа аз си го придържам. Не го оставям много, че той пък решава да се извърти рязко нанякъде и да не взема да го изпусна. Доста са жилавки, нищо, че са бебета Grinning та хубаво отзад си го придържам високо на гърба и врата. Случва се и той да залитне понякога с главата назад, но нищо общо с преди.

# 440
И ние сме все още със силни колики Sad Аз се включвам с въпрос, тъй като наистина нищо не помня от преди.... Малката е само на кърма и всяка седмица я меря, до сега качваше по около 250/300 гр. седмично и към 1.000/1.200 месечно. Вчера обаче установих, че за изминалата седмица е качила само 115 гр. На 2 месеца и половина е. Чудя се дали не е малко, не помня до кой месец качваха много и от кой започваха по по-малко, абе с две думи нищо от баткото не помня Grinning

# 441
И ние сме все още със силни колики Sad Аз се включвам с въпрос, тъй като наистина нищо не помня от преди.... Малката е само на кърма и всяка седмица я меря, до сега качваше по около 250/300 гр. седмично и към 1.000/1.200 месечно. Вчера обаче установих, че за изминалата седмица е качила само 115 гр. На 2 месеца и половина е. Чудя се дали не е малко, не помня до кой месец качваха много и от кой започваха по по-малко, абе с две думи нищо от баткото не помня Grinning
До колкото четох първите 3 месеца качват по 200 гр седмично, след това по 150-180 седмично. Моята е на 2 мес и две седмици и качва по около 170-180 гр, но аз имам и намаляне на кърмата…

# 442
И при нас коликите все още ги има. Някои дни са супер много, други почти няма. 🤷🏼♀

При моето момче сънят се оказва супер проблем. През деня прави 2 дремки по 40 минути и една около 15. След това докато яде е супер изморен и буквално яде и спи и в резултат изяжда доста по-малко отколкото трябва. С други думи - пълен потрес. Даже започнах да си записвам кога колко е изял и кога колко е спал. 😩🤔

# 443
И при нас коликите все още ги има. Някои дни са супер много, други почти няма. 🤷🏼♀

При моето момче сънят се оказва супер проблем. През деня прави 2 дремки по 40 минути и една около 15. След това докато яде е супер изморен и буквално яде и спи и в резултат изяжда доста по-малко отколкото трябва. С други думи - пълен потрес. Даже започнах да си записвам кога колко е изял и кога колко е спал. 😩🤔
Миличкият 😔 Пробвахте ли носене в слинг и топли възглавнички, бял шум?

# 444
При моето бебе май приключиха коликите или ако ги има, не са толкова силни, че да се гърчи. Най-силни бяха около 10тина дни, после ту се появяваха, ту изчезваха за ден-два.

За наддаването - честно казано в началото я мерех веднъж седмично като аз се качвах на кантар и после с нея. Сега спрях, защото се успокоих, че качва, а и си хапва - средно 100-120 грама на ядене като някой път се мръщи и изяща 80-90, но в крайна сметка и аз не ям всеки път едно и също количество. Ако заспи докато се храни, будя я, защото после огладнява по-бързо и се завърта едно постоянно хранене, което бих искала да избегна, ако е възможно.

Мари, много правилно, че записваш хапването и дремките. И аз така започнах и установих, че тя всъщност горе-долу по приблизително едно и също време спи и почнах да я наблюдавам. Като се прозее или притвори очите, гледам да не го пропусна този прозорец и я слагам да спи.
Тази сутрин спа до късно по нейните стандарти - 7.30. Обикновено първата й дрямка е в 8.15-8.30 часа. Към 8.45 я занесох в креватчето, затъмних, пуснах й малко бял шум и я оставих. Повъртя се, повъртя се, помрънка и заспа.

Моят цикъл дойде точно на 30тия ден от раждането и си беше нормален, с нормална продължителност. Но вторият беше само зацапване и даже си викам - опаа, да не трябва да купувам пак тест. Не съм купила, де, но се надявам вече със следващите да се нормализират нещата. На мен не ми пречи този период от месеца, даже предвид, че съм 40+ се надявам да не вляза в перименопауза рано.

# 445
  • София
На кое му викате колики? Щото и при малкия има периоди на пръцкания, но то е нормално, всички пръцкаме. След като приключи втория скок нещата са в пъти по-добре, само още малко го мъчи Морото, но се надявам тук до няколко седмици да изчезне. Иначе всяка седмица е с нов "режим", сменя интервалите и продължителността на будуване и се напасваме с него.

От седмица е на смесено хранене, изцеждам около 200мл на ден и размразявам кърма и добавям АМ. Можехме да минем без АМ ама исках да не става рязко прехода от кърма на АМ. Отделно в АМ има добавени витамини и желязо та е хубаво малко да натрупа в запасите.

# 446
    Ако детето изпуска газове без  да има дискомфорт това не са колики. В нашия случай започва гърчене, изпъване  на крачета, свиване на юмручета, напъване и естествено плач докато не пръцне или оригне, това пречи и на съня и, и изобщо сме чудо, защото я мъчат почти през целия ден. А Морото и нас ни тормозеше много до скоро.

# 447
    • София
    Здравейте мами и от мен. Крисчо се възстанови напълно след пневмонията, още на първия контролен преглед седмица след излизане от болницата, дробчетата му бяха напълно чисти. За сметка на това с коликите и при нас положението е тежко. В събота ще стане на 3 месеца, но още има по няколко пъти на ден и особено вечер силни колики и реване. Понякога лефакса го оправя, понякога не. За вечерното хранене съм доволна, че мина на 4-5 часа, даже понякога спи между 12 и 6 без да се буди за храна. Изцяло е на АМ, кърмата ми спря напълно още в болницата, когато ми дойде, точно на 2 месеца след секциото. Ц беше обилен първите 2 дни, но безболезнен. После имаше прицапване още 3-4 дни и това беше. Бях на първи гинекологичен преглед след раждането и матката е зарастнала идеално. От миналия месец обаче още не ми е дошло втори път. Преди бременността
     ми идваше редовно на 26 дни, а днес вече съм на 29 и нищо. Не е изключено в началото да не идва точно. Това ме притеснява единствено в планиране на спорта, защото исках пак да започна акваджим 3 пъти седмично, а не да почвам и спирам заради цикъл.
    Моето момче спи добре след 9 вечерта до към седем сутринта. През деня има няколко дрямки по час- час и нещо. Обича да слуша музика, гука и казва отделни звуци още от месец, като арр, нга и подобни. Усмихва се широко и се смее още от 2-рия си месец. Очите му са синьо-сиви. Моите и на таткото са в нюансите на зелено-пъстри, но братята и сестрите ни са със сини очи, та може и да си останат сини.
    Вече морото го израснахме и сега е с по-координирани движения с ръчичките, изучава ги, почва да ги лапа, придържа си шишето и сам си бута понякога биберонът. Когато му правех инхалации, си придържаше с ръка инхалатора:)
    Много е сладък и жизнерадостен когато няма колики. Обича гимнастика и да седи по корем, вдига си хубаво главата. Днес сме на ортопед.
    Радвам се на хубавото време, защото на влага и студ изобщо не го извеждам от страх да не се завърне пневмонията.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 20:40 от ЛейдиРоуз

# 448
    При моето бебе още си има Моро и много се надявам да вземе да изчезва вече, защото искам да спирам с повиването лека-полека, понеже е супер активна и почна да застава на една страна и ме е страх да не се извърти по корем докто е повита.
    Докато заспи вечер много маха с ръцете, направо аз се изнервям като я гледам, та си представям на нея какво й е.

Лейди Роуз, и при мен вторият цикъл се появи не на 26 дни, както винаги ми е бил, а след 30тия. И то само зацапващо.
    Иначе аз почнах със спорта и дори и да съм в цикъл, не почивам - най-много един-два дни да пропусна, ако имам по-изявен дискомфорт. Като цяло редовната физическа активност и повишеният прием на протеин в дните преди цикъл при мен се отразява супер добре.

# 449
    Споменавайки тренировки, случайно някоя от вас да има диастаза и ако да- как се справихте с проблема?

Общи условия

Активация на акаунт