Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 990
  • 751
  •   1
Отговори
# 480

А вашите бебчета движат ли се много докато спят? Моят не знам как успява, но се завърта напряко на креватчето си, как буйства толкова насън направо незнам 🙈
Ооо, върти си е и още как - обикаля си леглото, вади си ръцете и краката от пелената за повиване, ръмжи и пръхти, рита сууупер силно... направо все едно си отглеждаме малко зверче, а не госпожица Laughing

Вадим я от количката отдавна, а и я извеждам независимо от времето. И на мен ми се ходи на ресторант, но искам поне първата ваксинация да мине. Ние нямаме баби в града и няма кой да ни дава съвети. А и някой да каже нещо, викам Да, да, добре и пак си правим каквото сме преценили.

# 481
Първото ми дете много се разболяваше първите месеци , все му беше хремясал носът , не можеше да яде и наддаваше много малко , защото като е запушен носът и шишето като му дам няма от къде да диша , затова много ме е страх и с това да не стане така , затова ви питам да се информирам . Вчера много кихаше цял ден и се притесних . Но при всички положения предпочитам да и е по хладно , първото яко го навличах ,  все си беше изпотен 😂 сигурно затова и все си беше със запушен нос , то като го духне вятъра и айдее . Сега обаче е много здрав пу пу .

# 482
Е, не си представяйте под да я "нагрее слънце" я държа под яко слънце 30 мин и да вземе да изгори 😃 В следобедни часове за няколко минути нищо няма да ѝ стане, освен да си набави малко вит Д. А и то реално с тея шапки и космонавти се виждат само едни очи, носле и малко бузки🤣Слънцезащита ще почнем след 6 месец, тъкмо за лятото 😊

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 12:25 от n.97

# 483
  • София
Кексче сополите не са от това че детето е било навън, а от вируси и бактерии. Метеорологичните прогнози и многото дрехи нито предизвикват сополи, нито предпазват от тях 😁.

И моето шава много в креватчето, понеже е на антирефлуксна възглавница направо се търкулва в другия край на леглото

# 484
И аз си мисля, че няма проблем да се изважда от количката. Но моят юнак спи през цялото време навън, а и като цяло ние не го носим и вкъщи - или седя до него, а той е в гнездото, или го гушкам, но не го нося и той е ок с това за момента 🙂

# 485
  • София
Моят Крис е много зиморничав и редовно го извеждам със шапчица и плюшено якенце с качулка отгоре и в зимното чувалче. Слагам му и дебели терлички на крачетата или бебешки ботуши. Понякога го вадя от количката с чувалчето да го напече слънце. Той е много бял и със сини очи, но не смятам, че на зимното слънце ще изгори. Просто бузките поруменяват от свежия въздух. Правя му чувалчето отгоре като козирка, когато го държа, за да му пазя очичките. Светлите очи са винаги по-чувствителни от силна светлина и виждам, че ги присвива, ако е пряко изложено на слънце.
Вкъщи е редовно облечен с жилетчица над бодито с дълъг ръкав, иначе му е студено, присвива устнички и киха, ако е по-леко облечен. Представях си, че като зимно бебе повече ще търпи студ, но не - точно обратното. И както се пошегува една приятелка - те скорпиончетата са пустинни животни и обичат топлина, а не студ Simple Smile))
След епизода с пневмонията и болницата още повече внимавам да не настине, че пак да му спадне имунитета и прихване някой вирус. Само ако кихне или се закашля леко, ме обзема страх. Но гледам да мисля позитивно и лека полека да го закалявам, че да не се разболява друг път сериозно толкова бързо.

# 486
Момичета май няма спас от този рефлекс на моро. Таман намаля тома стрескане и се зарадвах ето че от 2-3 дни насам почна все повече да се стряска а въобще не обича да го повивам и не знам какво да му правя, на всеки 15-20мин се събужда като се стресне...

# 487
  • София
Моят понякога се стряска от някакъв по-рязък шум, събужда се, вдига нагоре ръчички, но после пак затваря очите и заспива ако е много уморен.

# 488
При нас е тивко само ние двамата сме си ама ето че сега 3ти път го заспивам. Дано поспи макар и 1час да мога да зтогвя нещо

# 489
При нас е тивко само ние двамата сме си ама ето че сега 3ти път го заспивам. Дано поспи макар и 1час да мога да зтогвя нещо

Самърче, извини ме предварително и дано не се засегнеш, но от къде си?

# 490

Самърче, извини ме предварително и дано не се засегнеш, но от къде си?

Аз живея в Австрия. Българка съм по майчина линия, но никога не съм живяла в БГ, ходила съм само на гости през ваканции.

# 491
След консултацията за съня, се оказа, че е регресията на 4 месец и консултантката каза да не се заблуждавам по името, може да настъпи по-рано. При нас настъпи твърде рано - 2м и 1 седмица. Още не мога да приема, че е това.
Обясни как да помогна евентуално на детето да свързва циклите, но аз май не успявам или вече нямам сили да вися над леглото и да приспивам. Надявам се бързо да премине. То май и това, че си бърка в очите и сваля бибката с ръце я досъбужда и не знам как да ѝ помогна.

При вас имали признаци на регресия на съня? Майките, минали през това, как са оцелели, аз едва издържам, предвид че нощният сън е сравнително ненарушен (като изключим една нощ с проплаквания от 4 дао 6ч.)😆

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 11:42 от tsv.ivanovaa

# 492
Какво се нарича регресия на съня?
При моето бебе има дни, в които през деня отказва да спи, въпреки че й се спи и тогава й се събират по 3 мааксимум 4 часа сън през деня, което е супер малко. Но честно казано не задълбавам много, защото е инцидентно, а не постоянно и в крайна сметка - живо същество, не робот. Въпреки че е спала малко през деня, вечер се придържам към времето й за сън, най-много 30 минути по-рано да я сложа, ако изнемогва, за да не се влезе в порочен кръг вечер да ляга рано и сутрин в 4 да се е наспала.

# 493
С промяна на фазите на съня се характеризира регресията в 4 месец, стават като на възрастните. При нас е проблем преминаването от една към друга и се буди на 30-40тата минута с проплакване и не мога да я доприспя. Видимо спи, но не успява да си заспи отново. В количката няма проблем. Явно там ги свързва лесно. Нощем чак към 6 имаше проблем и я гушнах.

# 494
Ясно. И при моето бебе го има това свързване на циклите. Траеше 2-3 дни. И аз пробвах да доприспивам, но като видя, че на 10-15 минута не става, я оставям будна и компенсирам със следващия интервал. Другото, което помогна според мен - увеличих малко периода на будуване, защото час и половина не й е достатъчно да се измори.

Общи условия

Активация на акаунт