Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 984
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Ясно. И при моето бебе го има това свързване на циклите. Траеше 2-3 дни. И аз пробвах да доприспивам, но като видя, че на 10-15 минута не става, я оставям будна и компенсирам със следващия интервал. Другото, което помогна според мен - увеличих малко периода на будуване, защото час и половина не й е достатъчно да се измори.

Супер, че само за 2-3 дни сте преминали. При нас кратки дремки > кратък интервал и става порочен кръг. Даже след кратката дрямка се прозява на 15 минута Simple Smile

# 496
  • София
tsv.ivanovaa не разбрах - проблемът е, че през деня спи много кратко ли или че е много неспокойна?
Доколото прочетох през нощта нямате проблем?

При нас през деня спи около 45 мин, понякога повече, друг път по-малко. Напоследък спи по 15 мин. и се буди после пак заспива, определено е неспокойна, но не е много драматично. Утре става точно на два месеца Purple HeartBlue Heart. Важното за мен е, че през нощта спи до 3/4 храни се и после заспива до 6/7. Вероятно факта, че имам всекидневна помощ от няколко часа, в които не е при мен (има страхотна баба и баща) оказват влияние и не се напрягам толкова. Аз вече ходя по 3,4 седмично пъти на тренировки, разхождам се, виждам се с хора, полека се връщам към един по-нормален за мен ритъм на живот.

С всеки ден расте и любовта ми към това малко същество, просто невероятно е усещането да я гушна. Първия месец изобщо не успях да я усетя така от стрес и преумора, но сега става все по-хубаво.

Тази седмица ни предстоят ваксини, гледам да не се филмирам.
Мисля, че има някакъв дерматит на кожата на главата - сега започва да и се бели кожичката на челото и веждите  и се чудя с какво да я мажа.

# 497
  • Сливен
Идвам с питане - кога се използват тези комплекти за количка и по-точно какпв трябва да има в количката ?🤔
 За сега го слагаме в чувала за количка, ама като се постопли се чудя..
Гледам, че са нещо от рода възглавница+чаршаф+подложка.

# 498
Аз в тези регресии на съня не вярвам. Тези неща се превръщат в някаква мода и се навъждат все по- нелепи консултанти по това и онова. Истината за мен е, че на бебета им трябва време да се адаптират, това е! Някой са по-спокойни, други не, и ние като родители естествено търсим винаги причина и се опитваме да помогнем, но тези неща са извън нашите възможности. Ако бебето  е спокойно и спящо  ще спи без значение какво правиш, ако е от ревливите и неспящите няма да спи пак без значение какво правиш!

# 499
Теди, и при нас го имаше беленето на кожата около веждите и челото, но акушерката ме посъветва да не го мажа с нищо и мина за има-няма седмица. След това за около седмица имаше пъпчици по бузките, пак не го мазах и си мина от само себе си.

# 500
  • София
Крис имаше по едно време пъпчици по бузките и над нослето - триех му личицето с памучен тампон с лавандулова вода и после му слагах малко крем Бочко или здраве и минаха. Имаше и лишейче над челцето до косичката - това е по-упорито. С тривка напоена с вода и атопик  на Микса го изтривам леко и после го мажа малко с пантем кремче.
В тая регресия със съня и аз много не вярвам. Просто наблюдавам, че вече на 3 месеца ( почна една седмица преди да ги навърши) започна да заспива към 8 и разреди вечерните интервали за хранене на два пъти най-много нощем между 8 вечерта и 7 сутринта. В 7 се буди с първите слънчеви лъчи. Имам пердета, но леки, скъсени отдолу, за да не е пълна нощ и да прави разлика в нормалните цикли ден и нощ. През деня спи когато му се спи и не смятам колко време и на колкото часа, различно е. Някои дни го оставям следобедите на майка ми, за да си свърша и аз нещо или да се видя с някоя приятелка. За мен е най-важно да спи добре и без много накъсване през нощта.

# 501
tedysworld, да през деня прави кратки дремки, точно на 30тата минута се буди с проплакване и доприспиване не работи.
От време на време вечер се буди и проплаква и няма успокоение, трябва да я гушкам. През деня виждам, че ѝ се спи и си има нужда от още сън. Няма как да си вземе дневния сън, ако спи така, затова ѝ помагам.
Просто всичко започна изведнъж, преди нямахме такъв проблем, спокойно дете си е.

# 502
Момичета, радвайте се на помощта на близките, това е толкова яко предимство. Ние нямаме никой, на който да оставим малката и за 2 часа и това изисква доста координация между мен и мъжа ми.
Ще почваме да се оглеждаме за детегледачка, така че да може да си освободим няколко вечери седмично. Иначе планираме пътувания в чужбина и вече купихме някои билети, но през това време малката ще е при бабите.

Относно регресиите - и аз не вярвам във всички модерни трендове, които се опитват да обясняват всяко нещо. В крайна сметка това е бебе, което за 1 година трябва да заприлича на човек - да му пораснат зъби, да почне да яде човешка храна, да проходи и да проговори. Не е лесно и е нормално да има някои не особено добри дни. И също съм на мнение, че си зависи от темперамента на детето - има спокойни от раждане, има и по-тревожни или нервни. Аз съм била ужасно ревливо бебе и винаги съм мислела, че и моето ще е такова, но слава богу не.

Лейди Роуз, много сладко използваш умалителна форма на всички същесвителни Simple Smile

# 503
  • София, България
Идвам с питане - кога се използват тези комплекти за количка и по-точно какпв трябва да има в количката ?🤔

Аз нямам такова. Не съм имала и с предното дете. Струва ми се безсмислено, освен ако не искате да ви изглежда еднакво всичио в количката. Но аз лично постоянно сменям одеалата в зависимост от времето. Понякога е по-тънко, понякога по-дебело. Отделно слагам тензухена пеленка под главата ако върне мляко от друсането в количката. Абсолютно излишно ми се струват тези комплекти за количка.

# 504
  • Somewhere beyond the moon and stars

Аз слагам само чаршафче и одеалце. Чаршафчето ми е едно от тези за легълцето, подпъхнато под матрака. Възглавница на толкова малко бебе не се слага така или иначе, евентуално някаква пеленка, кърпичка или само калъфка, ако ще се сменят по-често.
Не знам какви подложки се включват в комплекта.

Аз също не съм фен на купуването на много различни неща, всяко от които - с много конкретна функция.

# 505
  • Сливен
В темата за "подготовка за малкият човек", гледам че се говори за някакви подложки за колички. И взех, че обърках темата и питането, ама карай. 😂

# 506
  • София, България
Нищо нищо Joy ние чинно си отговорихме. Виж колко сме отзивчиви Grinning
В Подготовка-та май говореха за матраците. Което е съвсем друго. Някои колички, при които кошът е трансформиращ се от седалка в кош за новородено, а не са отделни компоненти, имат нужда от покупка на матрак за да е по-удобно. Simple Smile

# 507
  • Сливен
Вярно, че за матрак говореха.. Ама на мен, ми прилича на подложка 😁
Та ето я нашата количка, чийто кош отдолу е с ремъци и може по различен начин да се сгъва.А кошчето за кола е отделно.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 22:54 от сикрет

# 508
  • София, България
Да, вашата май е точно такава трансформираща се Simple Smile кошът си е един - за новородено и става на седалка. Някои такива колички (да не кажа май всички) се продават без матрак и повечето майки искат да си купят матрак за първите месеци за по-голямо удобство.
Иначе от комплектите тип спално бельо за количка няма никакъв смисъл освен чисто естетически Simple Smile

# 509
  • Сливен
Благодаря.Пропуснала това за матрака и тези дни,явно ще се купува. Ами доста се "сгъва", ако мога така да кажа, явно наистина е трансформиращ се.

Общи условия

Активация на акаунт