Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 978
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Така е..имахме някакъв режим когато имаше и нощно хранене..в момнта в който си спря сам нощното хранене,нещо почнаха да се разминават часовете,а и може би аз не съм толкова настоятелна ,защото наистина съм,преуморена и се възползвам от това,че спи до късно..още от тази вечер ще го изкъпим в 8 и 30 , за да може в 9 да яде..евенуално ако има пак събуждане и хранене то да приключи в 12. От утре го събуждам в 6 за първо хранене да спи до 9 -следващо хранене,будуване поне до 11 ..в 12 следващо хранене ,ако е хубаво времето разходка и спане до 3 когато е следващото хранене,  после будуване и евентуално кратка дрямка в 6 хранене, будуване..в 8 и 20 баня,9 ядене и вечерен сън..до ейсега съм мислила как да го направя,мисля,че ако успея да направя нещата по този начин и той ще се чувства по-добре..само не знам този истиричен рев вечер защо е..звъннах на баба да му бае понеже до сега не са му баели и каза,че много е урочасал явно се е натрупало..вече пробвам какви ли не вариянти..той реве и аз рева с него ...

# 526
Криси, ако го будиш в 6 за първо хранене, трябва да му осигуриш и буден интервал - до 7-7.15 и тогава да го слагаш за дрямка. Иначе ако само го събудиш, за да го нахраниш и после го сложиш да спи, се води нощно хранене, защото няма фаза на бодърстване.

Принципно се води, че часа за нощен сън се регулира сравнително лесно и бързо - за около седмица, ако се пипне сутрешното ставане и общите дремки за деня да не с повече от 5 часа. Аз не вярвах, че е така, но като почнах да го прилагам, се оказа истина.

# 527
Днес сложихме трите ваксини включително и за ротавирус, но й се отключиха коликите и то доста. При някой да е имало такава реакция и колко време продължи?

# 528
Съвсем нормално е от ротавирунста ваксина да се разстрой стомахчето. Ние и я дадохме ( само нея) преди две седмици ама понеже моето момиче си реве попринцип от коремче не усетих кой знае каква разлика освен че имаше разстройство два, три пъти. Във вашия случай освен с нея, организма се бори и със още други така че е нормално да и се отрази. Ако пие пробиотик до 2,3 дни ще се оправи, но имай предвид, че изпражненията и чак  днес придобиха нормален цвят( от ваксината станаха тъмни)

# 529
Съвсем нормално е от ротавирунста ваксина да се разстрой стомахчето. Ние и я дадохме ( само нея) преди две седмици ама понеже моето момиче си реве попринцип от коремче не усетих кой знае каква разлика освен че имаше разстройство два, три пъти. Във вашия случай освен с нея, организма се бори и със още други така че е нормално да и се отрази. Ако пие пробиотик до 2,3 дни ще се оправи, но имай предвид, че изпражненията и чак  днес придобиха нормален цвят( от ваксината станаха тъмни)
Пие Биогая, но днес още не, дадох й Абоколикен. И сега се чудя дали е съвместим с ваксината…

# 530
Пие Биогая, но днес още не, дадох й Абоколикен. И сега се чудя дали е съвместим с ваксината…
       Според мен няма проблем. И на нас в петък ни предстоят накуп няколко ваксини та ще видим и ние как ще сме.

# 531
       Според мен няма проблем. И на нас в петък ни предстоят накуп няколко ваксини та ще видим и ние как ще сме.
Стискам палци да ги понесе добре . Най-важното е да имат защита!

# 532
Криси, аз се водя по нея но горе долу спазвам нещо като режим - денем ядене на 3-3,5ч. (кърма от шише) и ето пример :
Става в 7 - ядене, памперс и до 8-8:15 заспива пак
Става в 11 - ядене, памперс и вече будува колкото желае
Спи не спи в 14 пак храна, памперс и занимания/разходка
Храна в 17:00 , памперс и дрямка
Става в 20:00 - храна, памперс, занимание до 21:30, баня
Храна в 23:00 и до 00:00-00:30 заспива и прави 6-7ч пауза.

Това е един наш ден, като часовете и дремките варират, но надявам се хващаш модела. Дано от всичко описано успеете скоро да сглобите и вашата рамка 😊

# 533
При нас е:
Става към 6, смяна на памперс, хапва и заспива отново до към 9.
От 9 до 11 - време за активната гимнастика, стоене по корем.
Към 11-12 яде пак и излизаме до към 15ч.( в количката спи почти през цялото време). Отново яде и към 16ч заспива до 17 максимум. След това бодува до 21ч, през това време яде, къпем и т.н.
През нощта се буди в 12 и около 3,  но има дни, в които пропуска.

# 534
Относно режима- всеки път спи и яде в различни часове, но пак е плюс минус 30 мин. Преди я будех и т.н но вече се водя по нея. Когато се опитвах с режим някакъв беше кисела…но и тя някак си ги прави добре интервалите на будуване и хапване, няма нужда за сега да се намесвам…да не казвам голяма дума😅

# 535
  • Somewhere beyond the moon and stars
Здравейте, включвам се с въпрос:
Откакто се роди, бебка твърдо отказва залъгалка / биберон и тази ситуация вече ме затруднява. Изцяло на кърма е.
Опитваме се с биби на Philips Avent, но знам, че има такива, които се възприемат по-добре от децата. Препоръки?

# 536
А защо това те притеснява?
Бебето вкъщи също не е фен и много рядко се възползва от предложението ми за биберон. Имах точно една на Филипс авент, защото само техните бутилки признава. Основно я давам, ако е мноооого кисела, повита е за сън и съответно не може да маха с ръце, та да насочи енергията ни някъде.

# 537
Откакто се роди, бебка твърдо отказва залъгалка / биберон и тази ситуация вече ме затруднява. Изцяло на кърма е.
Опитваме се с биби на Philips Avent, но знам, че има такива, които се възприемат по-добре от децата. Препоръки?
Пробвайте с каучукови , ние сме с Bibz. Моята не иска силиконови.

# 538
  • София

Пробвай с Бибс, нашия само тях признава, авента понякога го суче, понякога го плюе

Смоуки мен лично би ме притеснило 😂.  После зъби, скокове,  вечер няма да има с какво да се успокои.

# 539

Общи условия

Активация на акаунт