Декемврийски Бебета - 2023 (ТЕМА 1)

• 30 980
  • 751
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте, включвам се с въпрос:
Откакто се роди, бебка твърдо отказва залъгалка / биберон и тази ситуация вече ме затруднява. Изцяло на кърма е.
Опитваме се с биби на Philips Avent, но знам, че има такива, които се възприемат по-добре от децата. Препоръки?
  Същата история сме...  И аз купих какви ли не, не ги иска и това е. А колко щяха да са ми от помощ при коликите....

# 541
Здравейте, включвам се с въпрос:
Откакто се роди, бебка твърдо отказва залъгалка / биберон и тази ситуация вече ме затруднява. Изцяло на кърма е.
Опитваме се с биби на Philips Avent, но знам, че има такива, които се възприемат по-добре от децата. Препоръки?

Ние купихме от store.bg на Камера силиконови биби и Никол много си ги обича.Имаме и биби на Филипс, и тях много ги обича.При всяко бебе е различно, но и аз мисля ,че после със зъбите ще ви е много тежко ,защото малко или много бибките ги успокояват.Пробвайте с бибите на Камера може да мине номерът.

Последна редакция: вт, 20 фев 2024, 16:00 от КристинаМ

# 542
При близначките, едната не можеше без биба, другата пък да не я видеше. Нямала съм драми с тази, която не я искаше, нито при колики, нито при зъби. Всъщност, изобщо не сме ги усетили. Бяха бебета мечта. Спяха и се хранеха като по учебник.
Сега този малък калпазанин, не иска биба, не иска да спи... връща ми за каките си 🤣. Какво ли не опитвам, не и не. Само навън в количката спи, съответно и се храни добре, след като се е наспал.
Гледам ги по един и същи начин, но бебетата са различни 🤷‍♀️

# 543
  • Somewhere beyond the moon and stars
Много благодаря на всички за мненията! Heart Страшна сила сте!
Голямата ми дъщеря си ползваше бибите на Авент, затова с нея не ми се е налагало да търся друг вариант. Но сега...  е проблем, защото бибата съм аз. А ми се иска и ММ да може да я приспива, та затова.

# 544
Признава само на Авент - ultra air.. даже другите на авент не ги иска и плюе 😂

# 545
Момичета, всеки ден ли мажете бебоците с олио и правите масаж? На последния преглед педиатърката каза, че кожата на Ема според нея е суха и иска да я мажа 2 пъти дневно. Факт е, че преди това я мяжех с олио само след баня (която също не е всеки ден по препоръка на педиатъра, само дупето мием всеки ден). През останалото време мажех с един крем на А-дерма.

# 546
Мажа дори три пъти на ден, защото кожата е много, ама много суха. Ползвам на Мустела един балсам за чувствителна кожа и на А-дерма също балсам.
Много е досадно това събличане-обличане по сто пъти, но няма начин.

# 547
  • София
Вчера минахме ваксините - разрева се само на боцкането, но бързо се успокои. После беше малко по-сънлива, заспа веднага, но сега си е щастлива и усмихната както обикновено.

Мажем всеки ден, всяка вечер масаж, гимнастика, миенето на коса е по-рядко.
Утре съм на ендокринолог в Щерев, бях на терапия по време на бремеността, да видим дали още съм с хипофункция.

Скоро мисля да започнем плуване с малката.
Има и гимнастика за бебета, вие какво мислите?

Усмихната и спокойна вечер!

Последна редакция: ср, 21 фев 2024, 19:44 от tedysworld

# 548
Теди, и аз съм се насочила към плуване. Много й харесва във вода, но не знам, дали по същия начин ще приеме и басейн. Искам да го съчетая и нещо за мен, така че като я водя и аз да се възползвам.
Щерев са ми удобни като локация и трябва да проверя условията.

# 549
Момичета, всеки ден ли мажете бебоците с олио и правите масаж? На последния преглед педиатърката каза, че кожата на Ема според нея е суха и иска да я мажа 2 пъти дневно. Факт е, че преди това я мяжех с олио само след баня (която също не е всеки ден по препоръка на педиатъра, само дупето мием всеки ден). През останалото време мажех с един крем на А-дерма.

Лично ние абсолютно всяка вечер мажем с олио и правим масажи след баня (също така използваме и 2 крема на Бочко).В интерес на истината кожата въобще не й е суха и в това отношение нямаме проблем.
Защо не пробваш да смениш олиото?

# 550
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз мажа на всяко преобличане и след баня, което е веднъж или два пъти на ден. Нейната кожа също е много суха и забелязвам, че лосионът всъщност я омекотява по-добре от олиото.
Ще го надраснат и това, но все още са с много нежна кожа.

# 551
Момичета всички ши успявате да излизате с количките? Аз все още не мога Sad Като я сложа вътре се спуква да реве. Живеем в къща с двор и при всеки хубав ден пробвам, но всеки опит е неуспешен и все още не сме излизали на разходка с количката. Тя започва да плаче до посиняване и дори, когато я взема не се успокоява докато не в хвана в ръцете ми по корем и не пръцне. Знам, че всичко това е от тези пусти колики, но как да  стане работата не знам... Пробвах да я приспя в нас и да я сложа заспала, спи 15 мин и се повтаря същата работа. Батко и беше така, започна да седи в количка чак към 6 месец ( той беше лятно бебе сещате се как се седи лятото вътре) и тя сега е същата работа Cry А такива надежди имах да си джъткаме по цял ден навън Sad

# 552
  • София
Всеки ден когато имаме възможност излизаме.  Ако столчето ви става за върху количката пробвайте с него, баткото ми ревеше постоянно в количката и само така успявах да го извеждам.

# 553
Моето момче само в количката спи гарантирано и тъй като дневният сън ни е голям проблем го извеждам винаги, когато времето позволява.

А момичета, вие с какво запълвате времето на бебчетата когато будуват? Моето тия дни само иска да го разнасяме да си разглежда наоколо 🙈

# 554
Всеки ден когато имаме възможност излизаме.  Ако столчето ви става за върху количката пробвайте с него, баткото ми ревеше постоянно в количката и само така успявах да го извеждам.
Става столчето, но тя и така не иска. Явно докато не и минат тея колики ще стоим в нас Sad

Общи условия

Активация на акаунт