Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 34

• 31 763
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Е как брокер ще ти каже да не купуваш или продаваш. Той нали от комисионни живее.

# 571
Има финансови консултанти, може тях да попитат: "В какво да инвестирам?" (срещу заплащане на съвета)

# 572
Здравейте!Извинете ме предварително,ако не е удачно питането ми в тази тема,но в чудо съм се видяла.Живеем в друг град.Вече 20 дни се опитваме чрез брокери да наемем малък апартамент за студент в района на Студентски град.Дали ще звъним по конкретни обяви от сайтове или на агенции,резултатът е един и същ.Не можем да стигнем до реално уговаряне за оглед.Бюджетът ни е до 350 евро.Не мога да разбера къде е проблема.Нямаме и опит,защото досега не ни се налагало да търсим квартири.

# 573
  • София
Здравейте!Извинете ме предварително,ако не е удачно питането ми в тази тема,но в чудо съм се видяла.Живеем в друг град.Вече 20 дни се опитваме чрез брокери да наемем малък апартамент за студент в района на Студентски град.Дали ще звъним по конкретни обяви от сайтове или на агенции,резултатът е един и същ.Не можем да стигнем до реално уговаряне за оглед.Бюджетът ни е до 350 евро.Не мога да разбера къде е проблема.Нямаме и опит,защото досега не ни се налагало да търсим квартири.
Гледате и околните квартали, нали? Дървеница, Дианабад, Малинова долина(частта до Ст.Град)?

# 574
Когато съм комуникирала с брокери уточнявам,че няма проблем да е в друг район,стига да има добра връзка с Лозенец,където е факултета.Набелязваме три или четири обяви на агенция,звъним,казват,че ще организират оглед и до там.Или не могат да се свържат с наемодателя,или вече е капариран и така.

# 575
  • София
В момента най-евтиният едноспален в СГ е 400+ евро плюс таксата поддръжка на входа. Ревизирайте си бюджета.

# 576
Явно обявите от агенции не са коректни,тъй-като имаше немалко предложения в този ценови диапазон.При комуникация с брокери от по-големите агенции,на са правили това уточнение относно цената.Разбрах,че има някакъв проблем,явно е в бюджета.Благодаря за  съвета!

# 577
Къде търсите? По сайтове? групи? директно в агенции?

# 578
Еднопространствен тип студио ли търсите за този бюджет или хол с отделна кухня?

Sami, аз давам едностаен апартамент в Студентски град от 2018 г. 40 кв. м. Наемателите се нанесоха веднага след като го довърших, поръчкова кухня и гардероб, гранитогрес 60/60 в коридора и кухненската част, добър ламинат, хубава баня, балкон. Иначе легло, маса, столове, скринове Виденов и Икеа.
Не мога да повярвам, че за 350 евра няма  предложения...
Наемът не съм го актуализирала изобщо, момчето е син на моя далечна роднина, 420 лв. е от 5 години.... Миналото лято сложиха климатик за тяхна сметка, плащат си всичко сами и навреме, пазят. Ходя веднъж годишно на кафе, апартамента е като нов.

Толкова ли са се вдигнали цените на наемите?!

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 01:19 от Не се сърди, човече

# 579
Толкова ли са се вдигнали цените на наемите?!
Да!

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 01:17 от Не се сърди, човече

# 580
Приятел на майка ми твърди, че отдава  студио на чуждестранен студент, в Студентски срещу 1000 лева месечно.
 Но това може би не е толкова определящо ако ви е неудобно да увеличите наема (по приятелска линия) и заради това, че пазят имота, направили са подобрения и т.н Simple Smile

# 581
  • София
Когато съм комуникирала с брокери уточнявам,че няма проблем да е в друг район,стига да има добра връзка с Лозенец,където е факултета.Набелязваме три или четири обяви на агенция,звъним,казват,че ще организират оглед и до там.Или не могат да се свържат с наемодателя,или вече е капариран и така.
Сами76, а в Студентски град и близките до него ли държите да бъде, виждам, че факултета е в Лозенец, тоест уреждат ви апартаменти навсякъде в София, където има лесна връзка с метро? Освен ако не държи да е там заради купона и колегите, разбира се.

# 582
Olive,насочихме се първо към агенции.Без конкретни обяви.Задаваме критерии-малък апартамент,в района на Студентски град или околните райони,може и по-далеч,стига да има добра транспортна връзка с Лозенец. Бюджет 350 евро.След това започнахме да търсим по сайтове,конкретни обяви,които покриваха нашите критерии.До реален оглед не се стигна.
Нашата идея беше да ни пратят няколко оферти със снимки,.Да се спрем поне на два варианта,да пътува за оглед и да наеме веднага апартамента.

# 583
Опитайте през ФБ-групи, задайте в търсачката ключови думи като апартаменти под наем София и подобни.

# 584
Някои от големите агенции ли сте ползвали? Защото ако да, ми е странно, че така се е случило. Иначе ако е някоя малка шмекерска агенция не би ме учудило.

Общи условия

Активация на акаунт