Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 345
Може да питаш АГ дали взимаш омнибиотик имунД. Съдържа щам дето прави някакъв защитен филм и до голяма степен предпазвал от стрептокока на скарлатината. В Германия изписвали подобен пробиотик с този щам. И на детето може да даваш иначе.

Детето е на омнибиотик имунД от октомври. Значи да се надявам да го е предпазил и да не се разболяваме....

# 346
Излязоха и нашите резултати от спермограма в Малинов - астенотератозооспермия. Морфологията не изглежда никак добре.  Веднага отидохме на консултация с андролог в същата клиника д-р Макки. Той обаче каза, че въпреки занижените проценти, обемът и количеството сперматозоиди е повече от добро и достатъчно качествени попадат в мен. Изписа някакви скъпи добавки, но според него в следващите два-три месеца би трябвало да настъпи бременност по естествен път. Чудя се да търсим ли и друго мнение.

# 347
  • На изток от Ада
И ММ е с астенозооспермия

# 348
Какви са препоръките на лекарите за подобряване на състоянието? Само естествени опити ли правите?
И ММ е с астенозооспермия

# 349
Излязоха и нашите резултати от спермограма в Малинов - астенотератозооспермия. Морфологията не изглежда никак добре.  Веднага отидохме на консултация с андролог в същата клиника д-р Макки. Той обаче каза, че въпреки занижените проценти, обемът и количеството сперматозоиди е повече от добро и достатъчно качествени попадат в мен. Изписа някакви скъпи добавки, но според него в следващите два-три месеца би трябвало да настъпи бременност по естествен път. Чудя се да търсим ли и друго мнение.
.

Моят мъж е със същата диагноза и др. Макки ( тогава работеше в надежда) каза че само със ЗЕТ ще забременея. Имаше скъпи добавки за около месец и след това почнахме да “събираме” материал за ЗЕТ

# 350
  • Замък сред облаците
Моето скромно мнение е, че ако се правят естествени опити трябва да се правят в деня на пика на ЛХ, за да се максимизира шанса читав сперматозоид да оплоди. Иначе ако има семенна течност от предни дни има шанс останали дефектни да оплодят.

# 351
Извинявам се за невежеството, но какво е ЗЕТ?
Учуди ме колко спокоен беше за резултата доктора. При вземане на резултатите, рецепционистката се изказа, че сме за репродуктивен и няма смисъл от консултация с андролог. Помолихме я все пак да се обади и той ни прие, каза че има няколко фактора, които трябва да гледаме и това, че морфологията е зле, не значи че положението като цяло е зле, защото концентрацията му е много висока. Като питахме допълнителни изследвания трябват ли, каза че може и за 2000 лв изследвания да изпише, но според него до 2 месеца ще съм бременна и за момента нищо да не правим. Препоръча ни секс всеки ден, а гинеколожката ми каза през ден. Той това го отрече, каза "Млади сте, трябва всеки ден да правите секс и без препоръки" Grinning Ще видим.. ще пробваме естествено няколко месеца и ако не стане, пак ще ходим на консултации.
Излязоха и нашите резултати от спермограма в Малинов - астенотератозооспермия. Морфологията не изглежда никак добре.  Веднага отидохме на консултация с андролог в същата клиника д-р Макки. Той обаче каза, че въпреки занижените проценти, обемът и количеството сперматозоиди е повече от добро и достатъчно качествени попадат в мен. Изписа някакви скъпи добавки, но според него в следващите два-три месеца би трябвало да настъпи бременност по естествен път. Чудя се да търсим ли и друго мнение.
.

Моят мъж е със същата диагноза и др. Макки ( тогава работеше в надежда) каза че само със ЗЕТ ще забременея. Имаше скъпи добавки за около месец и след това почнахме да “събираме” материал за ЗЕТ

И за това питах и каза, че тези с неправилна форма нямало как да стигнат до оплождане.
Моето скромно мнение е, че ако се правят естествени опити трябва да се правят в деня на пика на ЛХ, за да се максимизира шанса читав сперматозоид да оплоди. Иначе ако има семенна течност от предни дни има шанс останали дефектни да оплодят.

# 352
ЗЕТ е замразен ембрио трансфер при инвитро

# 353
Привет, момичета. Със свито сърце споделям, че отивам да пускам хормони да го видим тоя яйчников резерв колко под земята се е погребал след 20 седмици бременност и аборт. Минаха 5 цикъла, след още 1-2 може би ще почнем плахи опити или направо ще се засилим към асистенция. Едни палци да стиснете, пък каквото такова.

# 354
  • Замък сред облаците
Кенди, не помня дали го обсъждахме, извинявай ако се повтарям, пусни и вит Д заедно с АМХ, че при нисък Д АМХ може да е изкуствено занижен. Стиснати палчета!

# 355
Добро утро дами, това са моите изследвания в 5г.с +5д на терапия с клексан 0,4 (правя си го вечер към 20:30) с витамини неофолик мета 2х1, вит В12 1х1 и вит Д спрей на Better You. Исках да се допитам и до вашето мнение днес имам консултация с хематолог.
(Публикувах и в друга група Simple Smile )

# 356
  • Замък сред облаците
Много са добре. Витамин Д от колко единици взимаш?

# 357
Тази която е в зеленета опаковка на BetterYou Витамин D3 3000 IU Орален спрей
Почнах приема началото на октомври, като тогава стойността ми беше 81,6 nmol/L при референтни (80-250)

# 358
  • Замък сред облаците
Аз и в другата тема отговорих, но питай хематолога дали да не намалиш дозата Simple Smile

Извинявам се за дублираните въпроси и отговори, просто момичетата тук да следят разговора Simple Smile

# 359
[quote author=Mel_  При вземане на резултатите, рецепционистката се изказа, че сме за репродуктивен и няма смисъл от консултация с андролог.
Точно за андролог си е, за да прецени той какво да се прави. При нас в 4 клиники само констатираха лошата морфология (1% по Крюгер) и нищо. Вече в петата именно андролог се задълбочи и вдигнахме процентите на 5%

Общи условия

Активация на акаунт