Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 569
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Материална база в Шейново е на много ниско ниво. Има хлебарки и обща тоалетна , с изключение на вип стаите. Имаше мълва, че на етажа има жена с инфекция което направи ходенето до тоалетна и къпането -ад.Храната изобщо не е като за пациенти. Ябълки се полагаха само на ВИП-стаите. На нас - парче салам и филия бял хляб. Нямаха презервативи за вагиналния ехограф и му слагаха ръкавици( като тези за боядисване на коса) , нямаха еднократни комплекти, нищо нямаше .
Но това което най-много ме притесни беше, че след като ме прие др. Вецев който е страхотен специалист, всъщност никой не записа нищо в електронния ми картон. Налагаше се всяка вечер и сутрин да обяснявам на различен дежурен защо съм там и какво взимам, защото не беше записано и да се разправям с тях да ми дадат утрогестан. Освен това не ми вливаха банките витамин С, които ми бяха назначени. Просто ми сложиха абокат , като твърдяха че “нямам вени” и ми насиниха и двете ръце търсейки такава, а в крайна сметка не ми вляха нищо трите дни. Това с трудното поставяне на абокат си е чистя некомпетентност на сестрите тъй като ходя ежемесечно на интервенозни терапии, винаги ми намират вени и никога нямам калциране нито хематом. Отделно като ме приемаха един лекар (ходи облечен целия в жълто) ме посрещна с думите “ами като сте тръгнала да раждате на тия години така ще е”!!!!

Последна редакция: ср, 17 яну 2024, 12:45 от Empathy

# 391
Аз заради кървенето в ранна бременност отидох в Софиямед, където ми е гинекологът. С кървенето се справиха сравнително бързо, при мен за съжаление после се оказа кухо яйце, та нямаше значение. Базата им е много добра, стаи за по 2-3 жени със самостоятелна баня за стая, ако се заплати повече може и да си останеш сама в стаята. Това с намирането на вени обаче и аз го имам като трудност там, но ми се случва и по лаборатории, та не съм сигурна, че е в тях проблемът. Много са внимателни и лекарите и персоналът, моята лекарка вечерта/сутринта преди изписването ме прегледа 3 пъти само и само да се увери, че всичко е наред.

# 392
Аз бях във Вита, понеже там работеше следящия ме АГ. Доволна съм от "преживяването" доколото е възможно да се каже за такова нещо. Сестрите бяха мили, храната беше прилична, бях по здравна каса, така че си платих само кюретажа, заради избора на екип. Чисто е и са само по две легла в стая. Ако имаш нужда от нещо звъниш и някой идва, не те оставят да си висиш. Дори една от сестрите ме успокояваше след аборта.

# 393
  • София
Аз съм лежала в Майчин дом за кюртаж и за отворена операция, и в Шейново за задържане и раждане. В Майчин дом не искам да стъпвам повече, два пъти съм лежала, там даже не можеше да се изкъпе човек. Обезболяващите след кюртажа и след отворената операция трябваше да си ги купя аз. В Шейново отидох единствено заради Вецев, който ми беше следящ АГ. Материалната база е зле, но отношението от него и от сестрите беше чудесно. Този жълтия и на мен ми направи лошо впечатление. Общо взето докторите там са почти всеки срещу всеки, така че разчиташ единствено на следящия АГ. ВИП стаите също са с обща баня. Просто сградата е на 90г. Условията в Родилно отделение, Родилните зали и т.н. са доста по-добре от тези в Рискова бременност. Но навсякъде са с обща баня и WC, за съжаление.

# 394
Fayona, при кого се следиш в Софиямед? Аз досега бях при Узунова, но се чудя, ако нямам успех скоро, дали да отида там на преглед, или да търся друго място. Учуди ме, че след аборта не ми пусна хормонални изследвания, никакви…

# 395
Blueorchid, аз се следя при д-р Тина Тодорова, но тя е млад специалист, обучена от Узунова, та вероятно правят нещата по подобен начин. Аз направо ходя с нея с хормолналните изследвания, тъй като на мен ендокринолог ми ги пуска, но при мен са прилични и не те са проблемът. Д-р Тодорова след първия аборт ме прати за изледвания за тромбофилия. Второто беше извънматочна, та не ми е пускала нищо допълнително, освен че по време на самата операция бяха проверили проходимостта на тръбите. Сега сама предложи да се изследва абортивния материал и генетично. Прави ми и микробиологии месец след всеки аборт, но това е защото аз си ги изисквам. Като цяло не мисля, че обикновените АГ-та биха ти пуснали кой знае колко допълнителни изследвания без сама да си ги поискаш. Ако искаш самият лекар да поема инициативата и сте готови за това, може би трябва да потърсите репродуктивна клиника.

# 396
  • На изток от Ада
Емпати, в спешното АГ съм ходила при кървене. И съм лежала в държавата АГ. Отношението е отвратително и от док и от пациентите... В Ст Загора има един спешен кабинет. Едната бременност имах АГ дол който работи там, тогава беше по добре

# 397
Гадно е, Насе.
За това проучвам какви други варианти има ако пак ми се наложи 🫶

# 398
  • На изток от Ада
За мен не знам има ли други варианти.
Но мисля да се следя в Селена. Ако въобще се навия за нова бременност

# 399
Blueorchid, аз се следя при д-р Тина Тодорова, но тя е млад специалист, обучена от Узунова, та вероятно правят нещата по подобен начин. Аз направо ходя с нея с хормолналните изследвания, тъй като на мен ендокринолог ми ги пуска, но при мен са прилични и не те са проблемът. Д-р Тодорова след първия аборт ме прати за изледвания за тромбофилия. Второто беше извънматочна, та не ми е пускала нищо допълнително, освен че по време на самата операция бяха проверили проходимостта на тръбите. Сега сама предложи да се изследва абортивния материал и генетично. Прави ми и микробиологии месец след всеки аборт, но това е защото аз си ги изисквам. Като цяло не мисля, че обикновените АГ-та биха ти пуснали кой знае колко допълнителни изследвания без сама да си ги поискаш. Ако искаш самият лекар да поема инициативата и сте готови за това, може би трябва да потърсите репродуктивна клиника.
Благодаря ти!
Все пак, женските хормони не са нещо, което само ендокринолозите назначават. На мен при нерегулиран цикъл преди години друго АГ ме прати на хормонални изследвания. Според мен, си е нормално да се изследват и от нерепродуктивни специалисти. Нали все пак хормоните са в голяма степен в основата на почти всички промени и състояния на тялото.

# 400
И аз засега съм при Узунова. На мен също не ми назначи хормонални, освен за щитовидната. Ще си пусна прогестерон на своя глава този месец ,но като цяло съм доволна от реакцията и по време и след аборта и изследванията, които назначи.
Единственият лекар, който ме прати на изследвания, беше тя.
В спешното в Шейново ходих да ми бият Резонатив и да ме прегледат в деня на кървенето, защото беше събота. Едно, че ползваха ръкавици за боядисване, което ме изуми, отделно че казаха, че от изследвания няма смисъл и вероятно е случайност.
И другаде са ме преглеждали с ръкавица, но поне латексова. 😃

Fayona, при кого се следиш в Софиямед? Аз досега бях при Узунова, но се чудя, ако нямам успех скоро, дали да отида там на преглед, или да търся друго място. Учуди ме, че след аборта не ми пусна хормонални изследвания, никакви…

# 401
  • На изток от Ада
Прогестерон 7 дни след доказана Овулация . Аз с тестове я хванах

Иначе Матев ми пусна хормони, заради кафявото прицапване

# 402
Благодаря Мел, Наси!
Ще отида при нея тогава идния месец покрай овулация, да видим какво ще каже и дали ще се наложат изследвания.
Ако не ми вдъхне доверие планът ѝ за действие, ще направя повторна консултация с репродуктивен 😁

# 403
Някой може ли да коментира изследванията ако разбира, докато се свържа с хематолог? Слагам клексан 0.6 от петък, преди това бях на фракси 0.4

# 404
  • София
Супер си!
За да видиш дали ти е ок дозата 0.6 обаче, е добре да пуснеш АнтиХа.
Прочетох ти предишните постове, кървенето от носа може да е и заради аспирина всяка вечер, да ти се е натрупало много. Ако можеш, пробвай през вечер и виж дали ще кърви пак.
Трябва да си наблюдаваш тялото как реагира на лекарствата. При мен АП предизвикваше зацапване и го спрях. При теб обаче има да се следи и кръвно, така че са повече неизвестните.

Общи условия

Активация на акаунт