Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 565
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Супер си!
За да видиш дали ти е ок дозата 0.6 обаче, е добре да пуснеш АнтиХа.
Прочетох ти предишните постове, кървенето от носа може да е и заради аспирина всяка вечер, да ти се е натрупало много. Ако можеш, пробвай през вечер и виж дали ще кърви пак.
Трябва да си наблюдаваш тялото как реагира на лекарствата. При мен АП предизвикваше зацапване и го спрях. При теб обаче има да се следи и кръвно, така че са повече неизвестните.
Благодаря много 😊

# 406
Здравейте!
След медикаментозен аборт заради кухо яйце, сега отново имам 2 черти, като едната е по-бледа, но все пак теста е направен още на първи ден от очакваната менструация, така че е очаквано. Абортът е направен в 8-ма г.с., а аз съм Rh- фактор и не ми поставиха инжекция срещу развитие на антитела. Смятате ли, че имам повод за притеснение и има ли някоя от вас в подобна ситуация?

# 407
  • Замък сред облаците
Бубе, Дели ти е отговорила подробно 🤗

Рая, при КЯ няма формиране на кръвоносна система в плода и няма как да сте обменили кръв.

# 408
Аз влизам с питане за препоръки за читави ендокринолог и хематолог за София. Търся лекари които да ми обърнат внимание, а не като видят, че изследванията са ми в референтните стойности и да кажат - всичко ти е наред. Чувствам се като човек, който се лута безцелно. 
Тъй като сигурно не помните моя случай, накратко: на 41 г. съм, имам едно дете на 12 г. и два кюртажа поради спряло развитие на плода през април 2020 г. в 10 г.с. и февруари 2023 в 7 г.с. .
Чета ви почти непрестанно от последния кюртаж. Направих част от изследванията от първа страница. Ходих при д-р Калчев на преглед, направи ми много обстоен преглед. Видимо не откри причина за абортите, нямам сраствания, кръвотока в матката бил добър, имам фоликули, направи ми ендометриална биопсия, която е нормална. Изпрати ме при доц. Михайлова, тя ми назначи имунологични изследвания, които от октомври не успявам да направя. Трябва да съм напълно здрава 2 седмици преди изследването и да дам кръв между 12-ти и 17-ти ден от цикъла, но от тогава всеки месец все съм хремава или гърлото ме боли. Пропуснах и този месец.
Да добавя, че почнах отново да пия добавки и витамини, след една пауза от 4 м.

# 409
Адриа , аз се консултирах с др. Тончев (хематолог),който също дава консултация онлайн през medrec-m. Май работи с Калчев.
Много професионално се държа, обстойно ми обясни нещата и начерта стратегия за действие.

# 410
Адрия, за хематолог на мен ми беше препоръчана проф. Паскалева от Националната Кардиологична болница. Не успях да запазя час при нея, но съм доволна от доц. Динева, с която работят заедно. Там на място имат и лаборатория, в която ми пуснаха кръвни изследвания за коагулация и резултатът излиза за под час. Доц. Динева  веднага го видя и обсъдихме.

Предполагам имаш изследвания за тромбофилия?

# 411
  • Замък сред облаците
Честит имен ден, Наси! Да те споменават с добро!

За хематолози в София - НКБ, Тончев, Кондева, В. Иванова (спорни са ми назначенията, конентирах вече в темата), Минкова (ангиолог). За еднократна подробна консултация за тромбофилията - професор Лисичков в Хематологията.

# 412
Наси, честит имен ден и от мен!
Нека пролетта ви се избистрят плановете и скоро те чакаме с добри новини! Heart

# 413
Честито да ти е името и от мен, Наси, нека занапред ти носи щастие и късмет!

Момичета, нормално ли е бая да ме наболява, като бия Клексана? Самото вкарване на иглата не ме боли особено, но като започна да вкарвам лекарството, направо ужас... хаха... Иначе спазвам всички инструкции, които ми бяхте казали за биенето, мисля, че се справям добре, остават само точки от боцкането, няма други подувания, синини и т.н. Почнах да слагам лед преди да бия и веднага след и е прилично така, ама си е занимавка. Нощо, това да е проблемът, оплаках се.

Да повлека краче с добри новини и позитивизъм - вчера бях при АГ, бебчо расте, добре е. всичко изглежда ОК. АГ ми даде контакти да звънна за инфо и час за пренатален тест, каза следващата седмица да го направя, записа ме и на биохимичен скрининг след няколко седмици. Преди прегледа щях да се пръсна от притеснение, защото миседът ми беше в тази седмица и някакси го свързвах, но сега си отдъхнах. 4та бременност ми е, 1 успешна имам, дано тази да е 2та! Пожелавам го на всички! И отново благодаря за всичката помощ и препоръки, които ми давате!

# 414
  • Замък сред облаците
Дааа, боли лекарството, щипе. За около 5-10мин преминава усещането.

# 415
Мерси, АА, минава, да, ама исках да питам - дали случайно не правя нещо неправилно, че за 1 път се уча сама да си бия инжекции :Д Мерси, отново много мерсиии! Simple Smile

# 416
  • Замък сред облаците
За леда забравих да кажа - на гола кожа не! Сложи го в торбичка или кърпичка.

# 417
Честит имен ден, Насе! Жива и здрава !

# 418
Наси честит имен ден, пожелавам ти здраве, късмет и сбъдване на мечтите.

Empathy, Gerka и АА благодаря за отговора. Имам изследвания за тромбофилия Герка. Тончев само при Калчев ли преглежда и каква е цената на консултацията, че там цените са доста солени, а финансите от миналата година са ми ограничени. Д-р Минкова в Токуда ли е, а Кондева - Вита или греша?
Някоя от вас ходила ли е при д-р Красимира Димитрова, ендокринолог, преглежда в Софиямед и МЦ Санус?

# 419
  • На изток от Ада
Благодаря момичета, много мило! Да сте живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт