Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 560
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Адриа, давам мнение за Минкова. В Токуда е. Ходих 1 път при нея преди време, не бях бременна - за консултация отидох. Много е мила, обяснява подробно, дава телефон и т.н., но чакането е абсурдно. Може би няколко часа стоях пред кабинета, там са доста и беше лудница от хора, които болни... Честно казано, заради тази причина, не бих повторила при нея пак.

Аз правих консултация с Кондева, но онлайн, иначе съм ходила и наживо. За Тончев съм чувала мнения само, всички са доста хубави.

# 421
  • Замък сред облаците
Адриа, тези са докторите, да. Тончев и онлайн консултации в Медрец М прави, виж какви са цените там ако искаш. Кондева в Хийли пък е онлайн.

За Кр. Димитрова все хубави отзиви съм чувала, но не съм ходила. Ако е за ЩЖ, а не ИР или друго ендокринолигично, аз съм доволна от Ангел Маринчев, в 5 градска по каса преглежда щом си с ограничени финанси. За ИР и другите не знам как е, просто имам наблюдения за ЩЖ как е и затова препоръчвам.

# 422
  • На изток от Ада
За хематолог Веселина Иванова може и онлайн. Макар че на мен ми направи номер,... Но пък взема колкото Тинчев.

# 423
Насито, честит имен ден. Да ти е живо и здраво името.

Адриа, аз съм ходила два пъти при Красимира Димитрова. Нямам специално мнение за нея. Обаче моя бивша колежка много я хвали. Тя си следи при нея щитовидната жлеза. Имаше някакъв проблем, забравила съм какъв точно. Беше й оголемена и на профилактични прегледи от работа я насочила към ендокринолог.

Ние взехме становището от генетика и днес ще ходим при Савова и после да подадем документите във фонда.

# 424
  • На изток от Ада
Браво Мини!

# 425
За Тончев аз ходих в света София . Май 60 лв беше лятото прегледа.
https://mbal-sofia.com/doctors/174
Но може и онлайн.

# 426
Забравих най-важното да кажа за Красимира Димитрова. Дълго се чака за час при нея, около месец. Поне аз като ходих беше така.

# 427
  • Пловдив
Наси, честит имен ден! Нека името ти се слави все с добри дела! Пожелавам здраве и късмета да е заедно с теб винаги!
Влизам и да споделя и вторите резултати. Видно без прогестеронови инжекции и глобули съм за никъде. Днес много трудно ми взеха кръв(то всеки път е така), но досега не ми се беше случвало да е необходима повторна проба. Та, утре ще имам инфо за коагулация и ПКК.

Как Ви се струва фт4? За кръвната захар-висока е, спор няма. Ще коментирам с ендо дали да не правим обременяване и кога. Аз съм изключила сладко, всякакво тестено, хляб, ориз, картофи, движа се и пак е висока. Ще трябва по-сериозни мерки за нея да взема. Приемам препоръки за ендокринолог Пловдив или онлайн.

# 428
  • На изток от Ада
Мама Юли, благодаря! Ти изследвала ли си инсулин?

# 429
  • Пловдив
В не бременно състояние -да, имам ИР и контролирах с диета и хапчета и захарта беше 4.6-5.2. Сега, знам, че изследване на инсулин няма особена стойност или греша? А допреди положителния тест бях на глюкофаж 1000-3х половин хапче. Едното каза след положителен тест да спра.

# 430
  • На изток от Ада
Нз , на мен АГ ми пусна Ир индекс в бременно положение...
Иначе за Ир кръвта се сгъстява . Нали тъй беше ?

# 431
  • Замък сред облаците
Бременността е състояние на ИР, така че не се изследва освен май при гестационен диабет.
Висока е, ама не е 10 глюкозата. Не забравяй че имаш нужда от 1 пълнозърнеста филийка на обяд или 1-2 сухара примерно. Или друг бавен въглехидрат виж. Не трябва да си и в кетоза все пак.

ФТ4 е нисичко, приемаш ли нещо в момента, подсети ме? Извинявам се, забравям, че все някой ме пита нещо за ЩЖ.

През бременността преди изследвания трябва да си пила поне 0,5л вода, от събуждането докато идеш до лабораторията. Дано е ок коагулацията, че при сгъстена също е трудно взимането ма проба.

# 432
  • Пловдив
АА, Наси, благодаря за съветите. Не, нищо не приемам за щитовидната. Принципно и при предходни изследвания се вижда нисък тсх+сравнително нисък фт4.Ендото, с която се консултирах каза (перифразирам)- не е необходим хормон, няма изява на хипофункция. Обаче, сега фт4 пак си е ниско. И… пак ли с нея да се консултирам, направо не знам.
Преди кръвни изследвания винаги пия вода-1.5 л някъде-кръвното ми е ниско+сгъстена кръв и тънки вени-“радост”съм за всяка лаборантка.

# 433
Бременността е състояние на ИР, така че не се изследва освен май при гестационен диабет.

Тъкмо днес изпаднах в почуда от симптоми на нередности със захарта. Ръцете ми се разтрепериха като излязох от душа. За късмет имам час за профилактичен при личният лекар днес следобед та ще го помоля да обърнем внимание на кръвно и захар.

# 434
  • Замък сред облаците
Джелатто, в начална Б е нормално тялото реагира остро на хормоните. Ниско кръвно, рязка отпадналост, понякога и задух, причерняване са що годе нормални симптоми, стига да са от време на време само Simple Smile

Мама Юли, за мен си за хормон 0.25мкг примерно. Моят ендо държи фТ4 да е над 15 при бременност.

Общи условия

Активация на акаунт