Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 552
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • София
BMS,съжалявам  😔 Ужасна ситуация ,тези хематоми са просто някаква пълна мистерия.
 Моята първа бременност започна така от самото начало, яко кръвоизливи от 6 седмица ,лежане в болница, отлепвания ,хематомИ.
Накрая загубих бебето в 21 седмица, но беше по-скоро зареди слабост на шийката, което при теб по-скоро щом имаш едно износено дете,не е това,освен ако не си имала травматично раждане.
 При мен мислеха,че от хематома е тръгнала инфекция, зареди това не заподозряха цервикалната недостатъчност като причина,но с втората ми бременност стана ясно,че шийката просто ми е слаба.Вложихме серклаж и имам живо и здраво дете.
Това,което аз направих по време на първата бременност докато кървях още ,беше да изследвам тромбофилия, тогава излезна че имам ,при това високорискова.2015 година не беше никак популярно това изследване и единици жени бяха на Фраксипарин.Д-р Чавеева ме беше насочила към това изследване.
Почнах инжекции доста късно, хематомите се резорбираха и кървенето спря (тук никой не знае дали Фраксипарина беше причината да се спре с отлепвания и хематоми,или просто е някакво съвпадение).

# 451
BMS,съжалявам  😔 Ужасна ситуация ,тези хематоми са просто някаква пълна мистерия.
 Моята първа бременност започна така от самото начало, яко кръвоизливи от 6 седмица ,лежане в болница, отлепвания ,хематомИ.
Накрая загубих бебето в 21 седмица, но беше по-скоро зареди слабост на шийката, което при теб по-скоро щом имаш едно износено дете,не е това,освен ако не си имала травматично раждане.
 При мен мислеха,че от хематома е тръгнала инфекция, зареди това не заподозряха цервикалната недостатъчност като причина,но с втората ми бременност стана ясно,че шийката просто ми е слаба.Вложихме серклаж и имам живо и здраво дете.
Това,което аз направих по време на първата бременност докато кървях още ,беше да изследвам тромбофилия, тогава излезна че имам ,при това високорискова.2015 година не беше никак популярно това изследване и единици жени бяха на Фраксипарин.Д-р Чавеева ме беше насочила към това изследване.
Почнах инжекции доста късно, хематомите се резорбираха и кървенето спря (тук никой не знае дали Фраксипарина беше причината да се спре с отлепвания и хематоми,или просто е някакво съвпадение).
Много ти благодаря за подробния отговор ❤ аз нямам пуснато такова изследване за тромбофилия, просто първия път нямах никакви проблеми, дали може тромбофилията да не се е проявила при първата бременност или да се е появила в последствие 😔 не знам какво да мисля

# 452
Bms, много съжалявам за загубата и това, което си преживяла. Изпращам прегръдки! Hug

Не мога да помогна къде да се търси причината. Моите загуби са ранни и при нас виновни бяха тризомии. Пожелавам да успеете да откриете защо се е случило и това да ти донесе поне малко спокойствие.

# 453
  • На изток от Ада
Може за тромбофията. Това че имаш едната бременност без проблем не гарантира друга пак така.
За хистология на плода в АГ държавата. Аз нямам. И в частна също...

# 454
  • София
С какви килограми се роди детенцето ти и в коя седмица, попринцип знам че може да се прояви при следващи бременности.
Повдигни го пред АГ като въпрос.
Може да изследваш и Уреаплазма,хламидия ,микоплазма ...

# 455
С какви килограми се роди детенцето ти и в коя седмица, попринцип знам че може да се прояви при следващи бременности.
490 гр., 23 г.с., ти какво имаш предвид, че може да се повтори при следваща бременност, самите хематоми или някаква бактерия

# 456
  • София
490 гр., 23 г.с., ти какво имаш предвид, че може да се повтори при следваща бременност, самите хематоми или някаква бактерия
Аз разбрах че имах по-голямо детенце и за него питах,извинявай ,че те върнах .... не се разбрахме.
 Ами трябва да пуснеш изследвания и да търсите причина.
При мен последваха две бременности,не се повтори повече това с тромбите и кървенето в ранна бременност.

# 457
Аз разбрах че имах по-голямо детенце и за него питах,извинявай ,че те върнах .... не се разбрахме.
При мен последваха две бременности,не се повтори повече това с тромбите и кървенето в ранна бременност.
Може би и аз не съм разбрала, имам по-голямо детенце, родено преди 3 год. и половина ден след термин с тегло 3.700. А при теб установи ли се някаква причина за кървенето

# 458
  • София
Може би и аз не съм разбрала, имам по-голямо детенце, родено преди 3 год. и половина ден след термин с тегло 3.700. А при теб установи ли се някаква причина за кървенето
Никой не може да каже със сигурност ,но се предполага,че зареди тромбофилията не е могло да се захване добре и ми е била много гъста кръвта.

# 459
Аз имам едно преждевременно раждане в 23 седмица 2020г., раздането тогава тръгна изведнъж ....прокървих в 3ч през нощта и на другата вечер родих( бебенцето живя 42 дни) тогава бях с обикновен серклаж понеже имам конизация и без серклаж няма как, на епикризата пише че е изолиран стафилокок по серклажен конец, също така е и отбелязано остър хориоамнионит, заключението на лекарите беше - инфекция. Започнаха се едни изследвания каквото се сетиш, имам пускани тромбофилии ПАЙ -хомозигот, VEGFA (c-1154G >A) - хетерозигот, казаха ми, че при нова бременост трябва да съм на фраксипарин задължително. 3г. по-късно 2023год. април месец пак бях бремена с вече сложен коремен серклаж (ТАС), от самото начало се започна кървене може би  от 6-7 г.с., на УЗ се виждаше хематом, започнах да пия дицинон, вит. К и вит. Ц за спиране на кървенето ( ту спираше- ту започваше) и така до 17 седмица, когато една вечер изпадна от мен огроооомен съсирек голям колкото юмрук, веднага се свързах със следящия ми АГ, който веднага ме извика рано сутринта за преглед, докато чаках за прегледа се започнаха адски болки от под гърдите до края на таза в дясно отзад. Приеха ме в болница всеки ден ми се пускаха изследвания за ЦРП- което въпреки венозните антибиотици на които бях не се повлия, напротив всеки ден си се вдигаше с 2 единици докато не стигна 19. През цялото това време имах розово течение за което ми се отговаряше, че всичко е наред, че няма проблем и така почти седмица, след което настоях да ме прегледат и да се види какво се случва с бебето и с водите. При прегледа се видя, че води няма, околоплодния мехур е във влагалището, наложи се да го  махнат на 16.08.2023г секцио понеже с този серклаж няма друг начин и така....отново изолирана инфекция е.коли. Посъветваха ме лекуващите лекари да направя микробиологична и вирусологична биопсия да се провери дали няма нещо в матката и от там да става белята.
П.С. междудругото вече започвам да се чудя дали този камък който се видя на скенера в десния бъбрек е причината за тези болки или са били контракции и съм ги объркала с бъбречна криза

# 460
Bms.1989, съжалявам искрено за това, което си преживяла... страшно е, много дори... Пожелавам ти сила и кураж, за да събереш себе си и да се бориш. Нека следващата бременност, когато и да е тя - да е спокойна и успешна! Относно изследванията, момичета тук в групата са много запознати, има ги и описани в началото, според мен направи всичко, което можеш, за да си спокойна. Също така е много ценно да откриеш и лекар, на когото вярваш и да вървите с него напред към вземането на решения и решаването на казусите, които ще възникнат, защото почти винаги има нещо за решаване...

Pinitos, съжалявам и за теб, каквото и да кажа няма да стигне, по-скоро Благодаря, че споделяш опит и помощ на другите в групата, въпреки че това ти навява онези лоши мигове...

Момичета, аз си поставям Клексана всяка вечер в 8 часа, през 24ч. Днес звъннах за Пренатален Тест и ми казаха, че искат поне 24ч. да са минали и не било проблем един ден да не го поставям и примерно, ако тестът ми е в Сряда, да поставя Клексан Понеделник вечер, Вторник да пропусна, за да минат 24ч., Сряда да ми вземат кръв за теста и Сряда след теста да си го поставя. Е да ама така, освен, че ще са миналаи много повече от 24ч., ще ми се измести поставянето през деня, а на мен ми е най-удобно вечер... Могат най-късно да ми вземат кръв до 4 следобед, от 8 на предната вечер до 4 следобед на другия ден са 20 часа, дали да ги мъча да го направим така? Простооо, лесно им е на тях - не било проблем един път да пропусна инжекция, еми не съм ок аз...

Какво мислите?

Благодаря!

# 461
Кой е тоя вездесъщ пренатален тест?
Иначе на теб може да ти е най - удобно вечер, но истината е, че още на първото пускане на Анти-Ха ще разбереш, че това е най - неудобния час за поставяне. Там са нужни примерно 4 часа след поставяне на инжекцията за тест. Можеш да го изместиш плавно, може и рязко, всъщност дори забавания от няколко часа не са драматични.

А това как им трябвали минимум 24 часа са пълни глупости. Аз правих Вижън, там дамата с която говорих каза, че 10ч. са им ок даже, стига не ида веднага след поставяне пак не би трябвало да има проблем. При този вид тестове се гони % фетална фракция, затова и е по - препоръчително да не го правиш съвсем в началото на 9гс., примерно, когато има възможност процентите циркулиращо днк да са значително по - малки. Аз правих в 10гс. почти 24 часа след Клексан с 6% фракция, над 3% може да се счита за достоверен резултатът. 20 часа са напълно ок.

# 462
Hearty, абсолютно същият тест ще правя и аз - Vision, в Афродита (ако си от София и ти).

Утре ставам 10 седмица, мисля да го направя към края на седмицата - тоест ще съм 10+3 / 10+4.

И това са думи на мадамата от телефона, която ми разказа какво е теста, как се прави, какви видове има и спомена и тези неща за инжекциите.

В такъв случай щом е хубаво да се измести сутрин, за да е добре за изследване на Анти-Ха след време, как предлагаш да стане изместването или как си го правила ти, ако си го местила?

Мерси!

# 463
Ехх, Bms много съжалявам,  наистина е много тежко. Бъди силна, прегръдки ❤️

# 464
Съчувствам ти, Bms. И при мен нещата приключиха в късна седмица - 20та, заради резултат от амниоцентеза.
Дай си време да преминеш през всички фази, защото е страховита въртележка от емоции и мисли. Огромна помощ е психолог ако виждаш, че се луташ между вина и неяснота и не можеш сама.
Прегръдки Hug

Общи условия

Активация на акаунт