Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 250
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • Замък сред облаците
Мисля че хиперплазията се изследва визуално с УЗ първо и ако е необходимо и с лапароскопия за отхвърляне на тумори. Отделно за хормоните, ако не се лъжа повишен 17-он-прогестерон се проверяваше.

# 151
Аз преди около 2 месеца ми правиха скенер на малък таз точно за да се огледат бъбреците и дали всичко е на ред , имам само камъм 5 мм в дясно, а в ляво песъчинки. По размери са си окей нищо друго не ми каза уролога. Ако има хиперплазия не би ли следвало да се види на скенера

# 152
Момичета, а за спермограмата задължително ли се ходи на място да се даде материал или може да се занесе? Мъжът ми този месец започна работа и ще му е трудно да излезе по всяко време, за това се чудя.

# 153
Момичета, здравейте. В петък пусках ЧХГ беше 503 и явно не се удвояваше правилно. Но днес реших да пусна пак и това са резултатите:

Какво мислите? Закъснението ми е 9 дни при цикъл на 23-26 дни.

# 154
Ние не бяхме за СГ, а за уреаплазма и микоплазма , ама ни попитаха дали сега ще я дадем или после ще донесе.. може би и там по същия начин. Иначе сега за моите изследвания се наложи да отида и във втора лаборатория, защото в първата не знам какво ми направи лаборантката, но ръката страшно много ме боли и е изтръпнала
А и думите й "На мъжа ти не е нужно изследване, не е в него причината" , много ми харесаха😃

Момичета, а за спермограмата задължително ли се ходи на място да се даде материал или може да се занесе? Мъжът ми този месец започна работа и ще му е трудно да излезе по всяко време, за това се чудя.

# 155
Бубе, удвояването вече е по учебник:

А сети ли се да пуснеш и прогестерон, че си спомням, че беше почнал да пада?

Вече със сигурност трябва да се види на прегледа ти на 10-ти. Ако искаш ги пусни още веднъж на 10-ти преди прегледа, за да видиш последно как ще се държи. Стискам ти палци да продължава да се удвоява и на прегледа ти всичко да си отговаря на закъснението! Flowers Four Leaf Clover

# 156

Вече със сигурност трябва да се види на прегледа ти на 10-ти. Ако искаш ги пусни още веднъж на 10-ти преди прегледа, за да видиш последно как ще се държи. Стискам ти палци да продължава да се удвоява и на прегледа ти всичко да си отговаря на закъснението! Flowers Four Leaf Clover

Благодаря ти много. Пуснах и прогестерон, но ще излезе утре в късния следобед. Прегледа ми се измести за 11.01, но и аз мисля преди него в сряда пак да пусна ЧХГ.
Много се бях сдухала като четох да не е някоя извънматочна, според вас при това покачване няма как нали?
И още нещо да попитам по-опитните.. при първите тестове на ЧХГ слагахме Фраксито в ръката, че ни беше много страх, но от петък почнахме в корема. Дали и това е оказало влияние?

# 157
  • Ст Загора

всъщност върнах назад и първата стойност е била 409

# 158
Бубе, за мен като си минала 1600 вече не може да се говори за извънматочна. Аз имах такава август месец и още на стойност около 400 почна страшно много да ме боли до степен, че ми се повръщаше от болката.

Наси, стойността от 409 се пада преди 4 дена, но и от нея е добре удвояването:

# 159
  • Замък сред облаците
Слънце, за СГ на място - измерват се показатели като втечняване, а това се случва и 10минути след отделяне. Иначе мисля, че съм чела срокът за домашна проба от отделяне до лабораторията, че е 20 минути (а не 2 часа като урината).

Бубе, това му се казва изненада! Стискам палци да е наред всичко! И продължавай феаксито. Къде го поставяш не е оказало влияние.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:03 от АА

# 160
Здравейте момичета, първо искам да ви изкажа възхищението си от подкрепата, която си оказвате и в тежките и в хубавите моменти. Желая искрено на всички да се сдобият скоро с така желаното бебче. Вярвам, че когато желаеш нещо силно, то се случва, а трудностите по пътя само ни правят по-силни.
Ще се опитам накратко да разкажа моята история. Преди 2 години се роди детенцето ми, изключително лека бременност, без усложнения, без терапии, бебето стана от първия месец. Като бях в 7ми месец си пуснах изследвания за тромбофилия, защото близки приятелки ме посъветваха да се изследвам.

Резултатите ми:
Factor II (prothrombin) (F2, c.20210G>A) - heterozygosis
p.Arg506Gln) G/G - normal
MTHFR (c.677 C>T, p.Ala222Val) С/C - normal
MTHFR (c.1298 A>C, p.Glu429Ala) A/C - heterozygosis
PAI1 (SERPINE1) (5G>4G) 5G/4G - normal
Фактор XIII (F13A1, c.103G>T, p.Val34Leu) G/G - heterozygosis
ACE (I/D) - homozygous

Консултирах се с хематолог и тъй като бях в напреднала бременност и никакви индикации за проблем, не ми назначи никакво лечение. Бебето се роди влагалищно 5 дни след термин, 3,5 кг и нямах кръвоизливи по време на разждането.

Август тази година решихме с половинката ми, че е време за второ дете и имах положителен тест отново от първия месец. За жалост бременноста ми приклюти с мисенд аборт в 10та седмица, бебето нямаше пулс и отговаряше на 8+5 г.с. Направиха ми абразио по мое желание, за да може да изследваме плода и се оказа моларна бременност. Исках изследване на плода най-вече защото имах притеснения, че заради тромбофилията е спряло развитието на бебето и вината е изцяло моя, тъй като реших, че и този път няма да имам нужда от терапия, имайки предвид първата ми безпроблемна бременност.

Август месец преди да забременея си направих следните изследвания:    

Имаме зелена светлина след преглед при АГ за нови опити и ще съм много благодарна за съвет основно по следните два въпроса:

1.Предвид изследванията ми за тромбофилия, имам ли нужда от терапия (Clexan 0.4 и аспирин)?
2.Притесняват ме показанията на щитоводната жлеза. Какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:10 от Dream90

# 161
Мога да кажа единствено че нито тромбофилията, нито щитовидните хормони имат някакво отношение към моларната бременност.
Съжалявам за това което си преживяла, но не търси вина в себе си.

# 162
Здравей Dream90, съжалявам за предходния неуспех и ти желая следващия път да е безпроблемно до финал!

Сигурно си погледнала вече първа страница на темата - ТСХ би следвало да е под 2 преди забременяване тъй като се вдига при положителен тест. Задължително посети доверен едокринолог за назначение на терапия. Предполагам че и лека доза л-тироксин би била достатъчна, но не съм експерт.
За тромбофилията нещата са сходни - изглежда трябва назначаване на терапия. Клексан и фраксипарин са сходни като вариант, но приема им в комбинация с аспирин е противопоказен. Въпреки че АГ много обичат да изписват тази комбинация, хематолозите я отричат. Мутацията на MTHFR говори че трябва да приемаш само метилирани форми на витамините от група Б, включително фолиева киселина. Ако приемаш едновременно метилирани и неметилирани форми си пречат, та избягвай мултивитамини с група Б.

Моларната бременност може да се дължи просто на малшанс - като цяло изследванията са добре и не е имало как да предотвратите точно този развой. Успех занапред!

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 13:28 от Gelatto

# 163
  • Замък сред облаците
Дрийм, много майтапчийска лаборатория ползваш. Референтните граници на вит Д не са правилни. В тази единица се гонят стойности между 30-100ng/ml. Така че при теб резултатът е чудесен (а не завишен).
Стойностите на щитовидната са странни за хипофункция и едва ли не не реагира хипофизата (ТСХ е ниско за толкова ниско фТ4). И това без наличие на хашимото, без дефицити на витамини.

Къде са правени изследванията? Според мен за щитовидната е редно да повториш изследванията сега, пиши откъде си и да ти препоръчаме читава лаборатория.

За миседа с моларната бременност - за съжаление е малшанс, няма общо с тромбофилията. За частичната моларна бременност (щом е имало ембрион) знам, че идва от бащата - 2 сперматозоида оплождат едновременно яйцеклетката и дублират ДНКто. При пълната моларна бременност пък яйцеклетката не носи качествено ДНК и пак остава пълен комплект мъжко ДНК, което  пък не може да формира ембрион.

За тромбофилията се консултирай с хематолог като план за зачеване, защото имаш 3 мутации във важни гени (фактори 2 и 13 и АСЕ), които в комбинация може да имат негативен ефект. Често с една първа здрава бременност при тромбофилията се отключва проблем с последваща.

# 164
И аз само да добавя, на мен професор Лисичков при назначаване на терапията с клексан/фраксипарин ми каза да направя изследване за Антифосфолипиден синдром и ако там има отклонения тогава да се добави и асипирин.

Общи условия

Активация на акаунт