Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 317
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Fayona, стискам палци да се задържи до финал! Взети са адекватни мерки, сега спокойствие, лежане и късмет!🍀🍀🍀❤
Съни, много съжалявам! Колкото и малко да е било е твоето детенце, разбира се! Всяка загуба боли… Бързо възстановяване желая!👍

# 211
Fayona, стискам силно палци всичко да се нареди. Hug

Sunny, съжалявам.

АА, 10 дни чакахме ние за резултатите от спермограмата на мъжа ми и ДНК фрагментациите. След около три седмици излязоха микроделециите. И на мен такова нещо не ми се е случвало в Щерев на регистратурата. Само веднъж съм била недоволна от отношение, само че по телефона. Оплаках се по мейл и нещата се оправиха. Мисля че бях разказвала.

Дописвам, че съм пропуснала един пост. Съни, аз два пъти съм изследвала абортивен материал в Геника. И двата ми аборта бяха в Щерев. Моят доктор ми препоръча изследването, подготви ми материала и аз сама си го занесох в Геника. Първият път понеже бях в 12+6 г.с. и на ранната фетална морфология видяха, че сърцето на плода е спряло, но и че няма носна костица. За това и пуснах основния пакет, който включва половите хромозоми, Синдром на Даун, Синдром на Едуардс и Синдром на Патау. Той е 250 лв. Вторият път аборта беше в ранна седмица и пуснахме разширения пакет, който включва още 5 анеуплоидии. Струва 500 лв. Ето линк да разгледаш. https://www.genica.bg/test/aneuploidii-abortiven-material

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 00:51 от Minnie.Mouse

# 212
  • Варна
Здравейте момичета! Не знам дали въпросът ми е за тук. но се надявам на съвет от вас. Моя много близка приятелка се опитва да има детенце, но сърдечната дейност спира вече два пъти в 8 седмица и няколко дни😢. Момичето има тромбофилия и беше на фракси всеки ден+аспирин. Вливаха и интралипид поради завишени NK клетки.TSH се следеше както и показателите на кръвта. Според лекаря днес е спряла сърдечната дрйност, а единственото различно е че е започнала л тироксин от днес. В петък 05.01 всичко е било ок. Според вас на какво може да се дължи спирането на сър. дейност? Знам, че много от вас са преживели  загуби и ви пожелавам да не се отказвате, да се борите и много късмет!

# 213
  • Ст Загора
Как два пъти, спира сърдечна дейност?

# 214
  • Варна
Да, и двата пъти в 8+ седмици. Беше забременяла 2023г лятото и днес на прегледа  пак спряла сърд дейностСлед първия аборт се е консултирала с доц. Конова, пуснати са вдички изследвания които е назначила. Съответно и терапията е от нея. Странно ми е как все в 8+ седмици🤔Нещо се пропуска….

# 215
Кариотипи пуснати ли са с партньора? Най-добре да се изследва абортивния материал. Нещата ми звучат като генетичен проблем

# 216
  • Варна
Кариотипи пуснати ли са с партньора? Най-добре да се изследва абортивния материал. Нещата ми звучат като генетичен проблем
Мисля, че не. Пускала е за троннофишия, NK клетки, инфекциите-хламидия,цитомегаловирус, токсоплазмоза. Следеше факторите на съсирването , tsh. ,прогестерон. На 05.01 tsh/2.43 тогава е в 8+1 ден. Отива на преглед, всичко е ок, тговарв си. След консултация с ендокринолог и изписват елтироксин.От днес го е започнала и на прегледа следобед-няма сърдечна дейност

# 217
Струва ми се че имате някакви съмнения дали л-тироксина е виновен. Много жени са на терапия с него, при това за дълго време. Ако изключим възможните генетичните проблеми, а за момента явно няма как да се изключат, много по-възможно е загубата да е заради неправилно работещата щитовидна жлеза. ТСХ 2.43 е височко при препоръка да е под 2. Минали са 5 дни за които не се знае колко още се е вдигнала тази стойност преди приема на лтироксин днес.

# 218
  • Ст Загора
Да изследва абортивен материал в Геника

Да, и двата пъти в 8+ седмици. Беше забременяла 2023г лятото и днес на прегледа  пак спряла сърд дейностСлед първия аборт се е консултирала с доц. Конова, пуснати са вдички изследвания които е назначила. Съответно и терапията е от нея. Странно ми е как все в 8+ седмици🤔Нещо се пропуска….

# 219
  • Варна
Струва ми се че имате някакви съмнения дали л-тироксина е виновен. Много жени са на терапия с него, при това за дълго време. Ако изключим възможните генетичните проблеми, а за момента явно няма как да се изключат, много по-възможно е загубата да е заради неправилно работещата щитовидна жлеза. ТСХ 2.43 е височко при препоръка да е под 2. Минали са 5 дни за които не се знае колко още се е вдигнала тази стойност преди приема на лтироксин днес.
Далеч съм от мисълта, че л/тироксин а е виновен. По-скоро се чудя, как все в 8+ сед. 🤔Явно някъде, някой нещо пропуска . 😔 Много момичета са преживели загуби и ако ма някой му се е случвало взе в рднс и съща седмица, се надявам да даде насоки къде да търсим проблема.Много ви благодаря за отговора!  Определено ще се пусне кариотип на двамата и ще се следи много изкъсо ЩЖ.

# 220
Да, аз съм с два аборта около 10та седмица. При нас се изолира генетичен проблем и затова ви насочвам натам. Изследване на абортивния материал е най-сигурният начин да се види дали проблема е в това. При нас кариотипите са наред, но при комбинация някъде нещо явно не винаги се получава. Сега сме с инвитро след ПИД, със здраво ембрионче, и се надявам да е до финал.  Дано няма повече такива случаи и при вашата приятелка и следващият път да е успешен!

# 221
Може ли да разясниш как се е изолирал генетичен проблем при нормални кариотипи? Благодаря предварително и стискам много палци всичко да е наред сега! 😇

Да, аз съм с два аборта около 10та седмица. При нас се изолира генетичен проблем и затова ви насочвам натам. Изследване на абортивния материал е най-сигурният начин да се види дали проблема е в това. При нас кариотипите са наред, но при комбинация някъде нещо явно не винаги се получава. Сега сме с инвитро след ПИД, със здраво ембрионче, и се надявам да е до финал.  Дано няма повече такива случаи и при вашата приятелка и следващият път да е успешен!

# 222
Стискаме ти всички палци, Джелато!

Момичета, днес попаднах на една теория, че кортикостероидите може да причинят липсваща овулация. Пия Медрол по препоръка на имунолог след аборта (вече четири-пет месеца май ще станат) и макар да е уж в малки дози, дали, според вас, може да възпрепятства овулация този препарат? 🤔 от друга страна си мисля, че щом и бременни го пият, не би следвало… ама кой знае…

# 223
Може ли да разясниш как се е изолирал генетичен проблем при нормални кариотипи? Благодаря предварително и стискам много палци всичко да е наред сега! 😇

Правихме два анализа на абортивен материал, като и двата бяха с генетични дефекти. Това беше достатъчно за становище от генетик и одобрение по фонда.
При ПИД от 7 привидно ок ембриона, три се оказаха с нормални гени и 4 с различни  генетични дефекти.

# 224
  • Варна
Да, аз съм с два аборта около 10та седмица. При нас се изолира генетичен проблем и затова ви насочвам натам. Изследване на абортивния материал е най-сигурният начин да се види дали проблема е в това. При нас кариотипите са наред, но при комбинация някъде нещо явно не винаги се получава. Сега сме с инвитро след ПИД, със здраво ембрионче, и се надявам да е до финал.  Дано няма повече такива случаи и при вашата приятелка и следващият път да е успешен!
Благодаря за информацията! Утре е процедурата и ще отида с нея. Ще настоявам за изследване на абортивния материал. Мислех си, че в ранна седмица не става. И за кариотип ще настоявам.

Успешен пухкав финал! Стискам ви палци! И на всички момичета разбира се!

Общи условия

Активация на акаунт