Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 568
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Здравейте момичета! Излязоха резултатите на приятелката ми-тризомия 15. Някой знае ли нещо за тази грешка? В нета четохме, но е оскъдна информацията. Накратко-2 аборта в 8+1 и 8+ 5 дни.Пусахме на генетик, но след 24.01 ще се върне в БГ.

# 436
  • София
При каквато и да е тризомия вариантите са лоши, ако изобщо са съвместими с живота.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D … BE%D0%BC%D0%B0_15

Здравейте момичета! Излязоха резултатите на приятелката ми-тризомия 15. Някой знае ли нещо за тази грешка? В нета четохме, но е оскъдна информацията. Накратко-2 аборта в 8+1 и 8+ 5 дни.Пусахме на генетик, но след 24.01 ще се върне в БГ.

# 437
  • Варна
При каквато и да е тризомия вариантите са лоши, ако изобщо са съвместими с живота.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D … BE%D0%BC%D0%B0_15

Благодаря! Това го четох, но лично на мен ми е странно все в 8 г. с

# 438
  • Замък сред облаците
Организмът му трябва време да се задейства и да разпознае че не се развива правилно плода, да подаде сигнал за прекратяване и да я приключи. Това са 3-4 седмици след имплантация и е нормален срок за тези проблеми.

# 439
Момичета, колко време след аборта мога да започна да тренирам ?

# 440
Момичета, колко време след аборта мога да започна да тренирам ?
Зависи как се чувстваш. Ти беше с кюретаж  и в ранна седмица нали? Предполагам щом питаш, вече не те боли корем и нямаш други остатъчни неприятни усещания. Тоест според мен можеш спокойно да се връщаш към тренировки.

# 441
  • Замък сред облаците
Като спре обилното кървене Simple Smile при аборт в първи триместър това.

# 442
Аз бях с медикаментозен и лекарят ми каза, че като спре кървенето и може да си тренирам без притеснения.

# 443
Да, с кюртаж бях, на 28-ми декември беше… мисля, че мога да започна.

# 444
Здравейте, за съжаление и аз трябва да се включа в тази тема с непрежалима загуба в 23 г.с. След една успешна и напълно нормална бременност преди 3 год. и половина се случи и на мен. Всичко започна в 12 г.с., когато получих много силен кръвоизлив без причина и болки преди това, оказа се отлепване на плоден сак и хематом около 4 см. Последва прием в болница, дицинон и папаверин основно, след това изцяло лежане на легло вкъщи, утрогестан, папаверин и така 5 седмици се чистеше хематомът, оказа се и още едно малко отлепяне. След това около 10 дни по-обилно течение без сърбеж и парене, на 10.01 получих кафеникаво зацапване цвят капучино и отидох на лекар, казаха ми, че доизчиствам, следващите дни течение продължи, в събота се появиха контракции, увеличих дозата магнерот, но неделя сутринта постъпих в болница, биха дицинон, системи кормагнезин, вечерта ми изтекоха водите и на другия ден се случи най-лошото нещо, което съм преживявала. Единственото, което ме крепи в момента е да дам втори шанс за живот на изгубеното ми детенце. Моля за помощ от хора или техни близки, с подобен на моя случай, какво може да го е причинило, докторите говориха за инфекция, може ли всичко да е заради големия кръвоизлив и хематома, просто имам нужда от хора с подобни истории на моята Sad

# 445
Ужасна история, много много съжалявам, Bms! Преживявала си кошмара на всяка жена, загуба в късна седмица Sad
Бих те посъветвала да се консултираш с психолог, може би няколко сесии ще ти помогнат да не се самообвиняваш и да приемеш случилото се.

# 446
Ужасна история, много много съжалявам, Bms! Преживявала си кошмара на всяка жена, загуба в късна седмица Sad
Бих те посъветвала да се консултираш с психолог, може би няколко сесии ще ти помогнат да не се самообвиняваш и да приемеш случилото се.

Благодаря за подкрепата. Да, ще отида задължително, просто ме измъчва, че не знам защо се случи и дали ще се повтори и какво да правя оттук нататък с изследвания и лекари.

# 447
bms на първо място , страшно съжалявам за случилото се
Ще направят ли хистология (изследване на аборативен материал) в
Болницата ? Аз имам една загуба в ранна седмица и не знам как стоят нещата за по-късните. Но ние това направихме - изследване на аборативен материал. Другото което знам, е че може да има някаква инфекция която да е инфектирала околоплодните води.( бактерия е.коли например)

# 448
bms на първо място , страшно съжалявам за случилото се
Ще направят ли хистология (изследване на аборативен материал) в
Болницата ? Аз имам една загуба в ранна седмица и не знам как стоят нещата за по-късните. Но ние това направихме - изследване на аборативен материал. Другото което знам, е че може да има някаква инфекция която да е инфектирала околоплодните води.( бактерия е.коли например)
Мисля, че да, но бях толкова изплашена, че не помня нищо и все още нямам смелост да отида отново до там.

# 449
Ако си била в държавна болница някъде за месец излиза хистологията. Не е нужно да ходиш там скоро. До тогава ще си по-добре.Ох миличката, как добре те разбирам. Прегръщам те много силно.

Общи условия

Активация на акаунт