Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 95

• 24 545
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • Замък сред облаците
Ако е като ПМС, е нормално. Иначе до 30-45 дни е нормално да дойде.

# 481
Ами като при първи ден на цикъл ме боли.

# 482
Момичета здравейте, днес бях на преглед след вакум аборта и лекарката каза, че всичко е наред има задържана киста, но най-вероятно щяла да се изхвърли с цикъла
Но са пуснали хистология и се е оказало моларна бременност.. лекарката обясни долу горе какво представлява, но признавам нищо не разбрах, освен че ще проследим чхг то и уж нямало опасност пак да се случи, но може ли някой на нормален език да ми обясни, какво представлява това и да се шашкам ли, чета в нета, но още повече се шашкам..

# 483
  • Замък сред облаците
При моларната са два варианта: или 2 сперматозоида оплождат едновременно яйцеклетката и има повече ДНК от нужното, или яйцеклетката е дефектна и остава само мъжката ДНК. И в двата случая не се мултиплицира правилно ДНК веригата и не може да се развие животоспособен ембрион.

# 484
При моларната са два варианта: или 2 сперматозоида оплождат едновременно яйцеклетката и има повече ДНК от нужното, или яйцеклетката е дефектна и остава само мъжката ДНК. И в двата случая не се мултиплицира правилно ДНК веригата и не може да се развие животоспособен ембрион.

Това го разбрах долу горе, при мен е частична защото все пак имаше ембрион, а и чхг не беше толкова високо то даже се удвояваше мн малко
Въпроса е наистина ли се чака по една година за опити по това което пише в нета, сега не попитах, защото реално зампърви път чух този термин и че изобщо има такава бременност..

# 485
  • Замък сред облаците
Щом е частична са оплодили 2 сперматозоида. Малшанс…
Да, 6 месеца поне се следи, защото има риск от развитие на рак на яйчниците.

# 486
Момичета здравейте, днес бях на преглед след вакум аборта и лекарката каза, че всичко е наред има задържана киста, но най-вероятно щяла да се изхвърли с цикъла
Но са пуснали хистология и се е оказало моларна бременност.. лекарката обясни долу горе какво представлява, но признавам нищо не разбрах, освен че ще проследим чхг то и уж нямало опасност пак да се случи, но може ли някой на нормален език да ми обясни, какво представлява това и да се шашкам ли, чета в нета, но още повече се шашкам..
Позволявам си да обясня, защото аз бях с такава частична моларна бременност, но диандрична, която е опасната в случая и затова следя всеки месец ЧХГ.
 Та Ако ЧХГ е с нормални параметри става дума за дигинична моларна бременност - дефектна яйцеклетка се опложда от нормален сперматозоид, резултатът е нормална плацента и дребен плод, ниско ЧХГ. При тази рядко нещата преминават в онкологично заболяване. В моя случай - диандрична - нормална яйцеклетка се опложда или от дефектен сперматозоид или от два броя едновременно - резултатът е изменена плацента и привидно нормално бебе, много ама много високо ЧХГ. Рискът от някаква онкология е завишен.
Но протоколът налага следене на хормона и при двата вида.
Най-рискова е пълната моларна бременност - там всъщност бебе няма.

# 487
Аз имах мисед аборт в 10 г.с. (Плода отговаряше на 8+5). След анализ на плода се оказа частична моларна бременност, яйцеклетката е била оплодена от два сперматозоида. Имах преглед 1 месец след абразиото и нивото на HCG беше почти 0, лигавицата на матката беше напълно възстановена и ми дадоха зелена светлина за опити след като мине 1 нормален цикъл. Дойде ми на 30 ден и от миналия месец започнахме опити.
Живея в чужбина и има разминаване в препоръките тук и в България. Аз също имах притеснения да подновя опити след като прочетох информацията за моларна бременност от БГ сайтове и мненията на специалисти в България. Предполагам до голяма степен препоръката им е с цел презастраховане, те и при абразио като цяло препоръчват да се изчака 3 месеца. Според мен зависи от това как се възстановява матката ти, дали HCG спада бързо до почти 0 и разбира се каква е препоръката на АГто ти.

# 488
Аз имах мисед аборт в 10 г.с. (Плода отговаряше на 8+5). След анализ на плода се оказа частична моларна бременност, яйцеклетката е била оплодена от два сперматозоида. Имах преглед 1 месец след абразиото и нивото на HCG беше почти 0, лигавицата на матката беше напълно възстановена и ми дадоха зелена светлина за опити след като мине 1 нормален цикъл. Дойде ми на 30 ден и от миналия месец започнахме опити.
Живея в чужбина и има разминаване в препоръките тук и в България. Аз също имах притеснения да подновя опити след като прочетох информацията за моларна бременност от БГ сайтове и мненията на специалисти в България. Предполагам до голяма степен препоръката им е с цел презастраховане, те и при абразио като цяло препоръчват да се изчака 3 месеца. Според мен зависи от това как се възстановява матката ти, дали HCG спада бързо до почти 0 и разбира се каква е препоръката на АГто ти.
Идеята не е колко бързо е паднало ЧХГ, защото и моето падна веднага след аборта, а ако започне процес в матката да може да се диференцира какво е - рак или бременност. ЧХГ е туморен маркер все пак.

# 489
Hardcandy, на теб след колко време ти казаха, че може да започнете опити? При мен са минали 3 месеца от абразиото, 2 нормални цикъла. Признавам си, беше ме страх, че започнахме рано, но зелената светлина от АГ ми даде някакво спокойствие, а и нетърпението надделя. Разбира се всеки си преценява, в никакъв случай не препоръчвам да се бърза, някои жени имат нужда и чисто емоционално да отшумят нещата.

# 490
Hardcandy, на теб след колко време ти казаха, че може да започнете опити? При мен са минали 3 месеца от абразиото, 2 нормални цикъла. Признавам си, беше ме страх, че започнахме рано, но зелената светлина от АГ ми даде някакво спокойствие, а и нетърпението надделя. Разбира се всеки си преценява, в никакъв случай не препоръчвам да се бърза, някои жени имат нужда и чисто емоционално да отшумят нещата.
При мен е специфично, защото нещата приключиха в 20та седмица.. което си е 5 месеца бременност. Беше си кажи-речи раждане + кюретаж + тежка кръвозагуба. Чисто физиологично ми казаха, че ще са ми нужни поне 3-4 цикъла да минат, докато нещата се наместят, но и като сложим психологическия фактор, по-скоро 6. Иначе на последния преглед ( 4 месеца след аборта) докторът каза, че по принцип всичко е готово за нова  бременност, но аз ще изчакам поне още 1-2 месеца… въпреки, че при мен и възрастта е фактор за съжаление. Индивидуално е, понякога лигавицата след абразио не се възстановява равномерно веднага, понякога тялото просто не е готово, понякога проблемът е в главата.
Но ако сте готови - действайте, хора!

# 491
  • На изток от Ада
Аз се чудя сега на 35 г съм , вече 6м ли е за опити или още е 1г . Нали до 35г е 1г опити и после на репруктивен АГ

# 492
  • Замък сред облаците
6м ги брой сега.

# 493
  • На изток от Ада
То като ,ако почнем опити ще съм към 36г ... Дори 36г и няколко месеца...
Уж ремонта но той март започва пак и вероятно мн време ще се прави...

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 16:07 от nasito8988

# 494
Аз се чудя сега на 35 г съм , вече 6м ли е за опити или още е 1г . Нали до 35г е 1г опити и после на репруктивен АГ
Аз съм на 37, казаха ми 3-4 месеца опити макс - ако няма резултат - консултация с  репродуктивен.

Общи условия

Активация на акаунт