Пъзели 62 - старт на реденето за 2024

• 26 874
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Кралят на джунглата, Schmidt, 1000 части

# 601
Sleeping beauty, John Collier 1000 D toys

# 602
  • София
Скоро не бях отваряла нещо по-голямо, но днес пратихме децата с нощувка при мама по случай утрешната ваканция и се почувствах готова Joy

# 603

Какво ли се задава ?!
Жалко , че сигурно ще го редя цяла седмица 😆 нямам тренинги за 1000 парчета

# 604
Black Sea - 1000 части

Много исках да наредя нещо на Black Sea, защото явно са станали много популярни през годините, в които не съм редила. Бях се приготвила да не ми харесат, но всъщност този беше приятен за редене - и откъм картинка и откъм изрязване на елементите. Като изключим лозата, другите картинки се редяха някак интуитивно. Добре че ми хареса марката, защото в момент на лудост си поръчах 4 техни пъзела.

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 16:25 от Delta_12

# 605
Приключих с момичето на колело. Много беше приятен. Благодаря за възможността да го наредя. Само не зная на кого да го върна Simple Smile
Намерих парченце. Някой да си го познава?

# 606
Аз идвам с 2 Master Pieces, по 300 XL части.
Драконите бяха с доста лошо качество, включително и скъсани ушички.

# 607
Браво на мен! Аз си го познах. Така става като сортерите са кутии от шоколадови бонбони Simple Smile

# 608
  • София
На един свят разстояние, автор Анди Кехоу, Heye, 1000 части

# 609
Идвам да попитам информативно …
Някой купувал ли е рамки за пъзели от озон ?
Гледах , че предлагат рамки без стъкло и във вкъщи всеки може да го направи , вместо за ходи по ателиета и да хвърля все луди пари ? 🤔
Досега никога не съм рамкирала пъзел и ще ми е за първи път , затова питам , защото събирам мнения и искам да разбера кое ще е най-доброто решение ?
Според мен без стъкло ще стане много прашно и ще се захаби с времето и не е ок , може би ? Ако е със стъкло , ще стане вечна картина и никога няма да се похаби качеството …

# 610
  • Варна
Тук не съм много съгласна. От моя гледна точка със стъкло пък става много тежко. Аз имам окачени десетина пъзела, в рамки, без никакво покритие. Хем на слънце висят. И дори след няколко години все още да си ок, без грам да избелеят. Иначе прах събират, чистя ги, не е проблем. Но съм учудена, че не избеляват.

# 611
  • София
Аз съм сложила в стаята на децата в рамки от Икеа, не са със стъкло, а с плексиглас.

# 612
Аз всички пъзели (освен един) рамкирам без стъкло или плексиглас. Хем ми изглежда по-красиво, хем за места, където виси над легла/дивани ми е по-спокойно да не е надвиснало нещо тежко над главата ми. Не събират прах, но аз лепя пъзела само от задната страна, чела съм коментари на хора, които слагал лепилото от предната страна и казват, че така полепвал прах.

Този със стъклото е в апартамента на родителите ми и всеки път ми боде очите това стъкло, цветовете се виждат някак по-измити, дори не мога да му направя хубава снимка.

Butterfly, ако купиш рамката от Озон, кажи си мнението, че и аз напоследък си мисля за тях, не ми се разнасят пъзелите до арт магазин, а ще рамкирам поне още един.

Последна редакция: пн, 05 фев 2024, 15:44 от Delta_12

# 613
  • Варна
Аз също лепя само от задната страна, отгоре не нанасям лепило никога. За мен красотата на един пъзел е в това да се вижда, че е направен от парченца, а не е цялостна картина, затова не обичам да има стъкло, плексиглас, фолио или каквото и да е друго върху него. Ако искам картини, няма да се хабя да редя пъзел, а ще си купя готова картина.

# 614
А , аз лепило не слагам никога , че ме е страх за не захабя хубавите пъзели или да ги прецакам по някакъв начин , че съм си малко карък на тема арт или направи си сам..
Затова лепя с двойно залепващо тиксо целия пъзел или го залепям пак двойно залепващо върху картон .
Така де , обмислям за рамките в Озон , иска ми се да има бяла , но ще погледна и евентуално ще поръчам .

Общи условия

Активация на акаунт