Работа, CV-та, HR-и, съвети - 90

• 43 877
  • 837
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Абе, само аз ли имам спомен, че потребителят е мъж? Не че е от значение, но всички се обръщат в женски род, той не ви коригира, но ми се върти спомен, че е казвал назад в темите, че е мъж.
Както и да е, към Somebady12 - може би имаш твърде завишени и нереалистични очаквания към хората като цяло. Не ти импонират на характера и темперамента и оттам неудовлетворението към отношенията ти в колективите. Казвам го, защото наблюдавам подобно поведение у дъщеря ми, която е само на 13, но все и някой нещо й е крив, все другите нещо не им е наред и т.н. Има си компания и приятели, но в класа трудно се спогаждат. И на нея обяснявам, че проблемът е в нейния телевизор и прекалените й очаквания към хората. Честно казано, притеснявам се да не порасне такъв възрастен, вечно недоволен и ненамиращ своето място. Затова постоянно говоря и обяснявам, отделно ходи и на психолог, защото в училище е обект на вербален тормоз и не успява да се справи сама, нито с наша помощ. Дано не ми се обидиш, не целя да те засегна, но разбери, че отстрани не изглеждат добре нещата и може би наистина трябва да поработиш върху себе си. Не защото си лош човек или крив или каквото там, просто мисля, че имаш прекалени и нереалистични очаквания към хората, отново го казвам.  Те са си такива, каквито са, не можеш да ги промениш, но можеш да промениш своята нагласа и реакции. Помисли върху това, с най-добри намерения ти го пиша. Много ще ти е трудно, ако не направиш нещо по въпроса.

# 91
Абе, само аз ли имам спомен, че потребителят е мъж? Не че е от значение, но всички се обръщат в женски род, той не ви коригира, но ми се върти спомен, че е казвал назад в темите, че е мъж.
Както и да е, към Somebady12 - може би имаш твърде завишени и нереалистични очаквания към хората като цяло. Не ти импонират на характера и темперамента и оттам неудовлетворението към отношенията ти в колективите. Казвам го, защото наблюдавам подобно поведение у дъщеря ми, която е само на 13, но все и някой нещо й е крив, все другите нещо не им е наред и т.н. Има си компания и приятели, но в класа трудно се спогаждат. И на нея обяснявам, че проблемът е в нейния телевизор и прекалените й очаквания към хората. Честно казано, притеснявам се да не порасне такъв възрастен, вечно недоволен и ненамиращ своето място. Затова постоянно говоря и обяснявам, отделно ходи и на психолог, защото в училище е обект на вербален тормоз и не успява да се справи сама, нито с наша помощ. Дано не ми се обидиш, не целя да те засегна, но разбери, че отстрани не изглеждат добре нещата и може би наистина трябва да поработиш върху себе си. Не защото си лош човек или крив или каквото там, просто мисля, че имаш прекалени и нереалистични очаквания към хората, отново го казвам.  Те са си такива, каквито са, не можеш да ги промениш, но можеш да промениш своята нагласа и реакции. Помисли върху това, с най-добри намерения ти го пиша. Много ще ти е трудно, ако не направиш нещо по въпроса.
Това в психологията е локус на контрола - има хора с вътрешен такъв, и хора с външен. Първите търсят причината в себе си, което не винаги е положително, защото са склонни да се чувстват виновни и да се тормозят за независещи от тях ситуации и събития. Вторите "обвиняват" другите, обстоятелствата, съдбата.... все странични фактори, но не търсят причината в себе си.

Лично аз откакто осъзнах, че хората и събитията са такива каквито са и единственото, което мога да променя е моята реакция спрямо тях, животът ми - и професионалният, и личният, придоби голяма лекота. Да, има нетактични хора и в работата, и в живота, но това може да се дължи на сто причини - семейна среда, социална среда, особености на характера, за които аз нищо не мога да направя.

# 92
Колкото и подлизурски да звучи за някой може би, трябва да се опитаме да се нагодим ние според ситуацията, съответно към колегите си. Не те към нас. Ние сме новите, когато влизаме в нов екип. Очаква се от нас да влезем в тона на колектива, а не колектива да върви на пръсти около нас. Това не значи, че трябва да пристъпваш някакви свои принципи и не винаги ще попаднеш в правилната среда, за това сменяш и опитваш. Но ако навсякъде не се чувстваш добре и през 3 месеца сменяш работодателите си, може би нещо в теб трябва да се промени.

# 93
  • Бургас
Like_Smoke, именно! Това се опитвам и на нея да обясня, ама е трудно.

# 94
Somebody, потърси си отдалечена позиция, явно ще се чувстваш по-добре да работиш от вкъщи сам. Най-добре с чужденци, те обикновено не се интересуват грам от личния живот на колегите.
Пък за социален живот предполагам си имаш приятели. Или се запиши на спорт или някакви други занимания. Там хората обикновено са много добронамерени.

Всъщност каква ти е квалификацията? От това зависи колко лесно ще намериш отдалечена позиция, но щом работиш нещо, изискващо само комютър, то би трябвало да е възможно.

# 95
Like_Smoke, и аз съм съгласна с теб и така процедирам.
Другите не може да промениш, само себе си.
Ама говорим и за нормално его. Когато на някой целия свят му е виновен и винаги другите са виновни, никога не вижда и не си признава грешките - говорим за нездраво, инфантилно его.
Почвам да мисля, че е тролче.

# 96
Еййй, половин тема изтриха зарад то(а)я......!!!
Като толкова не може да приема чужди мнения, да не пише в темата, е*аси!!!!

# 97
Просто се пързаля с нас. След 2 месеца ще дойде и ще каже, че е на нова работа.

# 98
За съжаление не мисля, че е пързалка, в доста теми от раздела се подвизава с доста измислени, но сходни истории. Хубаво, че той/тя/то са решили да потърсят помощ, дано наистина го направят. Аз преди 2 месеца написах, че има нужда, ама не само ми изтриха мнението, ами и модератор ме заплашва на лични с бан... А въпросният потребител изписа куп лъжи за мен, които си останаха.

П.П. Здравната каса покрива някакви консултации с психиатър, та поне първоначална помощ може да получи без да се охарчва, ако личният лекар му/ѝ даде направление.

# 99
Казах ви. Тролче.
Явно и въпрос за полът са много лични. Аз не видях кое баш беше за триене, ама айде....
Просто не му отговаряйте. Не го хранете повече.

# 100
Туй е щот сме се събрали едни лоши лелки и бойко, дето казваме, че да си сменяш работата през три месеца не е номрално и проблемът си е в теб.

# 101
  • Сф
Аз отдавна искам да ви споделя една ситуация, с която се сблъсках на работното място, и която много ескалира около Коледа, ама е дълга и все отлагам.
Ако утихне малко темата ще взема да я напиша, че да не скучаем излишно.

----
Полът и сексуалното самоопределяне винаги са били чувствителна и лична тема. Особено в последните години. В текущата ми фирма дори сред обучителните видеа и трейнинги при постъпване, има такива заснети с транссексуални и как не трябва да се подиграваме с тях, а да ги адресираме с "те/тях".

# 102
Е, давай, де. То беше, квот беше, затриха го.....

# 103
Напиши. Смени темата.

# 104
  • Melmak
Ох, виждам аз един проблем в нашата фирма с подобен случай. Човекът е от lgbtq обществото. Това не ме интересува особено. Нов е в екипа. Лошото е, че се държи зле с хората, които го обучават. Отговаря грубо, заяжда се, няма търпението да изчака да му се обясни всеки детайл и особеност на клиента.
После ако го ескалираш ще каже, че е дискриминиран. А не е, всички го приемат нормално. Иначе е доста колоритен на външен вид и прави впечатление. Трудно е в такива ситуации.

Общи условия

Активация на акаунт