Работа, CV-та, HR-и, съвети - 90

• 43 827
  • 837
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Нормално е цензът да включва годините опит и това няма общо с прослужено соц време. Wink
Така, както е адекватно човек с повече опит да получава повече.

# 286
В частна фирма никой няма задължения да вдига или изравнява заплати. В държавната администрация не знам, там вероятно не е така.....

# 287
И според мен доводът "на колежката Х увеличихте заплатата, значи трябва и на мен" не е адекватен. Питащата след майчинство е две години  назад от колегите си, може да не и се струва справедливо, но е факт. Освен ако не е някаква работа, в която няма грам развитие, и след 10 години си правиш абсолютно същото, както в първия работен ден. Само тогава заплатите са еднакви, а покачването им отразява само инфлацията и нищо друго, защото развитие няма.

# 288
За мен ако питащата не се справя добре, наваксва-да не се изравнява. Иначе си е дискриминация. Какво като е изпуснала 2 години, какво основание е това.

# 289
Според мен трябва да се изравни възможно най-скоро. Мисля, че повечето сфери на дейност не са чак толкова динамични, че човек с опит да не влезе в час за 1-2 месеца.

# 290
  • Melmak
Нарциса, сложна ти е ситуацията. От една страна този е пълен тъпак явно и не може да търпите да ви обижда и крещи. От друга страна и да говориш с шефа, не се збае ще има ли някакъв ефект.

Аз бих опитала да говоря, но без да го клепам какъв е некадърник и без той да присъства. По-скоро бих отишла да говоря с баш шефа, но с идеята как онзи крещи и обижда, как създава излишен стрес и се държи недопустимо, а не какъв е некадърник. Понеже не е наша работа да оценяваме началника, но сме в правото си да си кажем, когато друг колега не се държи добре.

# 291
А някой друг от наличния персонал, може ли да свърши неговата работа?

# 292
Нарциса, сложна ти е ситуацията. От една страна този е пълен тъпак явно и не може да търпите да ви обижда и крещи. От друга страна и да говориш с шефа, не се збае ще има ли някакъв ефект.

Аз бих опитала да говоря, но без да го клепам какъв е некадърник и без той да присъства. По-скоро бих отишла да говоря с баш шефа, но с идеята как онзи крещи и обижда, как създава излишен стрес и се държи недопустимо, а не какъв е некадърник. Понеже не е наша работа да оценяваме началника, но сме в правото си да си кажем, когато друг колега не се държи добре.

Лошото е, ако точно този е човек на шефа. Тогава нещата ще се развият зле за нея.

# 293
А някой друг от наличния персонал, може ли да свърши неговата работа?
Не. То това е големият проблем и за неговата душевност, и за фирмата. Хем е единственият с експертизата, хем не иска да я прилага, хем не може да го разбере и накрая се сърди, че не сме свършили нещо, което е за още един човек на пълен щат.

Лошото е, ако точно този е човек на шефа. Тогава нещата ще се развият зле за нея.
Май е. Но пак няма логика в конфигурацията един неработещ специалист и двама некомпетентни в сферата. Съвсем извън личните истерии на вожда, мен това ме втрещява, как никой не вижда проблем в основите, ами са втренчени в липсващите резултати. Нещата са малко да очакваш малинов храст да роди круши, очевидно няма как да стане.

# 294
Колкото и да ти се иска, няма да оправиш бакиите на фирмата. Щом са го назначили и го търпят, значи има нещо, което вероятно не знаеш. Нагледала съм се на некомпетентни и мързеливи мениджъри, но това е положението. Винаги в един момент лъсва фактът, че са я приятел, я роднина, я любовник/ца на някого. И този, който си е позволил да роптае против тях дори и неофициално пред колеги, винаги изяжда дръвцето по един или друг начин. Затова ти писах - запази неутралитет и не се меси. Това като съвет, пък ти си знаеш.....

# 295
Щом собственика го държи, значи се справя с това, което иска собственика. Вие не знаете, какви са договорките между тях. Работата на оперативния може да я свърши всеки, но на главния- не.

# 296
Буболина, вече няколко пъти написах, че работата на оперативния ние не можем да я вършим в този вид, в който се изисква от нас. Спри да пишеш едно и също, което съм казала, че не е възможно още преди ти да се включиш.
Колкото до бакиите на фирмата, в случая ги споменавам не толкова заради голяма загриженост към нея, са защото е очевидно несвършена работа.
От друга страна, Соул е права. Този човек си позволява да казва, че му е под нивото да върши такава работа като нашата, и шефът явно не се впечатлява от това изказване. Това за мене е признак ,че вождът е много наш човек. Просто другото обяснение шефът да не се впечатлява е, че няма акъл да осмисли какво чува, а той акъл има.
Ще го мисля. Гледам обяви, има дистанционни интервюта, мога да духна, ако нахалството пак избухне.

# 297
  • София
Да, но я обвиняват, че не си е свършила работата. Следващият път като има такова обвинение бих отговорила - аз върша всичко, което ми е възложено, но имам само 8 часа работен ден. Ако Вие бяхте свършили еди какво си (конкретно нещо от неговата работа) щяхме да успеем. Така ще се усетят заради коя точно несвършена работа е проблема.

# 298
На подобни места, нещата не се оправят, пожене някой е казал, че си върши работата. Няма и да се променят....

Не знам коя е фирмата, но да се прави проблем за "голямо" ДДС, значи са някакви ..... не особено перспективни като фирма.

# 299
Според зависи какви са плановете на собственика се нагласят печалби, ДДС и др.
Това е работата на главния, да нагласи сметките накрая.
Собственика го интересува крайния резултат, а не кой какво прави междинно.
Една и съща оперативна работа един я приключва за 2 часа, друг за 4.

Общи условия

Активация на акаунт