Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 208
  • 775
  •   2
Отговори
# 570
Една такава,
Ти направо ме уби! И аз съм Тома Неверни, ама ти ме биеш 😀
Какво да ти направят бе жена,  бъбрек ли да ти извадят?
И като е с локална анестезия как точно ще ги контролираш какво правят?
Дишай спокойно и имай доверие на хирурга! Ще мине и замине и това!

# 571
Една такава,
Ти направо ме уби! И аз съм Тома Неверни, ама ти ме биеш 😀
Какво да ти направят бе жена,  бъбрек ли да ти извадят?
И като е с локална анестезия как точно ще ги контролираш какво правят?
Дишай спокойно и имай доверие на хирурга! Ще мине и замине и това!
Според мен има предвид, че ще се разпише за гефрир и ако се окаже злокачествено ще отрежат гърдата. И мен искаха да ме накарат да разпиша такъв документ, но доколкото разбирам на нея ще махат образуванието, така че това са различни манипулации, да не се притеснява и да се мъчи с местна упойка 🍀

# 572
Момичета може ли малко разяснение. Днес бях на преглед при д-р Ваня Балева. Каза ми да го махам от себе си и да ми направят хистология за да сме сигурни. Обаче докато чаках, говорих с една жена, която ми обясни, че се подписваш на някакъв документ и не знаеш как ще се събудиш от операция. Хвана ме шубе да не ми направят нещо докато спя и казах, че ще се оперирам с местна упойка. Някой с местна да е премахвал образование? Поискаха ми амбулаторен картон хартиен. От къде се взема това? Нещо друго, което да питам или трябва да знам?Някой опериран при нея? Благодаря за насоките!
Не правите ли първо хистология, после Онкокомитет и после операция? Ако образуванието е гледано на ЯМР и е по голямо, с предоперативна химия може да се стопи и да се запази гърдата (зависи и от размера,де)
Аз вчера бях при Консулова, тя беше категорична против мастектомията, която ме съветват в Сити, ХЕР положителен не е наследствен, гърдата ми е голяма и има къде да се реже - ако се стопи тумора, има  шанс за отстраняване само на частта около образуванието. Каза, че съвременните изследвания дават превес на щадящи операции, особено на тези с предоперативна химия.

# 573
  • София
Скрит текст:
Момичета може ли малко разяснение. Днес бях на преглед при д-р Ваня Балева. Каза ми да го махам от себе си и да ми направят хистология за да сме сигурни. Обаче докато чаках, говорих с една жена, която ми обясни, че се подписваш на някакъв документ и не знаеш как ще се събудиш от операция. Хвана ме шубе да не ми направят нещо докато спя и казах, че ще се оперирам с местна упойка. Някой с местна да е премахвал образование? Поискаха ми амбулаторен картон хартиен. От къде се взема това? Нещо друго, което да питам или трябва да знам?Някой опериран при нея? Благодаря за насоките!

И какво могат "да ви направят докато спите?!" 🤔
И като сте с местна упойка ще знаете точно какво ви правят и ще им давате акъл, нали?
"Някакъв документ" се подписва дори за рентгенова снимка.
Имайте доверие на лекарите си, бе хора!

# 574
Ами страх ме е от моментна хистология, която може и да е грешна. Страх ме е да не решат, че трябва да махат повече от образуванието, като например лимфни възли или повече гърда. Искам да се махне, да се изследва и недай Боже ако трябва да се махат лимфни възли да е със сентинелна биопсия, а не поред всичко.
Докато чаках при нея 3часа хем със час, една жена сподели , че В.Иванов и е махнал всичко, както и много лимфни възли подред. Беше с подута ръка. Между другото каза че е отказала абсолютно всичко- химия, лъче и хормони. Лекува се само с добавки вече 10години. Бях впечатлена каква сила и вяра има в тая жена. Мъжът и е починал от рак 2 -3 години преди тя да се оперира и тя остава с 2 деца , едното на 2 годинки. Решава, че трябва да живее , защото няма кой да и гледа децата. Просто бях изумена каква сила да имаш да откажеш лечение , като от това ти зависи живота.

# 575
Това за мен не е сила, но няма да напиша какво тончо мисля.
Може би, защото е отказала химия и лъче още преди операцията, то лекаря е махнал всичко  Thinking
Лекаря направи на сестра ми квадрантектомия и няколко лимфни възли, само защото направи предоперативна химиотерапия след оперативна биопсия. Каза, че той не желае да маха всичко, но ако не направи химия, то той не поема отговорност с органосъхраняваща операция. Но - всеки сам си преценява какво и как да прави с тялото и с живота си Hands V

# 576
  • София
Между другото каза че е отказала абсолютно всичко- химия, лъче и хормони. Лекува се само с добавки вече 10години. Бях впечатлена каква сила и вяра има в тая жена. Мъжът и е починал от рак 2 -3 години преди тя да се оперира и тя остава с 2 деца , едното на 2 годинки. Решава, че трябва да живее , защото няма кой да и гледа децата. Просто бях изумена каква сила да имаш да откажеш лечение , като от това ти зависи живота.
Не е сила това, а безотговорност! Бих използвала друга дума, ама ще е в разрез с добрия тон.
Не бих хванала вяра на първия срещнат човек. Като е отказала всякакво лечение, какво търси в болницата??
Една такава, разбираеми са стреса и първоначалния шок, както и лутането къде, как, при кого. Въпреки всичко, постарайте се да не губите здравия си разум и следвайте установените алгоритми, вярвайки на лекарите си. Какво значи “страх ме е да не решат”? Ще им кажеш по колко и какво да режат? Нелепо е. Ако не си убедена, че това е твоят лекар (интуицията не е за пренебрегване), просто търси друг. По-добре така, отколкото да учиш хирурга как да оперира. Не дай Боже да кажеш “искам локална упойка, че да контролирам нещата” Какво, ще ги биеш през ръцете ли?
Стягай се и разсъждавай като възрастен човек. Казвам го с най-добри мисли.

# 577
Ако ви е страх от грешна хистология, ходите на второ мнение,на трето и т.н., които потвърждават първата,  И намирате добър лекар, който знае как се взима хистология. От 30 години стандартът е първо хистология, после Онкокомитет, после терапия.
Горещо препоръчвам Виктор Йорданов, ако сте от София. От няколко лекаря онколога чух хвалби и добри думи за професионализма му, и аз го потвърждавам, отлично си свърши работата и взе проба под ехографски контрол.
За тези, които отказват лечение и се лекуват с билки и аз ще се въздържа от коментар, всеки има глава и преценява дали знае повече от лекарите. Отказването на лечение при толкова сериозна диагностика е абсолютна безотговорност, още повече с две малки деца.

# 578
  • София
Една Такава, тези неща се решават в разговор с хирурга преди операция. Той ти казва какви са вариантите, ти казваш какво искаш. Аз бях с моментна хистология, бяхме се разбрали ако е злокачествено, да направим дисекция на лимфни възли. Не съжалявам за решението си, спокойна съм, че нищо не е останало в тялото ми. И с ръката нямам проблеми, правя редовно гимнастика и всичко е ок. Е, сега започвам лъчетерапия, никак не ми се иска, мисля го как ще ми понесе, но и за миг не си помислям да откажа. Имай вяра на лекарите, поговори с хирурга, кажи си какво те притеснява, но не отказвай лечение.

# 579
Една Такава знам, че преди операцията може да посочиш изрично, че искаш да ти се отстрани само образуванието с околна тъкан, без да се пипа нищо повече на този етап. Както д-р Вълкан Иванов казва - абсолютно недопустимо е пациентът да легне на операционната маса и да не знае с гърда ли ще се събуди, с възли ли или без. И не само той го казва, разбира се.
Според резултата от получената хистология и след среща с лекари се планират следващите стъпки.
Относно отказването на конвенционално лечение- познавам хора и съм проучвала случаите на много други хора, които успешно са се излекували алтернативно.
За съжаление, аз не бях от тях обаче. Историята ми е в темите назад. Бях диагностицирана 21 и след малка операция ( без лимфна дисекция ), отказах лечение, не съм пила или правила нищо по-специално, просто почнах да се храня по-здравословно, да спортувам повече- абе общо взето взех да си живея като преди с някакви подобрения.
Година и половина бях добре, но 2023 бях диагностицирана пак. Минах конвенционалното лечение, радикалните операции, от които така ме беше страх. Не е страшно хич. Неприятно е, но минава. Продължих и продължавам здравословните си навици, че даже и ги задълбочвам. Едното не пречи на другото. В смисъл могат да се съчетават двата вида медицини, това искам много хора да разберат. И да не се анатемосва нищо.

# 580
Аз не смятам, че алтернативните методи лекуват рак. Просто хората, които уж са се излекували с тях, имат късмета или да няма разпространени ракови клетки или те да не се развиват. И те си мислят, че е заради сода, гъби или билки, а всъщност е заради късмета ракът им да не се развива повече или пък защото е махнат навреме.
Но може и човек да няма този късмет.
Колкото случаи знам за такова "излекуване", в пъти повече са тези за влошаване на състоянието и даже за, недей Боже, фатален край.
Така че за мен не е сила, а страх от терапиите и руска рулетка. Някои печелят, някои не.
Но не съм против билки, добавки и здравословни начин на живот.
Даже напротив, те биха помогнали на организма да се справи. Но при доказано агресивен рак или в напреднала форма да се разчита само на тях е много, много рисковано.

# 581
  • Burgas, Bulgaria
Момиче ! Я ела на себе си ! Много ли ти е важно да владееш положението?! Не е ли по да си жива ?!? Ма да махат каквото трябва.
Точно в тази тема тук е малко цинично написаното от теб  ,макар всички да сме наясно  ,че не това е целта.
И без възли и без гърди и без матка и без яйчници ....много важно ! Нито примерно ще съм първата, нито последната ...аз така разсъждавам ,защото съм без яйчник, сега искат матката да махат ,защото е пълна с миомни възли.
п
Планувам ходене до Варна за биопсия на второто образувание и лимфния възел ,вчера ми се каза ,че това трябва да направя . Да махат ако е за махане...нямам време и желание да живея в мисли и тревоги ...до това заключение стигнах...и не ми беше лесно да приема  ,че още ще режат ,защото ,до тук имам 8 операции .
Относно срещата ти -  никога не ми е минавало през ума подобно решение за отказ от лечение, приемам го като висша форма егоизъм и форма на тормоз към близките ти хора ....

# 582
Както казва Еа, двата метода могат да се съчетаят успешно, аз промених начина си на хранене драстично. Гледам да се храня с органични храни, пия много сок от моркови, мъча се да  променя целия си мироглед и да се отърва от стреса. НО няма сила и смелост, които да ме накарат да откажа конвенционалното лечение. Двата метода могат да се съчетаят успешно, нищо не пречи да си живеете активно, да спортувате, да ходите на йога, на терапевт, ако имате нужда от професионална помощ, да се храните по определен начин.
Вчера точно Доц Консулова ми  обясняваше, че предоперативната химия, може да изчисти лимфните възли, и да мина само със сентинелна биопсия,  без сляпо вадене на възли, по преценка на доктора, доколкото разбирам при вас на място ще се решава какво да вадят, нещо за което ЯМР,  биопсия ще внесе повече  яснота. Предоперативната химия може да смали толкова тумора, че  да минете с органосъхраняваща операция, ако имате рак, де.
Вземете информирано решение, събере мнения, не  разчитайте на едно мнение. Аз не разбрах Вие имате ли потвърждение , че е злокачествено, в смисъл ЯМР дава голяма яснота по повода.

# 583
  • София
Здравословният начин на живот не само може да се съчетае с медицинските интервенции и процедури, но той всъщност се и препоръчва от съвременната медицина, не разбирам защо го противопоставяме. Навсякъде В медицината за нашата диагноза пише, че здравословно хранене, често спортуване и въобще активен начин на живот, ограничаване на алкохол и всякакви вредни субстанции водят до повишаване на преживяемостта. Виж, за гладолечение, ядене на гъби и всякакви други неща няма доказана ефективност засега от страна на медицината /някои направо могат да навредят дори - сини скорпиони и т.н./, а отказ от лечение като химия или лъче е много вероятно да доведе до рецидив. Естествено, че има и хора, които са минали само с операция и без рецидив, операцията е вид лечение все пак, но има и проценти при всеки вид рак коя терапия с колко може да помогне да се намали вероятността от рецидива. Аз лично съм на принципа да се възползвам от всеки процент, бил той и 0,0001.

# 584
Аз не разбрах Вие имате ли потвърждение , че е злокачествено, в смисъл ЯМР дава голяма яснота по повода.
[/quote]
Аз нямам потвърждение. Просто лекарката ми обясни, че едно такова образувание , каквото и да е то няма място там. Каза че ще се изследва клетка по клетка, защото и една да има е опасно, а с биопсия според нея може и да се пропусне участък. Също ми обясни , че дори и да е доброкачествено, като стои там може да се изроди и затова не ми даде избор , а каза няма какво трябва да го махнем.

Благодаря на всички за шамара, отдавна не бях яла такъв бой хахаха. На страха очите са големи наистина.

Общи условия

Активация на акаунт