Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 215
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, някой ходил ли е на лъчетерапия в Токуда? Казаха ми, че се доплаща, та ме интересува какви са цените ориентировъчно, че там ми е най-удобно.

# 556
  • Русе
Преди три години платих само прегледа и оттам нататък те си поеха всичко.

# 557
  • София
Може би сега има някаква промяна, защото от " Надежда" /откъдето ме изпращат/ ме предупредиха, че там се доплаща.

# 558
  • Русе
Тогава се доплащаше за престой в болницата, в отделението, но ако ти си от София, няма за какво. Обади се по тел и питай.

# 559
Момичета, пак съм аз! Много притеснена, доц. Калчев ми се обади и ми каза, че трябва да се направи доп изследване Dual Kish, тъй като съм получила граничен резултат на HER. Четох доста, но какво точно определя her дали е позитивен или негативен.
Моля, помощ!
Cry

# 560
Няма защо да се притесняваш, явно ХЕР е граничен и искат да го потвърдят. Най общо има три вида рак, Естроген положителен-отрицателен, Прогестерон положителен- отрицателен и ХЕР положителен - отрицателен, явно твоя дава гранични и стойности и не са сигурни. Моят рак е ХЕР положителен, има голямо значение какъв е вида рак, заради терапиите после. За ХЕР- а има Херцептин и Перджета лечение , което продължава една година.

# 561
Няма защо да се притесняваш, явно ХЕР е граничен и искат да го потвърдят. Най общо има три вида рак, Естроген положителен-отрицателен, Прогестерон положителен- отрицателен и ХЕР положителен - отрицателен, явно твоя дава гранични и стойности и не са сигурни. Моят рак е ХЕР положителен, има голямо значение какъв е вида рак, заради терапиите после. За ХЕР- а има Херцептин и Перджета лечение , което продължава една година.
Благодаря haidi

# 562
Аз трябва да реша къде да се следя.
В Сити Клиник Младост се плаща еднократно 300лв и по 50 на посещение.
Като място Надежда ми е доста удобно. Там има ли доплащане и дали биха ме поели за следене като до сега съм била другаде на комисия и операция? Принципно и на двете комисии мнението е само хормонална терапия (която не знам дали ще вземам), т.е. иде реч за прегледи и изследвания да се назначават коректно и адекватно във времето.
Вие какво мислите и какви са другите варианти за болница/доктор за прослвдяване ?

# 563
Малинче, и аз искам да не я взимам, ама трябва да я взимам, и си я взимам, кво да правя Simple Smile
Хубаво си притегли решението, моля те, то е за теб, не е за мен Heart
Аз се следя в диспансера на терапията Варна. При входиране на документите в началото платих 100лв, нещо като консулт, и после нищо не съм плащала, нито за лъчето, нито в диспансера. Тва за инфо само. Явно на всякъде си има нещо като еднократно плащане.

Последна редакция: вт, 27 фев 2024, 21:02 от anonymous78

# 564
В Надежда нищо не се плаща за диспансер

# 565
Не съм сигурна точно какво подписах, но го подписах де, на първата дата на която ме извикаха диспансерно.. беше нещо от сорта, че като диспансеризиран пациент имам отговорности един вид да следвам лечението, нещо такова, предписанията им, и ако нещо съм контра и не ги следвам, може да поискат от мен да възстановя направените за мен разходи, като разходи за скенери, всякакви изследвания и тем подобни.. нещо такова. . че не го снимах, обикновено всичко си снимам Simple Smile
Но и не знам дали са "глобявали" някого при неявяване, неспазване на процедури, хъм

# 566
Благодаря ви!
Аз днес си казах в прав текст на д-р Ганчева какво смятам да правя. Взеха ми документите за комисия. Предполагам ще се съобразят със собствената ми лудост. Пита ме сигурна ли съм и толкова. Не се е опитвала да ме разубеждава, за което съм и благодарна.
Клоня да си остана там, но все пак ще проуча нещата и в Надежда можеби. За ходене два пъти в годината реално все тая къде ще съм.
Чудя се да подам ли за нов ТЕЛК документи. Сега имам 72% заради МС. Ще ми дадат ли сега повече според вас?
Сигурно много ще се забави това нещо, на бива да пробвам.

# 567
Би трябвало да ти дадат. Нали промениха наредбата и вече всички заболявания носят определен процент. Но имай предвид, че ТЕЛК-а става срочен, ако се ползват и другите заболявания, освен основното

# 568
Момичета може ли малко разяснение. Днес бях на преглед при д-р Ваня Балева. Каза ми да го махам от себе си и да ми направят хистология за да сме сигурни. Обаче докато чаках, говорих с една жена, която ми обясни, че се подписваш на някакъв документ и не знаеш как ще се събудиш от операция. Хвана ме шубе да не ми направят нещо докато спя и казах, че ще се оперирам с местна упойка. Някой с местна да е премахвал образование? Поискаха ми амбулаторен картон хартиен. От къде се взема това? Нещо друго, което да питам или трябва да знам?Някой опериран при нея? Благодаря за насоките!

# 569
Подписваш информирано съгласие( подписва се перди всяка по-дериозна манипулация). За Ваня Балева гарантирам, че няма да Ви направи нищо, дето не трябва. Ще се събудите нормално от операцията( имам много операции, тези в КОЦ-а и при Балева са били ОК). Хартиения картон Ви го искат заради болничните. Ако нямате- ЛЛ ще Ви го завери, след като си го купите от книжарницата.

Общи условия

Активация на акаунт