Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 636
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
Аз винаги съм минавала много бързо в Александровска.

# 121
За Варна също съм чувала, че може да стане по-бързо.

# 122
Момичета, стегнала ми се е душата от ужас, доктора каза ако имам метастази, до 4 години живот, ако остана 2б, много добра прогноза.
Един въпрос, направление 36 ли ви искат за ПЕТ скенер? Щото ми дали 37 Sad

# 123
Момичета, стегнала ми се е душата от ужас, доктора каза ако имам метастази, до 4 години живот, ако остана 2б, много добра прогноза.
Един въпрос, направление 36 ли ви искат за ПЕТ скенер? Щото ми дали 37 Sad
 haidi ,кой е този доктор ,да знаем ,да не ходим при него.Идея нямам ,как така ги решават тези срокове ,тези хора , когато дори нищо не е ясно.Абселютно не сериозно и не професионално е това изказване.Горе главата момиче , познавам хора ,които са имали мети на доста места и са им давали 2месеца живот и са живи ,едната жена 10г.  ,другата 6 вече.Та дори  и когато нещата са много зле ,надежда има,а какво да говори при резултат само от биопсия ,без изобщо , още да ясно какво е положението .🤬

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 16:19 от renji

# 124
Що за лекар е това?
При сестра ми с достатъчно голямо, че да класифицират като G3, още преди ПЕТ скенера, лекаря в комисията каза "Ние не сме бог, години не даваме. Действаме по схема на лечение и целим пълна ремисия, т.е. оздравяване." Тя ревна и не слуша нататък, та аз доизслушах и ходих на консултация по документи при онколог за планиране на химиотерапията.  "Ако откаже лечение - химия, операция, лъче...каквото кажат колегите, тогава почваме да гледаме статистиките и да даваме срокове и пак мнооооого условни".

За направлението звънни за запазване на час в съответната болница с ПЕТ скенер и им кажи - имам това, върши ли работа. При сестра ми ѝ казаха да добесе направление за хирург, техния хирург ще напише каквото трябва за PET-CT (това в 5та градска).

# 125
Момичета, къде мога да се вредя за ПЕТ скенер по бързо. Имате ли идея. Орешков ми сложи стадий 2Б, но трябва да мина на ПЕТ, за да се види за разсейки.
Панагюрище?
От други девойки разбрах, че в Пета градска в София Пет скенера е нов и не се чака много, успех Flowers Four Leaf Clover

# 126
  • Русе
Хайди, прати Орешков на майната му!!! и изтрий от главата си какво си чула от него. Веднага!!! Той да не е станал Господ, че може да предскаже колко ти остава!?! Ай сиктир, че ме ядоса. И кво се прави на отворен? Токуда винаги оставят спешни часове на Пет скенера и никога не са им свидили направленията. Лично съм чувала това за часовете. Ма майкоуу, 2Б и четири години!!! Остават ми два месеца живот значи. Освен да лягам и да чакам RageRage

# 127
Haidi, и аз за Пета градска знам, че става по-бързо. Също така, съм срещала жени по болниците в четвърти стадий, които си бяха съвсем живи, даже не можеш да кажеш, че им има нещо на пръв поглед и провеждаха лечение за не-знам-си-коя година от началото!!! И аз се ядосах! Апропо, аз съм стадий 2а с G3 -  голям тумор, с мета в 2 лимфни възела, слабо хормонозависим. Допълвам се, защото се сетих, че тези статистики са отпреди години. С новите терапии, които явно са успешни, статистики още няма, според мен. Освен това, тази прогноза може да е вярна, само ако не се предприеме лечение. Иначе - абсурд! Вярвайки изначално у доброто у човека, да не би това да е имал предвид, т.е. че ако се остави без лечение, тогава по статистика е 4-годишна преживяемостта?! Само това ще да е, така че просто битката започна.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 21:10 от Calm

# 128
Благодаря много за куража ❤️, в Панагюрище ще могат да ми дадат в началото на февруари дата. Сравнително бързо.
Утре ще звънна и в пета градска.
Много се уплаших от тия стадирания, аз съм с тумор 2,1-2,3 на 2,3-3,1 със два светнали на ЯМР възела.  Всеки го минава тоя път и аз не правя изключение, докато му свикна, докато се науча какво да питам...сега само се шашкам и си гълтам езика пред перспективите на тумора.. Много се уплаших от вероятностите за метастази, но вероятно всеки е бил уплашен. Ясно ми е, че е такъв протокола, но се шашнах като го чух от лекар. В крайна сметка , реших да мисля позитивно и се поуспокоих, явно докато се ошлайфам в тая тематика и свикна, ще има още да се плаша, иначе ми дадоха направление за ПЕТ, не се скъпиха. Казаха ми и, че после радикална мастектомия трябва да направя, след химиотерапията.
Задължително ще ида на второ мнение, трябва да усетя химия с лекаря, да му се доверя. Например, безусловно вярвам на Виктор Йорданов, искам и такъв онколог да намеря, а иначе ми е ясно че ще чакам навсякъде, навсякъде има пациенти, заети лекари. Важното е да имам доверие и що годе човешко отношение. Не специално, просто човешки да се държат.

# 129
  • ПЛОВДИВ
Момичета, да си имам акъла дето сега ми дойде да Ви попитам правихте ли диета когато бяхте и сте на хормонотерапията, тъй като питах онколошката и тя ми каза, че мога да ям всичко, но аз съм малко "Тома не верни"?

# 130
Никаква диета не спазвам. От година и половина съм на Золадекс и Тамоксифен. За момента съм на теглото отпреди заболяването. Но се следя на кантар пред ден-два Simple Smile

# 131
  • София
И на мен ми казаха, че мога да си ям всичко. Аз обаче имам килограми за сваляне. Отделно от химията качих още 5 кг. И от началото на януари започнах да се храня по Зоната и да ходя на тренировки тип функционален фитнес. Дотук съм -4,500 кг. и се чувствам ок.

# 132
  • Русе
Само билките са проблем. Май я има таблицата в първия пост, в която са написани кои треви пречат на Тамоксифена

# 133
Само билките са проблем. Май я има таблицата в първия пост, в която са написани кои треви пречат на Тамоксифена
Къде е тази таблица, не я намирам.

# 134
  • Русе
Защото я няма. Малко по-късно ще я кача.

П.С. Качвам сега каквото има събрано по темата. На следващата тема ще ги сложа в първия пост.

Хормонпозитивните и на активно лечение избягваме:
1. Антиоксиданти суплементиране
2. Вит А
3. Вит Б
4. Вит Ц
5. Вит Е
6. Лайка !
7. Жълт кантарион !
8. Червена детелина
9. Грейпфрут !
10. От пчелните- прополис, и по малко е позволен, другите не- заради силните антиоксидантни свойства.
11. Забранени са нар и маракуя.

Хранителни добавки, имуностимулатори и имуномодулатори, болница Надежда

Ето я и самата таблица;
https://www.docdroid.net/yIBD1lb/komplementarmedizin-wechselwirk … iX_5xMl5ExQp7WgK8
И обясненията към нея:
Скрит текст:
Момичета, в една друга група тук във фейсбук, една дама публикува тази таблица, която описва кои медикаменти, прилагани за рак на гърдата и кои билки са съвместими/несъвместими. В червено е доказана несъвместимост, на база проучвания върху хора и животни. В оранжево е доказана несъвместимост в лабораторни условия (в епруветка). В зелено са тези, за които е доказано, че със сигурност няма взаимодействие с препарата т.е. не се бият едно с друго. За останалите в сиво и бяло няма данни от проучвания.
https://www.docdroid.net/…/komplementarmedizin…
По думите на въпросната  дама, таблицата е била разработена за конференция на онколози в Лисабон през 2019 г., посветена на борбата с рака. (Отдолу е посочено дори име на конкретен лекар.) Надявам се, таблицата да е реална и да ви е от полза.
Някои от посочените медикаменти в колонката вляво са с химичните им имена, като например Херцептина е написан като Транстузумаб, Золадекс е написан като Гозерелин, Нолвадекс е написан като Тамоксифен. Обърнете внимание на тези подробности.

П.С.! Тази информация е предоставена от съфорумки, не е мое дело.

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 16:22 от Ели_дечкин

Общи условия

Активация на акаунт