Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 51 577
  • 775
  •   1
Отговори
# 195
valkyrian, започнах отново работа 1 месец след приключмане на операцията и химиите.
Трябваше по 8ч да съм на крак. Ревеше ми се и едвам издържах. Като сложим и психическият тормоз, който изживях с връщането си...
На втория месец напуснах!
Оставих 9г зад гърба си и не съжалявам и за миг!
Зависи от работата.

# 196
valkyrian, започнах отново работа 1 месец след приключмане на операцията и химиите.
Трябваше по 8ч да съм на крак. Ревеше ми се и едвам издържах. Като сложим и психическият тормоз, който изживях с връщането си...
На втория месец напуснах!
Оставих 9г зад гърба си и не съжалявам и за миг!
Зависи от работата.

Така е компромис с тези, които ни мачкат не бива! Като нямат морал -аут!

# 197
Благодаря ви момичета...HeartИмам ли избор ...купих си 5 рокли и 3 парфюма ..изпразних едната си кредитна карта Smirk HeartHeartRolling EyesLaughing После трябва да се бачка ...И като споменахте инфлуенсърките...да гледам ги ,но защо американките ...Защо тези какви бяха ...една от осем не правят по-практични видеа ..Sad
Напр.чудех се какво трябва да си взема за болничния престой ,какви аксесоари ,дрехи и т.н.са ми нужни за  7 дневен болничен престой ...Frowning1Ама и те са едни...хм.ако всеки има пари ,да ,разбираемо е...Но тези които нямат ,те какво...не са ли със същата диагноза ?! Празни приказки ,Израел,тенис,Маями ...и т.н.ок..А другите ...Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Cloverсамо четирилистни детелини

# 198
JulySun, неприятно и стресиращо е, но не е безизходица. Според описанието, "от всички клечки, тази е от дългите". Имунохистохимията е от най-благоприятните варианти; чудесно е, че са чисти резекционните линии. С препоръка за патолог за второ мнение предполагам, че ще се включат момичетата. По отношение на дисекцията на лимфни възли - поинтересувайте се за сентинелна биопсия. С много по-нисък риск е и без неблагоприятни последствия. Правен ли е ЯМР на гърди и аксили?
Може ли да се направи сентинелна биопсия, след като вече е направена отворена биопсия на гърдата? Нито ЯМР нито дори скенер не е правен. Докторът я отвори направо и изпрати материал за хистологичен анализ. Благодаря за мнението, помагате ми изключително много.

# 199
  • Русе
Juli, видя ли, че тук мацките са огън?

Коя беше с мултифокален? Да я потормозя с малко въпроси Hug

# 200
  • София
Изпуснала съм ви, за много години на всички, живи и здрави бъдете!

Ели, аз съм с мултифокален втория път - лобуларен мултифокален.

# 201
Аз съм с мултифокален дуктален карцином и двато пъти!

# 202
  • Добрич
Може ли контакти на др Хатър , ако някой има ще съм благодарна.

Заповядай!

Д-р Регина Хатър

Д-р Хатър публикува видеа в Инстаграм и Фейсбук. И можеш да вземеш номера и от публикациите. Тя лично си записва пациентите и дава часовете.

Ели_дечкин, моят тумор също беше мултифокален. Лобуларен и мултифокален.

# 203
Ели, и моят беше дуктален мултифокален.

# 204
  • София
Ели_дечкин, аз също съм с мултифокален (дуктален).

# 205
Предполагам скенери, че не са правени и назначавани. Било е видяно нещо на ехо или мамограф, др Иванов - баща е казал- да го оперираме и изследваме, и ето сега сте в тая ситуация, в която ви поканват за лимфна дисекция ( втора операция с премахване на доста възли)
1. За второ мнение на блокчетата може да отидете в Каспела Пловдив при др Чонова и за още едно в УниХоспитал Панагюрище - др Факирова ще го изследва там.
2. Преди да се уговорите за лимфна дисекция, може да си направите среща с Валентин Иванов - младши - покажете му документа, обяснете, че при баща му така и така и какво той ви предлага. Младият Иванов работи с по-модерна апаратура за лимфните възли и може да ви предложи друг подход
А също може да отскочите и до Панагюрище и да си запазите час за др Кръстева или друг от онкоекипа ( може би Татаров или Иванов ) и да ги чуете те какво ще кажат и препоръчат- дали първо да направите малко лечение и после да пипате възлите или да си довършите сега оперативната интервенция до край и после да има лечение)

Flo е права за обнадеждаващия резултат- всичко под 2 см с чисти рз линии се води първи стадий, но разбира се, ние не сме лекари- трябва да се пуснат скенери на Лв и операция/ биопсия да има, за да се потвърди това.
Благодарности на всички вас, че се отзовахте и казахте по някоя дума, за да ме успокоите. Благодарности и за полезната информация, която споделяте.
Точно така стана с д-р Иванов, както го описахте. Идеята ви за младия Иванов е добра и не пречи да се консултирам и с него. Още утре ще потърся телефон, за да се чуя и с него. Ще търся и добър онколог, който да предложи оптималното и точно лечение.
Окуражихте ме! Ще пиша, когато има развитие. Бъдете винаги така добри!

# 206
Предполагам скенери, че не са правени и назначавани. Било е видяно нещо на ехо или мамограф, др Иванов - баща е казал- да го оперираме и изследваме, и ето сега сте в тая ситуация, в която ви поканват за лимфна дисекция ( втора операция с премахване на доста възли)
1. За второ мнение на блокчетата може да отидете в Каспела Пловдив при др Чонова и за още едно в УниХоспитал Панагюрище - др Факирова ще го изследва там.
2. Преди да се уговорите за лимфна дисекция, може да си направите среща с Валентин Иванов - младши - покажете му документа, обяснете, че при баща му така и така и какво той ви предлага. Младият Иванов работи с по-модерна апаратура за лимфните възли и може да ви предложи друг подход
А също може да отскочите и до Панагюрище и да си запазите час за др Кръстева или друг от онкоекипа ( може би Татаров или Иванов ) и да ги чуете те какво ще кажат и препоръчат- дали първо да направите малко лечение и после да пипате възлите или да си довършите сега оперативната интервенция до край и после да има лечение)

Flo е права за обнадеждаващия резултат- всичко под 2 см с чисти рз линии се води първи стадий, но разбира се, ние не сме лекари- трябва да се пуснат скенери на Лв и операция/ биопсия да има, за да се потвърди това.
Благодарности на всички вас, че се отзовахте и казахте по някоя дума, за да ме успокоите. Благодарности и за полезната информация, която споделяте.
Точно така стана с д-р Иванов, както го описахте. Идеята ви за младия Иванов е добра и не пречи да се консултирам и с него. Още утре ще потърся телефон, за да се чуя и с него. Ще търся и добър онколог, който да предложи оптималното и точно лечение.
Окуражихте ме! Ще пиша, когато има развитие. Бъдете винаги така добри!
088 8244798  - Доктор Валентин Иванов младши,  внимателен, отзивчив, обяснява.
Рядко срещаме толкова отзивчиви хора в тези среди. Има страхотен потенциал и бъдеще.

# 207
  • София
Може ли да се направи сентинелна биопсия, след като вече е направена отворена биопсия на гърдата? Нито ЯМР нито дори скенер не е правен. Докторът я отвори направо и изпрати материал за хистологичен анализ. Благодаря за мнението, помагате ми изключително много.
Може да се направи сентинелна биопсия на лимфни възли след отворената биопсия на гърдата. Аз съм такъв случай. Настоявайте за ЯМР преди това.

Май не сме малко мултифокалните:disappointed: И аз бях така; бифокален по-точно.

Valkyrian, на работа се върнах 2 седмици след мастектомия и реконструкция. Но не се гордея с това.  То и никой не разбра  какви съм ги вършила де...

# 208
Здравейте,
В петък ме оперираха. Едностранна мастектомия, реконструкция с имплант. Два сентинелни възела махнати.
Трудно е, боли си, но с всеки ден идея по-добре.
Чета ви, но писането е малко трудно.

# 209
  • Северозапада
Здравейте! Кога е удачно да се видя с хирург за мастектомия? Предстоят ми около 3 месеца ХТ. Мислех някъде към средата на лечението да направя срещи с 2-3ма хирурзи. Иска ми се да отстранят и 2те гърди и веднага да сложат импланти. Доколкото разбирам е възможно. Също и за лимфните възли се чудя. Лекарите - личната и онколозите, казват, че трябва да се премахнат. Но доколкото разбирам от скенера не се локализират разсейки в лв. Уж четох и назад темите, но още не мога добре да се ориентирам в ситуацията и имам въпроси в главата и колебания кой подход е по-правилен и дали няма да направя грешка като взема едно или друго решение.

Общи условия

Активация на акаунт