Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване 83

• 53 308
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
Щом е толкова малко, направо бих го махнала. Може да не го улучат на биопсията🙄

# 481
  • Burgas, Bulgaria
И моето или моите и аз не знам са 7/4 и 8/5 .
Благодаря момичета,  изчела съм почти всичко написано още от времето когато "старите кучета " бяха тук ....
Онзи ден бях не на себе си  ,защото онази ми каза в очите ,че имам злокачествено образувание  , това след изненадата ,че имам 4 миомни възли   , 2 от които големи и са за операция.... тези неща абсолютно неочаквано, аз отидох ей така ,личната ми прати даже съобщение, че ще я глобят ако не отида...
Имам 8 операции, три с доброкачествени образувания .
Хирург ме гледа ,да . Приятел е . Не зная защо имам му огромно доверие.  
Пита ме имала ли съм травма на гърдата. Аз няколко пъти съм била синя тям.
Това, че не се палпира май не му хареса .
Не ,дума не каза за биопсия ,ЯМР или друго .

# 482
Щом е толкова малко, направо бих го махнала. Може да не го улучат на биопсията🙄
И аз бих махнала,при тези размери.подкрепям DZ  .Въпреки че и размерите не са сигурни ,само от ехограф.Моето беше уж около 1см на ехо,при един10/12,при друг 11/8 ,а на ЯМР 2.4 ,излезе два след махане.

# 483
Абсолютно същата работа с размера, на ехограф 1'4 -1,6 на, ЯМР 2,3-3,почти двойна разлика. Затова ЯМР е за предпочитане при установяване на размери.

# 484
  • София
Здравейте момичета!
Нова съм тук, доста поизчетох, но бих искала да задам няколко въпроса, за да се ориентирам какво ме очаква. Оперираха ме преди 20 дена- инванзивен дуктален карцином - луминален тип А. Взех си епикризата и доста неща не са ми ясни. Докато отида на онкокомисия не мога да се успокоя, все чета и се чудя колко е сериозно. Някой дали би могъл да ми изтълкува резултатите от хистологията?
HER - 2=0  негативна реакция
Е- cadherin - позитивна реакция в неопластичните клетки
Ki -67-20% - пролиферативна активност
Диагнозата ми е pT1cpNOMxG2.
Благодаря, ако някой ми помогне с тълкуването, че неизвестността много ме тормози.

# 485
Здравейте момичета!
Нова съм тук, доста поизчетох, но бих искала да задам няколко въпроса, за да се ориентирам какво ме очаква. Оперираха ме преди 20 дена- инванзивен дуктален карцином - луминален тип А. Взех си епикризата и доста неща не са ми ясни. Докато отида на онкокомисия не мога да се успокоя, все чета и се чудя колко е сериозно. Някой дали би могъл да ми изтълкува резултатите от хистологията?
HER - 2=0  негативна реакция
Е- cadherin - позитивна реакция в неопластичните клетки
Ki -67-20% - пролиферативна активност
Диагнозата ми е pT1cpNOMxG2.
Благодаря, ако някой ми помогне с тълкуването, че неизвестността много ме тормози.
Здравей, Илана, ще се включа с моите оскъдни познания Simple Smile Стадий първи, което сякаш покзва, че е хванато на време, но другите да кажат де Simple Smile Няма засегнати близки лимфни възли.. в този линк можеш да прочетеш за стадирането
https://oncoconsult-bg.com/%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%80% … 0%B0%D0%BA%D0%B0/
Аз моята епикриза в едно с хистологиите ги занеса в диспансера и от там след известно време, когато мина комисията получих решението и протокола, съответно на мен ми бе назначено лъче и хормонална терапия. И така.. споко, ще ти се обадят скоро Simple Smile За ki-то много не ми е ясно какво показва, моето беше 5% по спомен, но така и не асимилират какво показва Simple Smile
Всичко ще е наред Hands Plus1

# 486
Илана, лимфните възли  проверявани ли са?

# 487
  • София
С дисекция на лимфните възли съм, в последствие се оказаха чисти. Но тъй като бучката я изследваха по време на операцията и ме бяха предупредили, че ако е злокачествена така процедират - махат ЛВ.

# 488
С дисекция на лимфните възли съм, в последствие се оказаха чисти. Но тъй като бучката я изследваха по време на операцията и ме бяха предупредили, че ако е злокачествена така процедират - махат ЛВ.
Къде направихте операцията? Ки67 наскоро ми го обясни д-р Вълкан Иванов, че показва колко бързо се делят злокачествените клетки, до 20% се води, че е по-бавно, а над тях - по-бързо.

# 489
  • София
В МБАЛ"Надежда". Значи съм на границата с 20%. Е пак добре. Благодаря за отговорите! Simple Smile

# 490
Илана, а какви са ER и PR? Те са много важни за определяне вида на рака и каква терапия ще има след операцията.
Не е нужно да чакаш комисията, можеш още сега да се консултираш с онколог.
Решенията на комисията са по-скоро препоръки. След това онкологът може да промени това, което те са написали, например комисията да напише химиотерапия, но онкологът да прецени, че не е нужна.
Така че, те съветвам да се видиш с онколог с епикризата, хистологията и ИХХ и да ги обсъдите, както и възможните терапии след това. После като излезе решението на комисията, вече ще си готова с план за лечението и няма да се бавиш тепърва да търсиш онколог.

# 491
  • София
ER - разпространение /5/ и интензитет /3/=5+3=8
PrR - разпространение /5/ и интензитет/2/= 5+2=7
Това ми пише. И аз се чудех дали мога да си потърся лекар онколог, но никой нищо не ми каза. Започвам да търся значи да не се губи време.

# 492
Илана, и майка я оперираха в МБАЛ Надежда. И ни насочиха към онколог от там. Още не са ни дали епикриза , но онколога назначи хормонотерапия. Като твойте показатели е на хистологията, само ki67 е 25%.

# 493
  • София
Ох момичета, препоръчайте ми добър онколог в София. Обърках се съвсем накъде да се насочвам.

# 494
Илана, добри са ти изследванията, доколкото може да е добро нещо толкова лошо. Хоормонозависим рак, значи ще може да му се влияе с лекарства, хер негативен и ки-то не е високо, с чисти лимфни възли си.
За такива резултати на мен онколог ми каза, че има шанс за пълно излекуване.
Иначе аз съм доволна от онколозите в Надежда. Не съм плащала нищо. Има чакане и е обикновено е пълно с хора когато съм ходила, но празна болница не съм виждала за съжаление.
Твоят рак е най-разпространения, не си сложен случай, така че който и онколог да избереш, мисля че няма голямо значение, едва ли лечението ще е много различно. Гледай да има човешко отношение, че и това има значение за да се чувстваме добре.

Общи условия

Активация на акаунт