Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се грижа за косата си след химиотерапия?
Как мога да управлявам лимфедем след отстраняване на лимфни възли?
Какви са страничните ефекти на химиотерапията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се грижа за косата си след химиотерапия?
-
Как мога да управлявам лимфедем след отстраняване на лимфни възли?
-
Какви са страничните ефекти на химиотерапията?
Химиотерапията може да причини различни странични ефекти като гадене, главоболие, общо неразположение и запушен нос. Важно е да се получи рецепта за антиеметични лекарства и да се поддържа храненето, за да се подпомогне тялото по време на лечението. Страничните ефекти от химиотерапията могат да включват гадене, умора, намален апетит и диария. Важно е пациентът да бъде информиран и да следи своята реакция към терапията. Някои хора могат да имат по-силни реакции от други, така че е добре да се комуникира с лекуващия лекар и да се предприемат необходимите мерки.
-
Какво мога да очаквам след първата химиотерапия?
-
Как мога да се справя с косопада?
Ако си спомняте бях питала тук за мой близък с мозъчни метастази. Почина много бързо. Това много ме афектира и спрях да чета и пиша в каквито и да е форуми и групи, защото изгубих надежда, че можем да помагаме на всички да се преборят. После ме завъртя колелото на нормалния живот, нямам свободно време. Чета, но не пиша. Започнах нова работа. Да се отчета накратко: Играта продължава -направих ПЕТ скенер ноември-чист, изследванията са в норма. Преглед при гинеколог и цитонамазка ПАП III А даде показание за хистеректомия, която направих декември. На 20 февруари по план направих мастектомия с реконструкция и на дясната гърда при д-р Хатър в Уни Хоспитал Панагюрище. Сега се възстановявам. На 6 март съм на контролен преглед и махане на конците. Нищо не си спестих, направих всичко задължително и препоръчително. Добре съм, сутрин си пия хапчетата, вечер виното.