Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 30 750
  • 708
  •   1
Отговори
# 630
Ако ще имате отделно душ и отделно вана, добре, но ако, за да се изкъпеш трябва да влизаш във ваната - тръвдо не го правете. В една къща за гости и при гостуване на приятелка ми се е налагало да си взимам душ като влизам във ваната. На мен лично ми се видя хем неудобно, хем и малко опасно така мокър човек да прескача ръба на ваната. Дъщерята я заведете в някой хотел, където има вана да й се порадва за няколко дни и ще й мине.

# 631
О не, наложи ми се 2 години да се катеря във вана за бърз душ,и то след 3 операции, ужасно е

А който мечтае за вана,  ще му връчва четка и препарат да види как се търка и поддържа

Ето снимка след ремонта, каква гнус е било зад ваната

# 632
  • София
Безкрайно много благодаря на всички за съветите! Flowers Cherry Blossom  Току що ми оправиха сушилнята - оказа се, че ремъка е за смяна Simple Smile Оставам с два отделни уреда и без вана!!! Весели празници!!! Christmas Tree

# 633
Привет! Ще сменям пералня и ми се иска да купя комбо със сушилня. Обаче след мненията тук, разбирам, че не е за препоръчване.
Въпросът ми е: какъв точно е проблема с комботата? Не са ефикасни прочетох,  но какво се има предвид? Не изпират добре или не сушат добре?
Сушилнята ще се ползва около 1 месец в годината общо, за дребни дрехи. Пералнята 3-4-5 пъти в седмицата.
Допълвам въпрос: сушилнята какъв вид е добре да бъде? (според начина на сушене).

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 20:03 от DoReMii

# 634
Сушенето е проблем. Покъртително зле е, изключвам моделите с Термопомпа, които са 2-3 и са по 2500-3000 лв. Останалите стават само за сушене на хавлии, чаршафи и най-много пижами, просто всичко друго се свива и мачка заради високата температура. Колкото и висок клас да е ако няма термопомпа няма как да сушите нормални хубави дрехи без да има някакви поражения, най-малкото омачкване. Е, ако пускате по 2 парцала няма да се мачкат.

# 635
  • София
Привет! Ще сменям пералня и ми се иска да купя комбо със сушилня. Обаче след мненията тук, разбирам, че не е за препоръчване.
Въпросът ми е: какъв точно е проблема с комботата? Не са ефикасни прочетох,  но какво се има предвид? Не изпират добре или не сушат добре?
Сушилнята ще се ползва около 1 месец в годината общо, за дребни дрехи. Пералнята 3-4-5 пъти в седмицата.
Допълвам въпрос: сушилнята какъв вид е добре да бъде? (според начина на сушене).

Комбото е пералня, към която са добавени някои неща, за да може и да суши, така че прането ѝ е като на всяка друга пералня от съответната марка и клас. При сушенето обаче, разликата ѝ с отделната сушилня е видима. Отделната сушилня изсушава по-добре от комбо със същия обявен капацитет и основната причина за това е по-големият барабан.

Барабанът на комбото е като на всяка пералня - между 55 и 70 литра в зависимост от марка и модел, докато отделните сушилни имат барабани с обем между 100 и 120 литра. Това има пряко отношение към обема пране, който може да бъде изсушен без да се намачка. Съответно, ако комбо и сушилня с еднакъв (на теория) капацитет изсушат един и същи обем пране, степента на намачкване ще бъде различна.

Друга разлика е фактът, че вече над 90% от сушилните на пазара са с термопомпа, докато при комбинираните уреди е обратното - над 90% (т.е. всички без 2-3 модела) от тях са със старата технология с нагревател. Технологията с термопомпа подобрява сушенето, но не може да компенсира разликата в обема на барабана.

# 636
  • София
Сушенето е проблем. Покъртително зле е, изключвам моделите с Термопомпа, които са 2-3 и са по 2500-3000 лв. Останалите стават само за сушене на хавлии, чаршафи и най-много пижами, просто всичко друго се свива и мачка заради високата температура. Колкото и висок клас да е ако няма термопомпа няма как да сушите нормални хубави дрехи без да има някакви поражения, най-малкото омачкване. Е, ако пускате по 2 парцала няма да се мачкат.
Зависи, нямам проблеми със сушенето или мачкането и при трите, които съм ползвала (в т.ч. и от вградения Бош, от който ревах и пенсионирахме, само да работят Joy ), е не е като самостоятелна, но и трите се справят/ха добре.
Достатъчно е просто след сушенето или след прането да се извадят веднага и да се "подредят" в готовност за гладене или сгъвам директно. И не е да е по-1-2 "парцала"
Единствено ризи не суша, тях по навик вадя след пране на закачалка, само да не забравя, че са вътре
Лятото също ползвам сушилнята основно за "дребосъците" или за нещо спешно.
Нищо свито нямам.

Тествах моите две комбита - вграденото AEG и неграденото LG без термопомпи са с палта, съдържащи 40-50% вълна.
На програма вълна пране + вълна сушене на AEGто, мое палто, което имаше на къде да се свие, странна кройка е.
В LGто само пране на програма вълна, че това палто е с ревери тип сако и реших, че трябва да го суша на закачалка.
Нищо им няма.
Трябваха ми спешно, а нямаше време за химическо, бяха се "ароматизирани" от посещения в заведения.
Пране/сушене самостоятелно, без други дрехи 
Резервите също са им ОК.

# 637
Благодаря за отговорите. Точно към АЕГ комби (серия 7000) се ориентирах. Притеснява ме само отсъствието на Wi Fi. И споделените мнения, че комбитата се повреждат по-бързо. Както и за натрупване на мъхчета видях някъде като проблем.
Друг вариант е да купя по-евтина пералня и такава отделна сушилня. (Тип Candy, Beko или Hisense) Но така ми се качва крайната цена, а незнам колко ще съм доволна от тези марки. Дали си заслужава два отделни апарата Candy да речем, вместо едно комбо  на АЕГ (но все пак 7000)?

# 638
  • София
Благодаря за отговорите. Точно към АЕГ комби (серия 7000) се ориентирах. Притеснява ме само отсъствието на Wi Fi. И споделените мнения, че комбитата се повреждат по-бързо. Както и за натрупване на мъхчета видях някъде като проблем.
Друг вариант е да купя по-евтина пералня и такава отделна сушилня. (Тип Candy, Beko или Hisense) Но така ми се качва крайната цена, а незнам колко ще съм доволна от тези марки. Дали си заслужава два отделни апарата Candy да речем, вместо едно комбо  на АЕГ (но все пак 7000)?

Това са важни уреди, които са ви нужни всеки ден и всичкият ви текстил минава през тях. Приемете го като дългосрочна инвестиция и си изберете хубави отделни уреди. С марки като Candy и Beko ще спестите 100-200 лв от пералня и 200-300 лв от сушилня спрямо марки като AEG и Bosch. Преценете дали си заслужава.

Същото важи и за комбито. AEG серия 7000 или Bosch серия 4 в най-добрия случай ще ви излезе 1500-1600 лв и ще има капацитет 8 кг/5 кг. За 2100-2200 лв можете да вземете пералня плюс истинска сушилня с термопомпа от същите серии на двете марки. Срещу тези ~600 лв разлика ще получите термопомпа, т.е. по-добро сушене без да се притеснявате за свиване на дрехите, и нормален капацитет - 8 кг на пералнята и 8 кг на сушилнята. Това означава по-голямо удобство (много по-малко гладене и край на простирането) за минимум 5 години (колкото е гаранцията), но по-скоро за над 10 години (колкото обичайно е животът на уредите от тези марки).

# 639
Дай малко повече пари за истинско комби. Май от около 2 200 лева се намират - с термопомпа,  филтър за мъхове и голям капацитет (голям люк също). Останалото за мен е неприемлив компромис.

# 640
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-sas-Sushilni/Peralnya-sas- … W9WN249W/p/657172

Това ли е единствения модел на Електролукс с термопомпа?

# 641
Здравейте, отново ви благодаря за компетентните отговори.
Колебая се между Комби на АЕГ 7000 и варианта сушилня на АЕГ втора ръка, но хубав модел + нова пералня на АЕГ, но серия 6000. Вторият вариант ми излиза леко по-скъпо. Какво ви е мненито тук?
Черна станция, така е, но не искам и по-скоро не мога в момента да отделя такива средства за уреда/уредите.

# 642
Здравейте, отново ви благодаря за компетентните отговори.
Колебая се между Комби на АЕГ 7000 и варианта сушилня на АЕГ втора ръка, но хубав модел + нова пералня на АЕГ, но серия 6000. Вторият вариант ми излиза леко по-скъпо. Какво ви е мненито тук?
Черна станция, така е, но не искам и по-скоро не мога в момента да отделя такива средства за уреда/уредите.
Вторият вариант.

# 643
Щом ще се ползва сушилнята само един месец така или иначе, аз бих изчакала с нейната покупка и бих инвестирала сега в хубава пералня, а по - нататък в отделна хубава сушилня. Един месец все ще изкарате и без сушилнята според мен. Макар че в момента, в който се сдобиете с хубава сушилня, ще си промените мнението за честотата на ползване.

# 644
Да покажа един Бош 6та серия в реанимация 😁
Ама има шанс 😉

Общи условия

Активация на акаунт