Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 30 800
  • 708
  •   1
Отговори
# 615
Тракането като почукване ли е?
Думата "натражени" не знам какво означава.
Как искате след сушене да мирише на прах и омекотител?-първо при прането са изплакнати добре, а после ги обдухва горещ въздух...

# 616
Здравейте, днес минах през Технополис и се влюбих в един продукт. Grinning
Ако имаше на кой да продам AEG -тата щях да го взема, обаче в тъмно сив цвят. Доста е масивна за 12 кг. Мисля че този модел е доста по-висок клас като материали в сравнение с обикновените модели на марката. Поне така изглеждаше като конструкция.

# 617
LG винаги са имали някакви "интересни" модели Simple Smile

https://www.lg.com/us/washtowers

# 618
  • София
Това LG не съвсем комбиниран уред, а "кула" от два.
Страх ме е да си помисли как се носи.

# 619
А мен ме е страх да си помисля, ако единият се счупи….
Иначе тези “кули” не са нещо ново, но в България се предлагат от скоро.

# 620
Да, дизайна е страхотен, но май не е много практично. Особено ако се наложи профилактика на сушилнята, реално при всички положения оставаш без двата уреда, ако се наложи сервизна намеса.

# 621
  • София
Здравейте! Изчетох няколко теми назад.... за да съм максимално запозната по темата,преди да попитам за мнение. До вчера имах отделна сушилня с термопомпа на АЕГ, но тя сдаде багажа след 5-6годишна служба. Сега трябва да реагирам според ситуацията и ще се наложи да премина на комбинирана пералня със сушилня за вграждане. Разбрах, че няма вариант за уред с термопомпа заради височината. Моля Ви да ми препоръчате модел за вграждане, като цената не е определяща / гледайки вариантите по магазините, всички влизат в бюджета ми/. Сушилнята ще се ползва за всяко пране / с малки изключения/ и ми се иска минимално намачкване и съсипване на дрехите. Предварително сърдечно благодаря за всички предложения!

# 622
Здравейте! Изчетох няколко теми назад.... за да съм максимално запозната по темата,преди да попитам за мнение. До вчера имах отделна сушилня с термопомпа на АЕГ, но тя сдаде багажа след 5-6годишна служба. Сега трябва да реагирам според ситуацията и ще се наложи да премина на комбинирана пералня със сушилня за вграждане. Разбрах, че няма вариант за уред с термопомпа заради височината. Моля Ви да ми препоръчате модел за вграждане, като цената не е определяща / гледайки вариантите по магазините, всички влизат в бюджета ми/. Сушилнята ще се ползва за всяко пране / с малки изключения/ и ми се иска минимално намачкване и съсипване на дрехите. Предварително сърдечно благодаря за всички предложения!
Здравейте! Каквото и д аизберете, не очаквайте много. Гответе се за смяна след 4-6 години при такава натовареност. Без термопомпа, без филтър за мъхове, вградена-все минуси. Не очаквайте много. АКо все пак искате някаква по-висока надеждност, в сравнение с други машини на пазара, се насочете пак към АЕГили Бош/Нефф.

Какво ѝ стана на старата сушилня и защо се насочвате към комби?

# 623
  • София
Здравейте! Каквото и д аизберете, не очаквайте много. Гответе се за смяна след 4-6 години при такава натовареност. Без термопомпа, без филтър за мъхове, вградена-все минуси. Не очаквайте много. АКо все пак искате някаква по-висока надеждност, в сравнение с други машини на пазара, се насочете пак към АЕГили Бош/Нефф.

Много благодаря за бързият отговор! Не съм сигурна какво й е на старата - барабана не се върти, а тя си работи. Дойде майстор, каза, че е паднал ремъка, сложи го, тя си заработи и той си тръгна. На следващият ден обаче като я пуснах работи 15 мин. и барабана пак спря да се върти. Звъннах отново на същият майстор и той каза, че ще опита да дойде, но трябва да помисли какъв може да е проблема, защото му звучало много странно. Та ще почакам ден-два, но успоредно с това чакам оферта за частичен ремонт на банята, където тя стои и заема доста голяма част от нея...и се замислих дали не е по-добре, ако трябва да купувам нова да взема комби на мястото на старата ми пералня и да преправя проекта за банята без нея....и без това дъщеря ми мечтае за вана, а заради сушилнята няма как.... Просто се замислих дали не е знак, а не просто съвпадение....Лошото е, че трябва да реагирам сравнително бързо и нямам време да обмисля внимателно нещата, както по принцип правя...

# 624
Аз пък махнах вана, за да имам душ кабина и пералня (комбинирана, че нямаше как за два уреда за съжаление)

Онзи ден си прегледах отново книжката
Пише филтъра на помпата да се почиства два пъти годишно
На други място пише да се почиства след всяка програма за почистване на мъх (CLE)
Ми аз тази програма я пускам след всяко сушене
Ама и филтър да отвъртам ми се вижда много
Сега, след точно 6 месеца употреба нямаше нищо вътре, та май ще си продължа на 6 месеца

# 625
Аз пък махнах вана, за да имам душ кабина и пералня (комбинирана, че нямаше как за два уреда за съжаление)

Онзи ден си прегледах отново книжката
Пише филтъра на помпата да се почиства два пъти годишно
На други място пише да се почиства след всяка програма за почистване на мъх (CLE)
Ми аз тази програма я пускам след всяко сушене
Ама и филтър да отвъртам ми се вижда много
Сега, след точно 6 месеца употреба нямаше нищо вътре, та май ще си продължа на 6 месеца
Какъв модел е пералнята Ви и доволни ли сте от сушенето? Благодаря.

# 626
  • София

Имайте предвид, че комбинираният уред няма нищо общо като устройство с отделната сушилня с термопомпа, която имате. Преминаването от такава сушилня към комби може да ви разочарова. Защо просто не подмените сушилнята с нова?

# 627
bubkab:
Electrolux EW9W7449S9 900 DelicateCare 9 kg
https://www.elgiganten.se/product/vitvaror/tvatt-tork/kombinerad … 449s9-96kg/426032

От лятото пиша мнения в темата, вижте назад, пълно е с инф
Доволна съм общо взето

# 628

Много благодаря за бързият отговор! Не съм сигурна какво й е на старата - барабана не се върти, а тя си работи. Дойде майстор, каза, че е паднал ремъка, сложи го, тя си заработи и той си тръгна. На следващият ден обаче като я пуснах работи 15 мин. и барабана пак спря да се върти. Звъннах отново на същият майстор и той каза, че ще опита да дойде, но трябва да помисли какъв може да е проблема, защото му звучало много странно. Та ще почакам ден-два, но успоредно с това чакам оферта за частичен ремонт на банята, където тя стои и заема доста голяма част от нея...и се замислих дали не е по-добре, ако трябва да купувам нова да взема комби на мястото на старата ми пералня и да преправя проекта за банята без нея....и без това дъщеря ми мечтае за вана, а заради сушилнята няма как.... Просто се замислих дали не е знак, а не просто съвпадение....Лошото е, че трябва да реагирам сравнително бързо и нямам време да обмисля внимателно нещата, както по принцип правя...
Мечтите на дъщеря Ви скоро ще се сменят, но баня не се прави всеки ден…
Като за начало бих сменила майстора. Мисля, че повредата е я за нов ремък, я ролки, например. Нищо скъпо.
Дa знаете, че никое комби няма да ви удовлетвори след като вече сте имала отделен уред. До отделен уред най се доближават тези комбита, за които нямате място. Помислете добре.

Последна редакция: нд, 22 дек 2024, 21:49 от petiaivanov

# 629
Ако сте на ТЕЦ, вана е супер. Ако сте с бойлер, не си го причинявайте.

Общи условия

Активация на акаунт