Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №5

• 30 830
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
  • при него
На АЕГ през приложението има 20 минути - 3кг, ако уреда е с wi-Fi. Доколкото чета и при другите марки, през съответното приложение, има много голям избор на програми. За АЕГ, със сигурност мога да кажа само.

# 601
Аз съм забелязала, че полза от съкращаване навремето няма, освен ако пералнята не е пълна. Дали аз ще съкращавам или тя ще си смята времето сама, е горе- долу едно и също. 4-5 кг ги пере около час и половина, което си е нормално. ( говоря за непълен капацитет) . Ако наблъскам барабана, обаче, предпочитам да не съкращавам, защото прането е много.

# 602
Програма за 40 градуса е 1.30 мин. , но аз през приложението си добавям още едно плакнене, което удължава времето за пране. Ако пералнята не е пълна си намаля времето сама.

# 603
  • София
Тъй, от 2 дни съм с ново вградено комби AEG.
Не смея да се зарадвам, надявам се след 5-7 г. да не се оплаквам пак.

Това не е така.

Трябва веднъж, а не 2 пъти, защото при 2 се включва индикаторът за пране.
Изборът колко да е сухо, е възможно само при част от програмите.

Не става интуитивно да се ползва.
По този показател предходните ми водят. Обожавам да ме препращат от параграф към параграф като чета инструкции Anguished -  два вида почистване на барабана, ако не прочетеш внимателно инструкцията може и да не разбереш, че мъховете се чистят с комбинация по програми.... добре, че упорито търсих точно това как се случва

По-малка на дълбочина (около 3 см), но с около 5-6 мм по-широка от Whirpool (само пералня) и Bosh (комби), нивелирана е добре уж не се мести, но почти опира в шкафа.
По-тиха е, шумът е при сушене - като от изпомпване на вода, май е през цялото време, но няма врата още, ще видим дали ще е по-добре като я закачим.
Бързата програма е само за 1 кг

Признавам, че не го разбирам това да се управлява от приложението домакински уред... Ако можеше да слага, изважда и сгъва щях да съм ОК.
Фурната докладва, но освен да изклюкари кога е ползвана докато ме няма в къщи, друг бонус няма.
... а и дойчо не е силен в SW.

# 604
Комбитата без термопомпа използват вода, за да охлаждат докато сушат. От това идва шумът на вода.
Да, някои програми са ограничени при степените на изсушаване с цел предотвратяване на фалове, като например някой да натисне бутона екстра сухо за коприна и деликатни неща.

# 605
  • при него
Desem, през приложението можеш да избираш много повече програми и настройки, отколкото от копчетата на самия уред, НО, за старт, пак трябва да натиснеш копчето старт на самия уред. Поне при АЕГ. Прави си и ъпдейти, с които идват нови възможности за програми.

# 606
  • София
petiaivanov, благодаря за отговора. Странен ни е още този постоянен звук при сушенето, при старият ни Бош и LGто при детето не е същото (пак кондензационни)
МъжО каза: "я се обади и питай, нормално ли е", ама те вече като ми видят телефона в AEG, ще припадат от смях и няма да могат да ми вдигнат. Едва ли някой друг преди да си купи уреда им е звънял с въпрос за конкретни цени за различни повреди Joy

# 607
Здравейте, в търсене съм и аз на комбиниран уред поради липса на място. Мислех за някое АЕГ с термопомпа, но се оказа че няма да взеле под плота където сега е пералнята.
Спрях се на два модела, но преди покупката искам да чуя и мнение от хора които ползват такива машини.
1. ELECTROLUX EW8W4402QE
2. АЕG LWR73864О

# 608
Здравейте, в търсене съм и аз на комбиниран уред поради липса на място. Мислех за някое АЕГ с термопомпа, но се оказа че няма да взеле под плота където сега е пералнята.
Спрях се на два модела, но преди покупката искам да чуя и мнение от хора които ползват такива машини.
1. ELECTROLUX EW8W4402QE
2. АЕG LWR73864О
Бих избрала Електролукс-ът, защото предоставя повече възможности, на почти еднаква цена с другата и като надеждност са горе-долу еднакви.

# 609
Здравейте, освен спряганите няколко модела с термопомпа, има ли и други, които да изкарват ненамачкани дрехи след сушене?

# 610
Здравейте, освен спряганите няколко модела с термопомпа, има ли и други, които да изкарват ненамачкани дрехи след сушене?
Ето тази.
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/kombinirana-pera … 00000000020009495
В момента съм с нея. Купена е тази година март месец. Вече многократно използвана сушилня ,която не намачква дрехите.
Много съм доволна.

# 611
Ето тази.
https://bg.gorenje.com/produkti/prane-i-sushene/kombinirana-pera … 00000000020009495
В момента съм с нея. Купена е тази година март месец. Вече многократно използвана сушилня ,която не намачква дрехите.
Много съм доволна.
Mavina, има ли кратки програми и програма с пара?

# 612

Има 15 мин. програма. Има програма с пара за освежаване. Най-кратката от дългите програми е 55 мин за вълна ,която използвам при не много замърсени дрехи.
По принцип ако се използва дълга програма ,пералнята тегли прането и регулира времето за пране ,ако прането е по-малко. Съкращавала ми е и по 20 мин. от 2:08 Мин за синтетичната програма.
Има и програма за бяло пране.
Ако се използва само сушилня също тегли прането и преценява за какво време ,ще изсушава дрехите според програмата.

# 613
Моята е Neff, много съм доволна, но е напълно вградена, не знам дали не търсиш свободно стояща. Единственият минус е обемът (максимално 7 кг пране и 4 кг за сушене - памук, на останалите програми е по-малко теглото, но пък самите материи, за да го достигнат, имат достатъчно обем), ама ние сме двама само, и без друго пера често, че сортирам прането на 5-6 групи и не се събира количество, та ме устройва. 

# 614
Здравейте, наскоро ни се наложи да си купим нова пералня понеже старата ни се развали. Тя беше gorenje W8544N/I и беше на 6 години. Сега имаме комбинирана със сушилня на AEG. Модела е LWR71944B. Значи пералнята си пере добре обаче последните няколко пранета се чува едно ужасно тракане при центрофуга. Не знам на какво се дължи, но е много досадно. Не се чува при всяко пране, на пак си се чува и много ме дразни. Другото което е гадно е, че когато я пусна да суши целия апартамент се пълни с аромат на гума и като изкарам дрехите от нея са натражени също и няма спомен от праха и омекотителя. Някакви мнения по тези въпроси? Моля споделете. Лека вечер!😁

Общи условия

Активация на акаунт